Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
- Konu Yazar
arkadaslar 1 seneye yakın zamandır motosiklet ile ilgili teorik bilgilerimi geliştirmekteyim. okuyup araştırıyorum. ve hepimiz biliyoruz ki motorcuyu en çok korkutan konuların başında kazalar gelir. ve yine hepimiz biliriz ki motosiklet araba gibi bir kaportaya sahip olmadığı için kaportasını sürücüsü teşkil eder bu nedenle de motosiklette ne emniyet kemeri, ne hava yastığı nede başka hiçbir emniyeti yoktur kısacası emniyet "0" dır yani kaza anında kişiyi koruyacak korumalar dışında hiçbirşey yoktur(korumalar zırh değildir). peki ne yapmalı bana göre yapılacak tekşey var. kaza oluşabilecek durumları önceden tahmin ederek ihtiyatlı davranmak. bu başlığı açmamın sebebi herkesin tecrübesi ve gözlemlerini burada paylaşmasını istememdir. belki böylece birçok kişinin hayatı kurtulabilir. ben birkaç madde ile başlıyorum lütfen sizde bunlara kendi bildiklerinizi ilave edin. Saygılarımla.
- Benzinlik çıkışlarında benzinlikten çıkan otomobilin motosikleti farketmeyerek yola girmesi.
- Trafik ışıklarında beklerken geriden gelen otomobilin motosikleti farketmeyerek çarpması.
- Ana yoldan tali yola geçen otomobilin motosikleti farketmeyerek motosikletin önüne çıkması.
- Seyir halinde iken şerit değiştiren otomobilin motosikleti farketmeyerek üzerine kırması.
- En sağ şeritte seyir halinde iken tali yoldan çıkan aracın motosikleti farketmemesi.
- Dönüşlü kavşaklarda motosikletin farkedilmemesi durumunda otomobilin motosikletin üzerine sürmesi.
- Benzinlik çıkışlarında benzinlikten çıkan otomobilin motosikleti farketmeyerek yola girmesi.
- Trafik ışıklarında beklerken geriden gelen otomobilin motosikleti farketmeyerek çarpması.
- Ana yoldan tali yola geçen otomobilin motosikleti farketmeyerek motosikletin önüne çıkması.
- Seyir halinde iken şerit değiştiren otomobilin motosikleti farketmeyerek üzerine kırması.
- En sağ şeritte seyir halinde iken tali yoldan çıkan aracın motosikleti farketmemesi.
- Dönüşlü kavşaklarda motosikletin farkedilmemesi durumunda otomobilin motosikletin üzerine sürmesi.