Kaza sonrası karşı taraf evrak istiyor.

sigorta işlemleri için dedim ya. benim kazada da aynısı oldu. iki tarafın da evrakları olmayınca, bu evraklara ehliyet ruhsat dahil, sigorta dosyayı açmıyor.
Merak ettim siz hiç kaza tutanağı gördünüz mü veya hiç merak ettiniz mi acaba bu tutanakta ne yazıyor diye.

Eğer tutanak tam ve doğru doldurulmuşsa ehliyet ve ruhsat fotokopisine gerek yok. Ehliyet ve ruhsat fotokopisi yok diye dosya açmıyorlarsa o o dosyayı açmayanın işgüzarlığı tövbe tövbe. Tutanakta A'dan Z'ye gerekli bilgiler var zaten daha neyi öğrenmek istiyorlar?

https://images.app.goo.gl/8N1N8CWVotWqgg1y5

Not: Tam olarak kopyalamayı beceremedim. Bilen bir arkadaş boş bir tutanak kopyalarsa iyi olur.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ktm 1290 sas
Daha önce benden de ehliyet ve ruhsat istemişlerdi tutanak dosyası için.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Merak ettim siz hiç kaza tutanağı gördünüz mü veya hiç merak ettiniz mi acaba bu tutanakta ne yazıyor diye.

Eğer tutanak tam ve doğru doldurulmuşsa ehliyet ve ruhsat fotokopisine gerek yok. Ehliyet ve ruhsat fotokopisi yok diye dosya açmıyorlarsa o o dosyayı açmayanın işgüzarlığı tövbe tövbe. Tutanakta A'dan Z'ye gerekli bilgiler var zaten daha neyi öğrenmek istiyorlar?
Ben çok gördüm, epeyce doldurdum, hatta tutanak da tuttum.
Peki tam ve doğru olarak doldurulmamışsa ne yapacağız?
O tutanağa yazılan bilgilerin doğruluğunu nereden teyit edeceğiz?
Ehliyet, ruhsat ve sigorta poliçesinin fotokopisini karşı tarafa vermenin ne sakıncası, ne zararı olabilir?
Kötü niyetli kullanırlar diyorsanız o niyetle kullanacak herif 50 liraya tüm bilgilerinizle birlikte idrar tahlilinizi bile alabiliyor zaten.

Ben çok gördüm, epeyce doldurdum, hatta tutanak da tuttum.
Peki tam ve doğru olarak doldurulmamışsa ne yapacağız?
O tutanağa yazılan bilgilerin doğruluğunu nereden teyit edeceğiz?
Ehliyet, ruhsat ve sigorta poliçesinin fotokopisini karşı tarafa vermenin ne sakıncası, ne zararı olabilir?
Kötü niyetli kullanırlar diyorsanız o niyetle kullanacak herif 50 liraya tüm bilgilerinizle birlikte idrar tahlilinizi bile alabiliyor zaten.
Şefim dava ettiyse muhtemelen mahkeme çıkar 3 5 ay içinde.
Ya da uzlaştırma muhabbeti olur abi.
Ama anlatım da eksiklik var arkadaşın sanki.

https://images.app.goo.gl/8N1N8CWVotWqgg1y5

Not: Tam olarak kopyalamayı beceremedim. Bilen bir arkadaş boş bir tutanak kopyalarsa iyi olur.
ya abicim sen neden anlamamakta ısrar ediyorsun? bi de küçümser tavırlarla yazıyorsun?

ya söverek mi anlatmak gerekiyor anlamıyorum ben artık?

bu amk tutanağını, senin de örnek attığını, sigorta siklemiyor bile!

sigortanın itimat ettiği evraklar: polis tutanağı (yoksa bilirkişi raporu), kazaya karışan tarafların ehliyet ve ruhsatları.

senin attığın tutanağa ne polis bakıyor ne sigorta. bizzat kendi kazamdan örnek veriyorum, adam hala tutanak gördün mü sen diyor?

Bin tane tutanak tuttum bir kişi bile evrak vermem demedi.
Her gün yeni bir adet çıkıyor.

• Beğen
Tepkiler: F54
Motosikleti
Yamaha XSR700
Merhaba arkadaşlar geçenlerde bir trafik kazası yaptım benim araçta hasar yok fakat karşı tarafın aracı pert oldu denilebilir.
Aracını sigortadan yaptırmak için benden ruhsat ve ehliyet bilgilerimi istiyor.
Fakat şahıs bana dava açtığı için ve saygı çerçevesinde konuşmadığı kendi kişisel bilgilerimi bu şahsa vermek istemiyorum.
Sizce nasıl bir yol izlemem gerekiyor.
Daha önce ışıklarda dururken arkadan arabama çarpıp, tutanak tuttuğumuz kazada servis karşı tarafın ehliyet ve ruhsat bilgilerini istemişti. Muhtemelen sigorta işlemleri için ehliyetini olup olmadığı, yeterli olup olmadığı, aracın trafiğe çıkmaya elverişli olup olmadığı gibi şeylere bakılıyor. Vermek zorunda mısın bilmiyorum ama ben karşı taraftan istediğimde vermişti. Herhangi bir zorluk çıkarmadığı için ne yapılabilir bilmiyorum.

Kazadan sonra tutanağı trafik polisi tutu yazıyor her halde gözünüzden kaçtı. Polis gerekli bilgileri yazmıştır. Kendi aralarında olsa belki eksik kısımlar vardır da ondan istiyor diyeceğiz.

Bir de karşı taraf dava açmış demek ki yeterli bilgileri var dava açtıklarına göre, üstüne bir de para koparmaya çalışan kişilere ne gerekçe ile ehliyet ve ruhsat bilgilerini göndereceksin ki?
Kesinlikle hocam düzgün insan olsalar hiçbir zorluk çıkarmam

Gerekli Evraklar​

Genel şartlar gereği zorunlu evraklar;

• Maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağı (kaza zaptı) tasdikli örneği veya Tramer Kaza Tespit Tutanağı (KTT)
  • Hak sahibine ait banka hesap bilgileri (IBAN)
Hasar tazminatının ödenebilmesi için gerekli görülmesi halinde ayrıca aşağıdaki bilgi ve belgeler talep edilebilir;

• Zarar gören araç ruhsat fotokopisi
  • Araç dışı maddi zararlarda hak sahipliğini gösteren resmi belge
  • Hasar fotoğrafları
  • Mağdurun T.C. kimlik numarası / vergi levhası
  • Hasar vekaleten takip ediliyor ise; vekaletname örneği, vekilin IBAN bilgisi ve T.C. kimlik numarası
  • Poliçede plaka numarası belirtilmemiş ise; sigortalı aracın ruhsat fotokopisi
185.000 TL üzeri hasarlarda yukarıdakilere ek olarak;

• Nüfus cüzdan fotokopisi veya T.C. kimlik numarası yazılı ehliyet fotokopisi (üzerinde kişinin ikamet adresi, telefon bilgisi ve imzası bulunan)
  • İş ve Meslek Bilgisi
Tüzel kişiliklerde;

• Ticaret sicil gazetesi
  • İmza sirküleri
  • Vergi levhası
  • Faaliyet belgesi
  • İmza yetkilisi/yetkililerinin nüfus cüzdan fotokopisi (üzerinde kişinin ikamet adresi, telefon bilgisi ve imzası bulunan)

Gördüğün gibi hiç bir şekilde senin ehliyet ve ruhsat fotokopin gerekli değil. O karşı tarafın işgüzarlığı. Tabii bizde her zaman tutanağa ruhsat ve ehliyet fotokopisi eklendiği için millet onu zorunlu zannediyor.

sen yüzde 75 kusurlu olduğun için hiç sesini çıkarma. Karşı tarafa da bir şey verme. Onların iş bilmemesi senin ehliyet ve ruhsat fotokopini vermeni gerektirmiyor.

Karşı taraf sana hakaret etmiş, dava açmış ekstra para istemiş sen kalkacaksın bunlara gerekli olmadığı halde ehliyet ve ruhsatın fotokopilerini mi vereceksin geç o işi.

Dava günü git savunmanı yap bir daha muhatap olma.

Zorluk çıkardığına göre senin de düzgün insan olmama ihtimalin var gibi. 🤫
Kusura bakma böyle imalı yaklaşımı size yakıştıramadım.

Arkadaş burada zorluk çıkarmıyor. Zorluk çıkardığını zannediyor.

Burada zorluğu çıkaran işin resmi prosedür kısmını bilmeyenler.

Ben otuz senedir bu işleri yapıyorum acaba kanuni prosedürü nedir diye bir kere düşünmeyenler.

Aman boş ver herkes böyle yapıyor bende böyle yapayım diyenler.

Son düzenleme:
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Kusura bakma böyle imalı yaklaşımı size yakıştıramadım.

Arkadaş burada zorluk çıkarmıyor. Zorluk çıkardığını zannediyor.

Burada zorluğu çıkaran işin resmi prosedür kısmını bilmeyenler.

Ben otuz senedir bu işleri yapıyorum acaba kanuni prosedürü nedir diye bir kere düşünmeyenler.

Aman boş ver herkes böyle yapıyor bende böyle yapayım diyenler.
Ben de size yakıştıramadım. Bilmiyorum hiç mahkemelik oldunuz mu? Mahkeme prosedürünün işleyişi hakkında bir tecrübeniz var mı? Sürecin uzaması kimin yararına/zararına olur hesabını yaptınız mı? Hiç mağdur sıfatıyla devletle karşı karşıya geldiniz mi?
Evet ben 30 yıla yakın (askerlikle birlikte 30'dan da fazla) bu işleri yaptım. Ağır Ceza, Asliye Ceza, İdare Mahkemesi ve Hukuk Mahkemesinde hem davacı, hem davalı, hem de bilirkişi sıfatıyla sabahtan akşama mübaşirin çağırmasını beklemişliğim var. Damdan düşmeyi biliyorum.
dostum kaza olur sen karşındaki sana hakaret etse kavga çıkarsa sonradan senden üslupsuzca evrak istese verir misin
Üslup konusunda haklı olabilirsiniz ama evrakı vermek sizin de işinizi kolaylaştırır.
Merhaba arkadaşlar geçenlerde bir trafik kazası yaptım benim araçta hasar yok fakat karşı tarafın aracı pert oldu denilebilir.
Kendi aracınızda hasar olmadığını karşıdaki aracın pert olduğunu kendiniz ifade etmişsiniz. Bu durumda büyük ihtimal kusurlu sayılan siz olacaksınız. Ayrıca karşınızda aracı pert olmuş biri var ondan sakin olmasını beklemek biraz fazla iyimserlik olur. İş mahkemeye intikal ettiğine göre sürecin uzaması işleyen faiz olarak size geri dönecektir. Mahkeme o belgeleri sizden istemeye gerek duyduğunda "bana ne ben vermem" diyemezsiniz. Mahkeme o bilgi ve belgeleri ilgili kurumlardan istediğinde cevap alıp işleme konulması iki duruşma sonraya kalır. O da altı aylık gecikme demektir.

Zorluk çıkardığına göre senin de düzgün insan olmama ihtimalin var gibi. 🤫
Ben sizin bu yazınızı size yakıştırmadığımı belirtmiştim.

Ben de size yakıştıramadım. Bilmiyorum hiç mahkemelik oldunuz mu? Mahkeme prosedürünün işleyişi hakkında bir tecrübeniz var mı? Sürecin uzaması kimin yararına/zararına olur hesabını yaptınız mı? Hiç mağdur sıfatıyla devletle karşı karşıya geldiniz mi?
Evet ben 30 yıla yakın (askerlikle birlikte 30'dan da fazla) bu işleri yaptım. Ağır Ceza, Asliye Ceza, İdare Mahkemesi ve Hukuk Mahkemesinde hem davacı, hem davalı, hem de bilirkişi sıfatıyla sabahtan akşama mübaşirin çağırmasını beklemişliğim var. Damdan düşmeyi biliyorum.
Siz ben çok mahkeme gördüm, bizde ki bilgi lebiderya, ben her şeyi bilirim sen ne biliyorsun demişsin cevaben.

Peki öyle olsun toyluğumuza, cahilliğimize ver.

Üsteki her cümlenize tek tek verecek cevabım var ama sizin gibi agâh kişilere karşılık vermek olmaz en iyisi dinleyip feyz almak.

dostum kaza olur sen karşındaki sana hakaret etse kavga çıkarsa sonradan senden üslupsuzca evrak istese verir misin
Daha önce de yazdım.
Olay gerginleşiyorsa avukat tutup onunla görüştür.
Verirsin vekaleti yasal yollarla ne yapılıyorsa yapılır.
Arabası pert olmuş biri var diyorsun.Adam normal davranamayabilir.
İnan sanayiden yeni çıkan arabasına arkadan çarptı diye bıçaklayan insan gördüm.
Üslup kötüyse ver avukata o uğraşsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar