şaka makinası veya razor ikiside farketmez benim bildiğim hep aynı tipler çoğu aynasız ve kasksız. Umarım bazıları bunun şaka olmadığını anlayabilmiştir.
kardeşim antalya polisine saydırıyorsun , ama ehliyetsiz aynasız kullanıyorsun
ne iş anlamadım.
Saygılarımla.
apaçi dedikleri bunlar oluyor bende motor kullanıyorum niye bişey demiyorlar sen gıcık olursan polisde gıcık olur, sonuçta hepsi bizim iyiliğimiz için uğraşıyorlar bunun gibileride çıkıp polisin arkasından saydırıyor yazık başka bişey denmez.
Tarkan1981 sözüm sana değil, sözün sahibi kendini bilir.....
ben polise saydırmadım kask taktığım halde neden plakama kasksızlıktan ceza geliyor onu anlamıyorum.
ya anlamadığım bişey var kask takmaması kendini ilgilendirir ve acısınıda çeker
kaska takmamasının kendinden başka kimseye zararı yok neden bu kadar ön yargıyla bakıyorsunuz 3 senedir aynasız motor kullanıyorum uzun yol hariç hiç aynaya gerek duymadım çünkü arkama bakıyorum ve önmdeki araçla mesafemide kontrol ediyorum
sizin gözünüzde herkes apaçi.......
Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/84522-kaza-ani-mobese-kamerasinda-2.html#ixzz1A0SyvzKs
ben polise saydırmadım kask taktığım halde neden plakama kasksızlıktan ceza geliyor onu anlamıyorum.
"kargalar sürüyle, kartallar yüksek uçar" sözü geldi aklıma nedense....
insanlık adına üzüldüm ama bunların "motosikletçi" olarak tanımlanmasına daha da üzüldüm...
Bunu anlaman çok kolay. İstinasız herkes kask taksa . Kask cezası diye bir sıkıntı olmasa............
Neyse bu sorduğun sorunun cevabını yine senin biz yazınla vermek lazım...
2 sayfa önce yazdığın birşey
ben zaten kaskı takıyorum ihmal de etmem çevremdeki arkadaşlarıda sürekli uyarırım
ama ayna işine bi türlüü alışamadım.
Hala anlamadın değilmi ?
Diyorumki. Kaskını takmayanlar yüzünden aynı kefeye koyulmuş ve ceza yemişsin. Ve hala kask takmamalarına kim ne diyebilirki yazıyorsun. En başta senin bunu dememen lazım. Yarın bende sen ve senin gibi ayna kullanmayanlar yüzünden aynasızlıktan ceza yiyebilirim. Adamların ellerini alıştırıyorsunuz. Polis her motoru kesin aynası yoktur kesin kask takmıyordur kesin hız yapmıştır kesin serserinin tekidir diye ön yargı ile karşılıyor. Sonra sen buna karşı çıkanlara ön yargılı diyorsun..
Neyse anlamak istemeyene anlatmak zor iş. Ne yazsam boş. Umarım başına bir iş gelmeden doğruyu bulursun...
Hala anlamadın değilmi ?
Diyorumki. Kaskını takmayanlar yüzünden aynı kefeye koyulmuş ve ceza yemişsin. Ve hala kask takmamalarına kim ne diyebilirki yazıyorsun. En başta senin bunu dememen lazım. Yarın bende sen ve senin gibi ayna kullanmayanlar yüzünden aynasızlıktan ceza yiyebilirim. Adamların ellerini alıştırıyorsunuz. Polis her motoru kesin aynası yoktur kesin kask takmıyordur kesin hız yapmıştır kesin serserinin tekidir diye ön yargı ile karşılıyor. Sonra sen buna karşı çıkanlara ön yargılı diyorsun..
Neyse anlamak istemeyene anlatmak zor iş. Ne yazsam boş. Umarım başına bir iş gelmeden doğruyu bulursun...
ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ, ANLAMAYANA DAVUL ZURNA AZ :farao::farao::farao:
kazanın antalya'da meydana gelmesi, 20 kişilik grup olması ve kırmızı ışıkta durarak hatıra fotoğrafı çektirmek gibi bir şey yapmaları bana bu grubun şaka makinası olabileceğini düşündürüyor..
cüneyt kardeşim. bugün ilk kazamı yaptım. yagmur hafif hafif çileniyordu kavşaga yaklaşınca önümdeki araç fren yaptı hızım 40 dı ön frene bastım hafif kaydı bıraktım arkayla beraber bastım yagmur yeni başladıgından yol sabun kalıbı gibi olmuş yatırdım motoru sol tarafa. sol aynam kırıldı ve debriyaj maneti hafif egildi. motor koruma demiri oldugundan motosiklette hiçbir sorun oluşmadı. bende çok şükür bişe yok gögsümü refüje çarptım şimdi biraz acıyor ama kırık çatlak oldugunu düşünmüyorum.
bunları neden mi yazdım.
motosikleti kaldırıp eve geldim gelirken yaptıgım kazadan sol aynamın olmamasından çok tedirgin oldum. üzerimi degiştirip ilk işim ayna almak ve debriyaj manetini değiştirmek oldu.
istanbuldan bir arkadaşım geldi. kendisi honda servis ustası ve yılların deneyimli motorcusu. antalyadaki aynasız motosikletler gözünden kaçmadı ve bana neden bu motosikletlerde ayna yok bunlar istanbulda olsa çok yaşamazlar dedi.
1-kask takan biri geri bakışlarda görüş açısını daraltır
2-kafaya binen agırlık nedeniyle boynunuzu geriye çevirdiginizde kask yokken daha rahat çevirirsini
3 kask diger araçların motor seslerini duymanızı engeller
bunlar kask takmanın olumsuz yanlarıdır. peki bu açıgı ne kapatır? ayna