kaza videoları geliştirir mi geriletir mi

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
her pazar zafer akçayın videolarına denk geliyorsunuzdur ben de izliyorum 2 senedir motosiklet sürüyorum başlamadan önce de izlerdim bu 2 senede hiç kazaya karışmadım bunu da kesinlikle bu videolara borçluyum trafikte olabilecekleri %99 önceden tahmin edebiliyorum artık doyuma ulaştım yeni bir şey katmıyor bu videolar bana ama bu videolar yüzünden kendimi hiç geliştiremedim. viraj yaparken ya highside yersem korkusundan 2 senede taş çatlasın 5 derece daha fazla yatırıyorumdur motoru. kavşaklarda örneğin özellikle scooterda ya motor kayarsa diye yan şeride geçtiğim saçma sapan hareketler yaptığım da oluyor. her yol ağzında hakkım olmasına rağmen ya çıkarsa diye her araca yol veriyorum arkamdan araç çarpsa niye durdun durduk yere dese haklı. bu videolar bu güne kadar beni korudu da artık benden götürmeye başladı bi haftadır kaza videoları zararlı diyenler karşıma çıkıyor ben de hadi len oradan ben bu videolar sayesinde kaç kaza atlattım diyordum şimdi üzerine düşününce hak veriyorum. güvenli sürüş diye diye motosiklet benim için keyif aracından çıkıp yol yapma aletine döndü korkuyorum @Okan Sinan Ocan hocamız gibi hımbıl sürücü olucam diye evde bekleyen eşim torunum da yok benim gencim kanım kaynıyor tam gaz sürmek istiyorum ben de

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu kadar çok korkuyorsan ya kendine yeteri kadar güvenmiyorsundur, ya kullandığın motosikletine güvenmiyorsundur ya da lastiklerine güvenmiyorsundur. Burada aşman gereken bir problem var.

her pazar zafer akçayın videolarına denk geliyorsunuzdur ben de izliyorum 2 senedir motosiklet sürüyorum başlamadan önce de izlerdim bu 2 senede hiç kazaya karışmadım bunu da kesinlikle bu videolara borçluyum trafikte olabilecekleri %99 önceden tahmin edebiliyorum artık doyuma ulaştım yeni bir şey katmıyor bu videolar bana ama bu videolar yüzünden kendimi hiç geliştiremedim. viraj yaparken ya highside yersem korkusundan 2 senede taş çatlasın 5 derece daha fazla yatırıyorumdur motoru. kavşaklarda örneğin özellikle scooterda ya motor kayarsa diye yan şeride geçtiğim saçma sapan hareketler yaptığım da oluyor. her yol ağzında hakkım olmasına rağmen ya çıkarsa diye her araca yol veriyorum arkamdan araç çarpsa niye durdun durduk yere dese haklı. bu videolar bu güne kadar beni korudu da artık benden götürmeye başladı bi haftadır kaza videoları zararlı diyenler karşıma çıkıyor ben de hadi len oradan ben bu videolar sayesinde kaç kaza atlattım diyordum şimdi üzerine düşününce hak veriyorum. güvenli sürüş diye diye motosiklet benim için keyif aracından çıkıp yol yapma aletine döndü korkuyorum @Okan Sinan Ocan hocamız gibi hımbıl sürücü olucam diye evde bekleyen eşim torunum da yok benim gencim kanım kaynıyor tam gaz sürmek istiyorum ben de
Her pazar Zafer Akçay’ın videolarına denk geliyorsunuzdur. Ben de izliyorum. 2 senedir motosiklet sürüyorum; başlamadan önce de izlerdim. Bu 2 senede hiç kazaya karışmadım, bunu da kesinlikle bu videolara borçluyum. Trafikte olabilecekleri %99 önceden tahmin edebiliyorum artık.

Doyuma ulaştım, yeni bir şey katmıyor bu videolar bana ama bu videolar yüzünden kendimi hiç geliştiremedim. Viraj yaparken “ya highside yersem” korkusundan, 2 senede taş çatlasın 5 derece daha fazla yatırıyorumdur motoru. Kavşaklarda, örneğin özellikle scooterda, “ya motor kayarsa” diye yan şeride geçtiğim, saçma sapan hareketler yaptığım da oluyor.

Her yol ağzında hakkım olmasına rağmen “ya çıkarsa” diye her araca yol veriyorum. Arkamdan araç çarpsa, “niye durdun durduk yere?” dese haklı. Bu videolar bugüne kadar beni korudu da artık benden götürmeye başladı.

Bir haftadır “kaza videoları zararlı” diyenler karşıma çıkıyor. Ben de “hadi len oradan, ben bu videolar sayesinde kaç kaza atlattım” diyordum. Şimdi üzerine düşününce hak veriyorum. Güvenli sürüş diye diye motosiklet benim için keyif aracından çıkıp yol yapma aletine döndü. Korkuyorum; @Okan Sinan Ocan hocamız gibi hımbıl sürücü olacağım diye. Evde bekleyen eşim, torunum da yok; benim gencim, kanım kaynıyor. Tam gaz sürmek istiyorum ben de.

Bende çok izliyordum bir zamandan sonra kavşaklarda yol vermez vs. diyerek korkmaya başladım arkamda ki araçlar beni darlıyormuş gibi gelmeye başladı. Artık direkt kavşağın ortasına yakın konumlanıyorum içinde ki %70 yol veriyor veya solundan kontra verip geçiyorum Sakarya'da trafik bilinci yok ama insanlar yol veriyor orasını anlayamadım hala . Viraj içinse diyebileceğim bir şey yok arada özgüvenli hissediyorum lastiğin sonuna kadar yatırabiliyorum lastiğin sonuna gelip atmaya başladığı da oluyor 2 3 kez oldu toparlıyabildiğimi fark ettim ve viraj o kadar korkunç gelmemeye başladı arada ya toparlıyamazsam diyip özgüvensizlik yapıp hiç yatırmadan yavaş hızlarla gidiyorum o anki ruh halime göre değişiyor ama bunda lastiğin önemi de çok büyük şuan kullandığım motosiklette Rosso4 ve ABS olduğu için korkmadan yeni şeyler deniyebiliyorum. Zafer hocanın videolarında ki bazı şeyler hala çok kazadan engelliyor beni , örneğin otobüs görünce yavaşlamak dün İstanbul'da bir yaya çarpmamı engelledi. Sadece sıkışık trafikte makas atamıyorum veya emniyet şeridinden davar gibi gidemiyorum tüm sürücüleri kadın sürücüymüş gibi düşünüyorum arada kurtardığı arada trafikte daha çok sıkıştırıldığımda oluyor ne yapıcam hala çözemedim ( son dediğim sadece İstanbul trafiği için geçerli)

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Korkutur, netice olarak yaşatır yani hayatta tutar. İyidir ama yorumlayana da bağlı biraz.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Her zaman söylerim... Faydalı...
40 yıllık biniciyim , bazan ben bile düşünmüyorum ,düşünmüyordum ne olup ne çıkacağını...
Zafer hoca sayesinde çıkar mı çıkar , döner mi, döner diye paranoyaklık yapıyorum.... İyi de ediyorum açıkçası...

Güzel ifade etmişsiniz ama iyi bir şeyi kötüymüş gibi anlatmışsınız. Yaralı, başkasına zarar vermiş ya da cansız olacağımıza heyecansız olsak daha iyi değil mi?

Motosikleti
CB750A
@Lombardo çeviri hizmeti çok iyi olmuş

Bence de video ile öğrenimin bir sınırı var ama yaşadığın sorunlar kaza videolarında değil de sende oluşan anksiyete ile alakalı gibi

Motosikleti
Dominar D250
Kaza videoları izlemek bilinç olarak geliştirir, sportif sürüş zevki olarak geriletir diye düşünüyorum.

Motosiklete başlamadan önce hep araba videoları izlerdim, bunun sonucunda şunu yaşadım;
istanbulda araba grubumuzla dışarı çıktığımızda maalesef makas atarak sürüşte nirvanaya ulaşılıyordu (10-15 yıl önceleri) bu sürüşlerde 40-50 yaş aralığı tecrübeli abilerimiz 2-3 araba önünü izleyerek kendi rotasını çizerken, ben maalesef kaza videolarının etkisiyle trafikteki hangi araba bana nasıl risk oluşturur diye düşünerek sakin ve daha az tehlikeli sürüşler yaptım. İşin sonunda onların aldığı hazzı almadım :D ama vukuatım da olmadı.
Şimdi motosiklette de aynısını örnek alıyorum. Varsın motorum virajda yatacak kadar hızlı olmasın, varsın arabaların arasına giremeyeyim 2-3dk geç gideyim ama günün sonunda keşke demeyeyim.

Motosikleti
Suzuki Burgman UH200
Zafer Akçay'ın güvenli sürüş tavsiyelerine hepimizin ihtiyacı var. Diğer hocaların tavsiyelerine de tabii ki. Bunlar bizim sürüşümüzü keyifsiz hale getirmez. Ortaya konulan her öğretiyi almıyoruz zaten. Nasıl okula gönderdiğimiz çocuklar öğretmenlerin her dediğini yapmıyorsa biz de farklı değiliz. Kazadan beladan uzak, ikitekerin üzerinde olmanın en büyük keyif olduğunu da unutmamalıyız.

F54

gereksiz riskten her zaman uzak dururum bazılarına göre böyle bir hayat heyecansız gelebilir ama ben sağlıklı bir şekilde yaşayarak motosiklet kullanmak istiyorum
daha yaşanacak çok uzun yıllar yapılacak güzel rotalar var bunun için en başta sağlık gerekli
angil dingil gidenleri bende izliyorum evet kaza olabilir kurallara uysak ta kaza olabilir ama ben kurallara uyarak + dikkatli sürerek tehlikeyi en aza indirdiğimi düşünüyorum

Kardeşim öncelikle sen evhamlısın. Senin yaşadığın şey vesvese. Sende anksiyete gibi bir takıntı yapmış. Bi kere ben evhamlıyım vesvese yapıyorum diye durumu teşhis et. Çözüm şu. Full ekipman giyinip motora bin. Felak Fatiha nas, Ayetel Kürsi oku. Allah'ım sağsalim götür sağsağlim getir de içinden sonra rahatça gazla. Haddini ve yeteneklerini bilerek limitinde sür yeter. Çok kafaya takma. Sen motorda ölürsem diye evham döngüsüne girmişsin. Psikolojik olarak kırman lazım onu. Motor kaza ve ölüm videolarını kendine yasakla. Beynini resetle. Bide şu var İbrahim Tatlıses'i aklına getir adam beynine kocaman mermi yedi. Ölmedi inatla. Çünkü vakti değildi almadı adamın canını Allah. Birazda basit düşün bu şekilde. Senin olayın çok düşünmek. Böyle motor üstünde kafaya takarsan bunları sürekli vücudun stres yüküne girer. Kalptir başka sorunlardır bunlarla uğraşırsın aşırı gereksiz stresten bunlar tıbbi gerçekler

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Yurtdışında yapılan bir çalışmada sürüş tarzına pek etki etmediğiyle alakalı bir sonuç çıkmıştı sanırım.

Bana göre en iyi eğitim kaza tecrübesi. Ya nolacak şuradan da geçerim dediğin yerde bi arabaya sürttün mü bi daha yapmıyorsun. Aynısını videoda izlesen bu etkiyi vermiyor. Tabi her şeyi tecrübeyle öğreneceksek işimiz yaş o ayrı.

Motosikleti
Forza 250
Bana göre Zafer Akçay videoları insanda”sana fil düşünme dersem ne düşünürsün?” Etkisi yaratıyor,şu bi gerçek ki ilk izlemeye başladığım zamandan beridir benim nispeten kendime göre agresif olan sürüş tarzımı neredeyse tamamen kırdı diyebilirim,eskiden gençliğinde vermiş olduğu etkiyle ışıklarda,sokak arasında vs.hızlı gittiğim durumlar oluyordu.Artık sadece hava aydınlıksa ve virajlı bi yol varsa agresif kullanıyorum(forza aldıktan sonra oda kalmadı pek)onun dışında sadece A’dan B’ye götüren bi araç gibi görüp insanca sürüyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ki özellikle 2 sene öncesine kadar emniyet şeridinde e-5’de 90-100 giderken şuan düşündüğümde nasıl cesaret etmişiz diyorum.Kaş’a yerleştiğimden beridir zaten trafik ışığı görmüyorum neye benzediğini unuttum 🤣

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Motosiklete ilgi duyan kitlede benim gördüğüm; sürmeyen ama sürüş videosu izleyen bir kitlenin çoğaldığıdır.

"Vay efendim hava soğuk, vay efendim yağmur yağıyor, vay efendim çok sıcak bu havada sürülmez" diyen hımbıl bir kitle piyasada yaygınlaştı. Hadi Pazar sabahı 10:00'da Zafer Hoca'yı izledik, çayımızı çorbamızı içtik, ee hala daha ne işimiz var forumda? Youtube'da? Gezsenize gençler.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Motosiklete ilgi duyan kitlede benim gördüğüm; sürmeyen ama sürüş videosu izleyen bir kitlenin çoğaldığıdır.

"Vay efendim hava soğuk, vay efendim yağmur yağıyor, vay efendim çok sıcak bu havada sürülmez" diyen hımbıl bir kitle piyasada yaygınlaştı. Hadi Pazar sabahı 10:00'da Zafer Hoca'yı izledik, çayımızı çorbamızı içtik, ee hala daha ne işimiz var forumda? Youtube'da? Gezsenize gençler.
motorum yok neyle gezeyim

Motosikleti
Forza 250
Gayet güzel açıklamış adam.

Ben de 1 senedir izliyorum Zafer Akçay'ı motorda alıp yollara çıkalı da 1 sene olmuştur.

Bence bilinçli kullanma için çok güzel bir alışkanlık ben de hala izlerim ve bişeyler öğrenirim.

"zevk" alıp bi daha motor kullanamamak yerine daha az zevk alarak ömür boyu kullanmayı tercih ederim. Ben motorun üstündeyken bile zevk alıyorum zaten

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar