koruma onayı almış olan en ucuz kasklar ls2ler olması lazım. 120 lira yani![]()
kasksızlıktan daha iyidir 100-200 liraya aldığınız kasklar.tabii ki değeri arttıkça güvenilirliği ve konforu dahada artacaktır.güvenlik için sharp gibi test yapan kurumların verdiği değerleri incelemesin ama fiyat dahada artıyorsa bil ki konforu içindir ve işin garip tarafı kask ne kadar konforluysa kendini o kadar güvende hissediyorsun.cümlelerim bayağı devrik olduda kendimi anlatabildim galiba![]()
sharp güvenlik testine bak orda değerler yazıyor ben şahsen 100 lıralık bir kask kulanıyorum açılık siyah vizörü var yandan çıkan felan kulanışlı ama güvenli olduğunu düşünmüyorum bide 40 liraya aldığım art cı için kask var konfor 0 ama aşırı sağlam çıkdı geçenlerde motorun üstünden düştü yanda kamyon geliyodu üzerinden geçdi şok oldum hafif bir çatlak dışında hiç birşey yok aşırı sağlam çıkdı..
ha birde birisi yazmışdı ls2 adında bir başlıkda yere düşmüş kırılmış ..
snell, ece, dot test uygular. yeterlilik kriteleri vardır ve geçen kask modellerine sertifika verir. yani şu daha iyi bu daha iyi diye bir derecelendirme yapmaz. başarım derecelendirmesi çok zor bir iştir. ben açıkçası sahrp'ın taraflı yaklaşım sergilediğini düşünmüyorum. ancak sharp'tan iyi derece almış bir kask sizi kaza anında en iyi şekilde koruyabileceği anlamına gelmiyor. çünkü yapılan testler gerçek kaza darbeleriyle bire bir aynı değil. makine tarafından üretiliyor ve ölçümleniyor. ancak düşüncem şu dur ki, bir kaskın bazı kısımları bu testten kötü derece ile çıkıyorsa, o kaskın o bölümleri yeterli sönümlemeyi yapamıyor ve yeterli korumaya sahip değildir.
Sharpın ingiliz ve avrupa firmalarına verdiği puanlara bir bakınız birde uzakdoğu firmalarına ve başka üreticilere rahatlıkla anlarsınız.Temel güvenligi saglayana keyiflerine göre 3 yıldız ve üstünü verip basıyorlar yıldızı,aynı kaskların farklı test sonuçlarını araştırırsanız görürsünüz,hiçbirinde uzay teknolojisi yok hepsi hemen hemen aynı mekanizmayı kullanıyor.Bu telefonların veya elektronik eşyaların testlerinin farklı çıkması gibi demek istediğim bu sanal ortamda ekleme yapmak kolaydır gerçek olmayan şeylere göre.Tek katmanı olan ve içindeki strafordan,kaskın hammaddesine kadar işçiligi basit olan 90 100 liralık bir kaskın,2 3 5 katmanı olan ve minimum katmanının fiberden oluştugu içinde kevlar,aramid fiber ve karbon bulunan kasktan sağlamdır testi alması gerçekten imkansıza yakın bir hayalcilik olur.Dışarının aldıgı hasar değil içerideki kafanın ne durumda oldugu önemli ve testlerde ncap gibi vücut kullanmıyorlar.Hepsi birer sertifika alıyor almazsa piyasaya çıkamıyor zaten,o yüzden siz yorumları irdeleyin testleri değil size bir arkadaş tavsiyesi.
Sharp testi çok yanlı bir test arkadaşlar sakın oraya sadece yıldızına bakıp almayın 4 5 yıldız verip içeride gürültüden durulamayan kasklar var.Dünya üzerinde belki 5den fazla ciddi anlamda test merkezi var sharp.snell,ece,dot gibi ve hepsinden farklı farklı skorlar çıkabiliyor.Termoplastik yani en düşük kalite kask en düşük korumayı sağlar isterse 5 yıldız alsın çarpışma anında en çabuk dağılıcak malzemedir.Sonra fiberglass fiber carbon fiber gibi karışımlar geliyor.Çok katmanlı tek katmanlı gibi ayrımlar var sadece paraya takılmayın malzeme kalitesi ve kafada oturma rahatlık olayını incelemek lazım fiyat herşeyi temsil etmiyor.