Kayseri kim ki zaten

r: Ben şuna bağlıyorum motosiklet bayiisinin olmamasını(genel olarak motosikletin yaygın olmayışını(bakın kültürün oluşmasını geçtim); Kayserinin şehir düzenine baktığımızda yollar geniş sokaklar ferah düzenli bir şehir nispeten. Araçla bir yerden bir yere ortalama 15 20 dakikada bilemedin yarım saatte ulaşabiliyorsun. Yani trafikte takıldım derdi yok. Gerçi son zamanlarda adım başı mantar gibi trafik lambası dikildiği için ışıklardan geçmek bazen zulüm olabiliyor. Gelelim hava şartlarına. Malum Kayseride kış uzun sürüyor.Yerde kar kalmasa bile ayaz yok mu o ayaz o bitiriyor adamı. Sadece ayaz değil bide bunun yağmuru çamuru rüzgarlı günleri var. Durum böyle olunca insanlar arabayı tercih ediyor.
Yeni üniversitelerden umutluydum ama gelenlerin çoğu Kayseri bebesi olunca aileleri hemen altlarına arabayı çekiyor. Anlayacağınız özel universiteye giden zengin Kayseri bebelerini aileleri arabayla kandırıyor e çocukta halinden memnun
Zenginlere gelmişken adam zaten rahatına düskün belli bi yaşa gelmiş niye rezil olacam diyor motorum kışın garajda durur yazın binerim diyor.Eyvallah ne güzel. Bunlarda tatlı su motorcusu grubunda saydığımız kesim. Bunları 3 4 aylık dönemde caddelerde görürüz

Çok uzattım ama Kayseri için bu meretin yaygınlaşmaması için iki ana sebep var: 1-İklim 2-Arabayla kısa sürede istediğin yere ulaşım.
Sizinde aklınıza gelen varsa ekleyebilirsiniz bunlara ek olarak