kaydırıcı katkı yağı

arkadaaşlar 4 zamanlı 125 cc motoruma sizce double-up marka katkı yağı katmalımıyım.daha önce kitleyen mz marka motorumu bu sayede çalıştırabilmiştim.şu anki motorumda dünde yazmıştım 45 derecede yapılan 250 km yoldan sonra sesli çalışmaya başladı vites geçişleri zorlaştı.acaba kaydırıcı koysam faydası olurmu dersiniz.

ygk

hayır koymamalısın. bizim debiryaj ıslak tip ve yağın içinde çalışır; kaydırıcı konma durumunda debiryaj kaçırmaya başlar ve performans düşer yakıt artar. zaten double up kutusunu iyice okuyunca üstünde motosikletlerde kullanılmaz yazısını görüyoruz.

peki geçen hafta koyduğum pekde kaliteli olmayan 15-40 yağ maruz kaldığı aşırı ısıdan dolayı özelliğini yitirmiş olabilirmi çünkü 2 gün öncesine kadar yani uzun yol yapmazdan önce vites geçişlerim çok rahattı motor rahat çalışıyordu.yağı 20-50 castrol ile değişsemmi.

Katkı maddesi kesinlikle kullanmamanı öneririm, çok daha kötü sonuçlar doğurur. Kalın yağ gibi arayışlara girme kullanım kılavuzunu aç önerilen yağa bak.

10W30 bile olsa kaliteli bir motosiklet yağı kullan ki 100 derecede bile özelliği kaybolmasın, sıcaktan şişmeyi bırak dahada ferahladığını göreceksin.

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/104901-yag-onerisi.html

Kolay gelsin.

Hava soğutmalı ise kalıcı sorun oluşma ihtimali nispeten daha düşük diye biliyorum, su soğutmalı motorlarda da hararetten dolayı stop eder veya conta yanar bikaç işlemden geçip devam eder diye biliyorum.

Duyduğun o sesler yağın özelliğinin bir kısmının işlevselliğini yitirmiş olmasındandır bence. Yağ değişimi km lerine yaklaşılırkende bu tür sorunlar başlar, tuhaf sesli çalışma vites geçişinde sertleşme gibi.

Yinede teknik anlamda bilgisi olan bi abimizden bilgi almakta fayda var. Başlığı güncel tut ki daha net cevaplar gelsin. Bence 250 km yol gittin diye kalıcı bir sorun oluşmamıştır ( şahsi fikrim ).

ferdinandd çok sağol içim rahatladı biraz olsun.çok takıntılıyım motor konusunda.en ufak bir sesden rahatsız oluyorum.o yüzden yağı değişmeye karar verdim.adanada ortalama sıcaklık 40 derece hangi marka ve değerde yağı kullanmalıyım.fiyatı çok önemli degil.

kendi motorum da 12 bin km kadar bor power kullandım ve zararından çok faydasını gördüm.. hyosung kullananlar bilir vites geçişleri çok serttir bor power kullandığım zamanlar vites geçişleri çok rahatladı v düşük devirlerde ki titreşim azalmıştı bahsedilen debriyaj kaçırmasını da hiç yaşamadım.... belirtmek isterim kullandığım katkı motor yağı katkısıydı ve sana kullan diyemem senin motor da farklı bir reaksiyon gösterebilir. sadece edindiğim tecrübeyi yazdım.

Valla bu konuda, al şunu geç diyemiyeceğimden, bir bilgim yok diyebilirim. Elinde yoksa kılavuz, Kangda satışı yapan bi mağazadan kullanım kılavuzunu istersen ücretsiz olarak verirler,

birebir ne kullanman gerektiğini de öğrenebilirsin.

Bende çok önemsediğim için bu şekilde meşakatli bi yol öneriyorum, ama sonuç en doğrusu olur! Zaten başımıza ne gelirse ustalarımıza, bilirler deyip güvenip önlerine geleni koymalarından geliyor.

aynen eğer o dakdik yağ yerine kaliteli bir yağ koysaydım motorum bu kadar ısınmazdı belki

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:03 ----------

castrol 15-50 yarı sentetik almaya karar verdim

aynen eğer o dakdik yağ yerine kaliteli bir yağ koysaydım motorum bu kadar ısınmazdı belki

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:03 ----------

castrol 15-50 yarı sentetik almaya karar verdim

Kim ne söylesede insan yine bildiğini yapar...

20-50 castrol koydum.şu an için çok memnunum ses azaldı performans arttı.

Kamyon yağımı o ? Yakında başka seslerde gelmeye başlar şanzımandan ordan burdan. İyi etmişsin motosikletin bari acı çekmeden ölür ::xs26::

adana gölgede 45 derece idi bugün.geçen hafta koydugum 15-40 ı bir görsen su gibi olmuştu yaklaşık 10 km yoldan sonra.vites geçişleri çok sertti.şu an durum iyi eylül gibi 10-40 a dönerim

Kamyon yağımı o ? Yakında başka seslerde gelmeye başlar şanzımandan ordan burdan. İyi etmişsin motosikletin bari acı çekmeden ölür ::xs26::

bak şimdi içime kurt düşürdün.lütfen ayrıntılı açıklayabilirmi dediğim iklim şartlarında 20 50 castrol yağın zararı olurmu olursa neden olur.

Castol 15w-50 yarı sentetik bi ürünü olduğunu ilk kez duyuyorum, sen orada 20-50 değil, 15-40 değil 10w-50 değil 15w-50 tam sentetik motosiklet yağı kullanacaksın ve motoru ne olursa olsun ileri seviyede uzun süre sıkıştırmayacaksın. Motor gerçekten zarar gördüyse farklı yağlar kullanarak kurtarmak hayli zor olacaktır. Ama şu olmuş olabilir, bu uzun yola çıkarken motordaki yağ biraz eksik olabilir ve eski, özelliğini yitirmeye başlamış bi yağ olabilir. Ve sürüşün sonrasında yağın işi iyice bitmiş olabilir ve motor anlattığın gibi olumsuz davranışlar sergileyebilir. Yağını değiştirdikten, yeni yağ koyduktan sonra (Bence en iyi tercih orası ve senin kullanım tarzın için 15w-50 tam sentetik tir) görmüş olduğun olumsuzluklar devam etmiyorsa şanslısın. Muhtemelen motoruna bişey olmamış denilebilir. Ama aynı olumsuzlukları görmeye devam ediyorsan motoru yemiş olabilirsin. Belki yağ katkısı ile bir müddet daha kullanabilirsin ama, yağ katkısı 2 zamanlı motora verdiği olumlu tepkileri, motordaki olumsuz davranışlar yeni yağ ilede olsa devam ediyorsa ve motor bitme eğilimine girdiyse, 4 zamanlı motorda vermeyecektir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:46 ----------

20-50 castrol koydum.şu an için çok memnunum ses azaldı performans arttı.

20-50 ilede motoru fazla sıkıştırmamalısın, 20-50 motorun orj olması gereken yağından hayli uzak ve kalın bi yağ. Yağın fazla kalın olması motorun çalışma esnasında motor içinde olması gerekenden fazla basınç oluşmasına sebep olacak ve kecelerden jontalardan vb yerlerden yağ kaçağı yapması söz konusu olabilecektir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:50 ----------

Motorunun yağ yakıp yakmadığını takip et, bu uzun yolculuk öncesinde hiç yağ yakmıyor ve şimdi yağ yakmaya başladıysa pek iyi değil gibi.

ethem abi şu an motorsiklette bir sıkıntı yok dediğim gibi yağı değiştim usta hava ayarı karabüratör ayarı yaptı.ayrıca motoru şaseye bağlayan vidaları havalı lokma ile sıktık.sorun şu 20-50 sentetik olmayan yağ ile motorsikletimi eylüle kadar yani hava sıcaklıkları 25-30 derecelere düşene kadar kullansam sorun olurmu.ferdinnan mootoru şanzımanı eline alırsın demişde.

ethem abi şu an motorsiklette bir sıkıntı yok dediğim gibi yağı değiştim usta hava ayarı karabüratör ayarı yaptı.ayrıca motoru şaseye bağlayan vidaları havalı lokma ile sıktık.sorun şu 20-50 sentetik olmayan yağ ile motorsikletimi eylüle kadar yani hava sıcaklıkları 25-30 derecelere düşene kadar kullansam sorun olurmu.ferdinnan mootoru şanzımanı eline alırsın demişde.

İklim Adana iklimi olduğu için motoruna bişey olmaz sa bundan olmaz. Yani çok sıcak. Ben yinede derim ki, orada yazın 20-50 olsa bile madeni yağ bence olmamalı. Halen tam sentetik 15w-50 diyorum. Madeni yağ en eski tekneloji, sıcaklığa direnci, koruma etkisi tam sentetik bi yağ ile aynı kalitede değil. 100-150 km bi kullan, bi olumsuzluk görürsen 15w-50 tam sentetiği dön. Olumsuzluk derken (fazla ısınma, uzun yolda çekişin düşmesi, keçelerde motor bloğunda yağ sızıntısı İlk marş almada sıkıntı, motorun ilk çalıştırmada keyifsiz çalışması ve geç ısınması, yağ yeni iken çok yumuşak ve kaliteli olan vites geçişlerinin yağ daha yarı ömrünü doldurmadan sertleşmeye başlaması, motor çok ısınınca gürültülü çalışması, sübap sesine benzer şıkırtı) gibi gözlemlerin olursa 20-50 yağ senin motora göre değil demektir. 15-50 tam sentetiğe dön. Bence bu olumsuz gözlemlerle karşılaşmasan bile bir daha ki yağ değişimin 15w-50 tam sentetik yağ ile yapıp, Adana gibi bir yerde yaz kış 15w-50 tam sentetik kullanmanı tavsiye ederim. Mobilin böyle bi ürünü var. 15w-50 de üzerine tanımam. Veya 150 cc bi motor için daha iyisi inanılmaz ihtiyaç fazlası.

Yağ şu:
http://www.turkoilmarket.com/Mobil-1-Racing-4T-15W-50-1-Litre,PR-901.html

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar