Kaza Sonrası DOKTOR-KAZAZEDE Diyaloğu...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
retox70' Alıntı:
Aşağdaki yazı alıntıdır kendisinden burada yayınlamak izin alınmıştır kendisine teşekkür ederim.

Bugün öğlen saat 12:00 gibi acil servise motorsiklet kazası sebebiyle çağırıldım. İki yaralıdan 40 yaş cıvarında olanın enişte, 18 yaşında olanın yeğen olduğunu öğrendim. Evlerinin hemen yakınındaki dükkana giderken KASK takmamaya karar vermiş enişte. Artçısı oğlan için kask olduğunu bile sanmıyorum. Bir otomobil önce motosiklete, ardından da bir yayaya çarpmış. Yayayı kurtaramadık, o amca acilden yoğun bakıma yatırdıktan kısa süre sonra öldü. Eniştede kafayı baştan başa kateden yaklaşık 20 cm lik cilt kesisi ve birkaç kaburgada kırık vardı. Yeğende ise göz kenarından yanağa uzanan bir kesik.. Tabii dirsek, diz ve ellerdeki sıyrık ve ezikleri saymıyorum. Enişte ve yeğeni arka arkaya tomografiye çıkardım. Eniştede sağ şakak kemiğinde ikili kırık ve hafif bir çökme, oğlanda ise sol beyin yarıküresi üstünde ciddi bir beyin kanaması vardı. Oğlan doğal olarak komadaydı o esnada. Tomografiden hemen sonra genci ameliyathaneye indirdik. Önce saçlarının sol yarısını traş ettim (buna son Mohikan modeli diyorum ben). Sonra, hani şu son günlerde "kask cool görünmemi engelliyor!" filan gibi bir sloganla verilen koreli beyin ameliyatlı çocuk fotografındaki gibi bir cilt kesisi yaptım (hani şu ters U şeklinde olandan). Hakikaten çok cool görünmüyordu o kesiyle. Sonra cilt altındaki çiğnemeyi sağlayan adaleyi elektrokoterle kesip kemiğin üstünden sıyırdım. Kemikte bir yandan diğerine uzanan derin ve ayrık bir kırık vardı. Kırığın biraz uzağına pnömatik matkapla bir delik açıp 6-7 cm çapa kadar genişlettim. Beyin zarı şiş ve gergindi, ayrıca altındaki kan pıhtısından dolayı mor görünüyordu. Beyin zarını 15 nolu bisturi ile açınca çok yüksek basınçlı pıhtılar ve taze kanama fışkırdı her yana. Kanayan yeri bulup kanamayı durdurdum. Adale ve cilt katlarını kapattım. Yara yerinden birkaç da dren dışarıya çıkarttım. Kapattığımda gerçekten de "cool" görünmüyordu. Oğlan uyandı. Saçma sapan konuşsa da bundan sonra iyiye gideceğini ümit ediyorum. Enişte ise serviste izlemde yatıyor. Ama kendini tren istasyonunda sanıyor, o ayrı...

İşte size naklen yayın gibi bir günümün hikayesi. Buna benzer motosiklet kazası yaralıları ile haftada birkaç kez uğraşıyoruz. Sıklığı ise hiç te haftada bir, ayda bir forum köşelerine düşen veya gazetelerin bölgesel eklerinde arasıra yer alan sıklıkta da değil bu yaralanmaların, sadece İzmir'de orta çaplı bir hastane benimki ve, bakın tekrarlıyorum, haftada birkaç kez uğraşıyorum bunlarla. Birçoğu COOL bir yara iziyle sağ salim taburcu oluyorsa da azımsanamayacak bir bölümü de felçli, konuşamaz, veya kendi işini göremez halde toplumun merhametli kollarına doğru yola çıkıyorlar.

Bu hastalarla konuşurken benim klasik sorular ise şöyle (tabii eğer hasta komada değilse) (ha, bir de hemen belirtmekte yarar var: motordan düşen kasksız herkesin kesinlikle kafada büyükçe bir kesiği oluyor, ve acayip ağır bir kan kokusu duyuyosunuz yaklaştıkça):

- Nasıl motordu?
- Skutır abi..
- Kask var mıydı sende?
- Yoktu abi..
- Kız arkadaşında?
- Onda da yoktu abi.
- Ehliyet?
- Bizde ne gezer abi...
- Ruhsat?
- Hmmm...
- Plaka?
-....
- Eh be anacım, ben ne diyiym sana şimdi....

Kıssadan hisse:

KASKINIZI TAKIN BENİ VE MESLEKTAŞLARIMI UĞRAŞTIRMAYIN !

'Cool' ameliyat izleri istemiyorsanız, n'oolur daha yavaş, daha dikkatli ve kesinlikle tam korumalı sürün, uzun yaşayın.

Okuduğunuz için teşekkürler.

retox 70 den alıntıdır...

Allah kimseye kaza bela vermesin biz tedbirimizi alalım en onemlısı kask yakında olsa gidecegimiz yer gıyelım arkadaslar ne demiş atalarımız eşegini saglam kazıga bagla çalarlasa gene çalsınlar bilmem baglantılı oldumu konumuzla mete abi bu ve bunun gıbı topicler bize cok lazım paylasım için tşk

Bu tür yazıları okuduktan sonra bir motosiklet şoförünün kask takmaması için gerçekten aptal olması gerekir.

Zaten bilinçli bir insanında kask takmadan motosiklet kullanması imkansız.

abiler bu topik daha önce açılmış didiler şimdi...silinebilir...saygılar...

ata ben hastaneden korkuyom ya...bi tarafımın kırılmasından o anki acıdan falan valla tırsıyom...

abi korkulmazmı oallah korusun bi yerimiz kırılabilir ve kazada %50 kırılacaktırda bizi koruyan hiç bir sey yok ne kadar koruma takarsan tak gecen bir video izledim adam kırmızıda gecıyor motorsikletli bir abimize o hızla vuruyor istedigin kadar pantolun giy mont giy allah hepimizin yardımcısı olsun kaskolar bile bize sıcak bakmıyor bir dunya para ıstıyor sebebi benden ıyı bılıyorsun

abiler bu topik daha önce açılmış didiler şimdi...silinebilir...saygılar...

ata ben hastaneden korkuyom ya...bi tarafımın kırılmasından o anki acıdan falan valla tırsıyom...

Doğru daha önce verilmişti.Bir de Metehan abi kim kafa göz dağınık bir faziyette hastane koridorlarında dolaşmak ister.Dolaşıcak hal kalırsa tabii...

abi korkulmazmı oallah korusun bi yerimiz kırılabilir ve kazada %50 kırılacaktırda bizi koruyan hiç bir sey yok ne kadar koruma takarsan tak gecen bir video izledim adam kırmızıda gecıyor motorsikletli bir abimize o hızla vuruyor istedigin kadar pantolun giy mont giy allah hepimizin yardımcısı olsun kaskolar bile bize sıcak bakmıyor bir dunya para ıstıyor sebebi benden ıyı bılıyorsun

Ö.Z.€.R;942099' Alıntı:
Doğru daha önce verilmişti.Bir de Metehan abi kim kafa göz dağınık bir faziyette hastane koridorlarında dolaşmak ister.Dolaşıcak hal kalırsa tabii...

yahu motor dediğin şey 2 tekerlek...kaportası biziz...o kadar korumasız savunmazsızki yavaş gidersek belki az hasarla kayaı gözü kırmadan ufak eziklerle atlatacağız kazaları...birde şanslıysak...:pale:

Geçmiş yıllarda gazetede yayınlanmış ilginç kazalar adlı bir yazıdan aklımda kalanlar. İş kazasından gelmiş bir hasta, parmakları, kaburgalarında kırık ve kafa tasında çatlak var. Olay şöyle gerçekleşmiş;

Bir binanın 2. katına tuğlaların çıkartılması gerekir, iş sahibi şahıstan bu tuğlaları taşımasını ister. İşçi düşünür ve bir varilin içerisine tuğlaları doldurur. Doma dedğimiz inşaatlarda kullanılan bir alet var bilirsiniz. Doma ile tuğlaları çekmeye başlar ve başından geçeni anlatır

- İlk önce tuğlaları varile doldurdum ve yukarı çektim.
- Yolun yarısını geçmiştim ki! Varilin ağırlığı beni yukarı çekti,
Varil o hızla aşağı indi, benim parmaklar domanın arasına sıkıştı kırıldı,
Sonra hızlı inince varilin altı çıktı, ben tekrar aşağı inmeye başladım,
ortada yeniden varille karşılaştık, kaburgalarım orada kırılmış,
Aşağı kıcımın üzerine düştüm, kalça kemiğim orada kırıldı,
Sonra ipi bırakmak aklıma geldi, varil kafama düştü kafa tasımda o zaman
zarar görmüş.

Neymiş? Sadece motosiklet değil, hangi işle uğraşırsak tedbirini almak gerek,
inşaat için de korumalar var, otomobil için emniyet kemeri var vs vs.

Kurallara uyalım, uymayanları uyaralım.

Metehandros, güzelim,

Bu zaten benim yazım. Bizim forumdan MD'ye oradan tekrar MT'ye transfer olmuş. Gurur verici benim için...

Ah be canım abim, okumuyosun gerçek işe yarar topikleri, gidip geyik avlıyorsun sonra tongalara geliyorsun..

Metehandros, güzelim,

Bu zaten benim yazım. Bizim forumdan MD'ye oradan tekrar MT'ye transfer olmuş. Gurur verici benim için...

Ah be canım abim, okumuyosun gerçek işe yarar topikleri, gidip geyik avlıyorsun sonra tongalara geliyorsun..

hadi be...iyi ya reklamını yapıyoruz sitede daha ne istiyon...popülariten artıyo...:pbak şu Allahın işine ya...dünya küçük derler ya yalan...sanal alem çok küçük vallahi...:queen:

abi önemli diye ben şeyettim...DON mevsuzundan daha önemli aslında...:p

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
araklamacı gazeteci mete pişkinlikle ve şaşkınlıkla sunar

böyle önemli uyarılar için teşekkürler, gerçek olaylar insanlara direkt kask koruma tak demekten daha etkili olur diye düşünüyorum.
sonuçta motorsikleti ölüm makinası olarak adlandıranlar yada bilenlerin göğüslerini kabartmayalım.. tersine önlemimizi alıp onlara malzeme vermeyelim..
kendi canımıza hayatımıza zarar vermeyelim..
teşekkürler..

cool yara nasıl oluyo ya hala anlamış degılım kım yaranın goruntusunu severkı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar