Kusura bakma böyle imalı yaklaşımı size yakıştıramadım.
Arkadaş burada zorluk çıkarmıyor. Zorluk çıkardığını zannediyor.
Burada zorluğu çıkaran işin resmi prosedür kısmını bilmeyenler.
Ben otuz senedir bu işleri yapıyorum acaba kanuni prosedürü nedir diye bir kere düşünmeyenler.
Aman boş ver herkes böyle yapıyor bende böyle yapayım diyenler.
Ben de size yakıştıramadım. Bilmiyorum hiç mahkemelik oldunuz mu? Mahkeme prosedürünün işleyişi hakkında bir tecrübeniz var mı? Sürecin uzaması kimin yararına/zararına olur hesabını yaptınız mı? Hiç mağdur sıfatıyla devletle karşı karşıya geldiniz mi?
Evet ben
30 yıla yakın (askerlikle birlikte 30'dan da fazla) bu işleri yaptım. Ağır Ceza, Asliye Ceza, İdare Mahkemesi ve Hukuk Mahkemesinde hem davacı, hem davalı, hem de bilirkişi sıfatıyla sabahtan akşama mübaşirin çağırmasını beklemişliğim var. Damdan düşmeyi biliyorum.
dostum kaza olur sen karşındaki sana hakaret etse kavga çıkarsa sonradan senden üslupsuzca evrak istese verir misin
Üslup konusunda haklı olabilirsiniz ama evrakı vermek sizin de işinizi kolaylaştırır.
Merhaba arkadaşlar geçenlerde bir trafik kazası yaptım benim araçta hasar yok fakat karşı tarafın aracı pert oldu denilebilir.
Kendi aracınızda hasar olmadığını karşıdaki aracın pert olduğunu kendiniz ifade etmişsiniz. Bu durumda büyük ihtimal kusurlu sayılan siz olacaksınız. Ayrıca karşınızda aracı pert olmuş biri var ondan sakin olmasını beklemek biraz fazla iyimserlik olur. İş mahkemeye intikal ettiğine göre sürecin uzaması işleyen faiz olarak size geri dönecektir. Mahkeme o belgeleri sizden istemeye gerek duyduğunda "bana ne ben vermem" diyemezsiniz. Mahkeme o bilgi ve belgeleri ilgili kurumlardan istediğinde cevap alıp işleme konulması iki duruşma sonraya kalır. O da altı aylık gecikme demektir.