Kaza Sonrası Pert Kaydı Durumu

02.10.2020 tarihinde bir motosiklet kazası geçirdim ve yaralandım. Kaza raporu bugün elime geçtiğinde 8/8 karşı tarafın suçlu olduğunu öğrendim.Kaza raporunu aldığım gibi servise götürdüm ve bana dediler ki eğer hasar motosiklet fiyatının %50 sini geçerse pert kaydı olacağını söylediler. Eve gelip araştırma yaptığımda bir çok sitede bu değerin %70 olduğunu gördüm kaynak olarak ;

https://www.sigortam.net/kasko-sigortasi/hasar-kaydi-ve-pert-kaydi#:~:text=Tamamen%20hasar%20alan%20araçlar%2C%20pert,araç”%20olarak%20sıfatlandırılmasına%20neden%20olur.

Bu durumda ne yapmam gerekiyor bir bilgisi olan abim bana yardımcı olabilir mi aranıza katılalı daha 3 ay oldu olmadı. 2020 Model 0 Aldığım Motosikletim bir sürücünün dalgınlığına bağlı olarak pert durumuyla karşı karşıya bu durumda ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olabilir misiniz pek bilgim yok bu konuda.

Motosikleti
CB650R
sigorta şirketini arasan daha net yardımcı olurlar.
şirketler perte çıkarmayı çok istemezler genelde tamir yapılması taraftarıdır.
Kendilerine daha az masraf çıkması için yan sanayi parça kullanmak isteyebilirler, en çok dikkat edeceğin konu bu olsun orijinal parça hariç parça taktırma. Ekipmanlarının faturaları mevcutsa bunları da sigortadan talep edebilirsin

Motosikleti
Honda CB125F
Geçmiş olsun.
Sigorta şirketin ile görüşmen daha faydalı olacaktır.
Pert işlem limitleri poliçe teminatlarında değişiklik gösterebilir.
Sigorta motorun için sovtaj çalışması yapacak ve onarımının mı yoksa pert olmasının mı daha ekonomik olduğuna bakacak.
Ancak sen yine de motorunun tamir edilmesini talep edebilirsin.
Benim tavsiyem çıkacak onarım rakamına göre hareket etmem. Çünkü hasar kaydı yüksek bir rakam olursa 2. el değeri düşecek. Sigortanın sunacağı pert rakamı maddi açıdan daha iyi bir karar haline gelebilir o vakit.
Yaralanma sonrası gerekli polis ve hastane evrakların var ise karşı aracın sigortasından kişisel olarak tazminatta talep edebilirsin.
Bunun içinde bir avukatla görüşmeni tavsiye ederim.

Çok çok geçmiş olsun, sigorta şirketini arayıp duygusal baskı yaratabilirsin bu şekilde sonuç elde eden bir arkadaşım olmuştu ben bu motosiklet ile kaza yaptım yaralandım bu motor artık tamir olsa da ben buna binemem kendimi güvende hissedemem gibi bir baskı yaratırsan etkili olacağını düşünüyorum.

Motosikleti
versys 650 #herşeydenbiraz
Hasar çoksa servis yüksek tamir masrafı zaten çıkarıyor, sigorta şirketi bu hasarı herhangibir yerde daha uyguna yaptırabileceğini düşünüyorsa ve sattığında masrafları onu üzmüyorsa, ağır hasar ile size araç rayiç bedelini ödemeyi önerecektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar