Kawasaki ZZR 1100 Zamanın Efsanesini İnceliyorum

İlk motor aldığımda Ankarada bir çok sahtekar ustayla tanıştım. Bu nedenle kendim tamir etmeye başladım motorlarımı. Bütçe olarak çin malı motorlar uygun olduğu için başlangıcım, Skygo 250, Seyhan 250, Jinlun 250, Regal Raptor Spider gibi motorlardı. Hepsini öğrendikçe zevkine parçalayıp topladım. Bu bana deneyim kazandırdı. Şimdilerde mondial zn 125 ve Honda PCX 150, Kız kardeşimin motorları onlarıda parçalayıp toplamak zevkliydi. Bu özetten sonra bozuk bir Kawasaki ZZR 1100 buldum hurda belgeli, uygun bir fiyata aldım ve boş zamanlarımda sevdiğim işi yapmaya başladım. Konuyu açma sebebim motoru parçalerken ve toplarken burada öğrendiklerimi paylaşmak ve bilmediklerim hakkında fikir almaktır.

Kawasaki ZZR 1100 1994 Model
1.jpg

Acelem yok bu nedenle yavaş yavaş parçalıyorum.
2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

Her parçada fotoğraf almam iyi, Keza ilk kez böyle bir motoru parçalıyorum. Sonuçta usta değilim ama şunu biliyorum biraz mantık yürüterek her şeyin üstesinden gelebilirsiniz. Önemli olan takıldığınızda sakin ve yapıcı olmanız.
11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

22.jpg

23.jpg

24.jpg

25.jpg

26.jpg

27.jpg

Parçaları Tamirhaneme (Balkonuma) Taşıyorum, Ağarmış be arkadaş.
28.jpg

29.jpg

Geldik Motora. Şaseden ayırabilmek için motoru yan yatırdım kurbanlık koyun gibi bakıyordu bana, tek olduğum için motoru ancak o şekilde sökebildim ama tabi balkona taşımak için arkadaşımdan yardım aldım keza araba motoru mubarek.
30.jpg

31.jpg

32.jpg

33.jpg

34.jpg

35.jpg

36.jpg

37.jpg

38.jpg

39.jpg

40.jpg

41.jpg

42.jpg

43.jpg

Şu ana kadar her şey güzeldi parçaları inceliyorum sağlamlar. Taki yataklara kadar burada terimleri pek bilmem, ama grank milinin oturduğu yerde yarım ay şeklindeki milin oturduğu parçalar 10 adet 6 sı 1 3 5 diğer 4 ü 2 4 sıraya oturmakta farkı 2 4 yağlama delikleri daha fazla bu parçaların 2 sinin tornada yapılmış belli diğer 8 i orijinal. 2 Parçanın kalınlık ölçüsü aynı değil bununla birlikte diğerleri 40 gramken bu ikisi 30 gram bu durum grank gibi önemli bir parçanın piston kolu ivme kazanmak adına yukarı aşağıya vurduğunu düşündüğümde çok önemli olduğu kanısındayım. Genel tabir olarak yatak vurma sorununa neden oluyordur fikrimce.
44.jpg

45.jpg

Parçaları tesadüf eseri istanbuldan buldum tanesini 30 tl den 2 adet aldım. Tabi önüme başka ne sorunlar çıkacak henüz bilmiyoruz.
46.jpg

Bu arada karbüratörüde açıp temizliyorum ve herhangibir sıkıntı var mı inceliyorum.
47.jpg

48.jpg

Toplanmış halini merakla bekliyoruz. Gerçekten efsane bir motosiklet.

Kolay gelsin guzel proje, yalniz soylemeden edemiyecegim keske hurda belgeli degilde cekme belgeli v.s bir motosiklet alsaydiniz bu kadar emek verdikten sonra o motoru trafikte gormek daha fazla keyif verirdi.

merhaba böyle bir konuyu görünce çok sevindim heyecanla takip ediyorum sevgili erdinin konuları gibi okumaya ve bilgi edinmeye değer bir konu

çok teşekkürler paylaştığınız için

mehanik olarak az çok anlıyorum daha önce rtr150 yi baştan sona topladım 4 silindirli bir aletle uğraşmayı çok istiyorum fakat sizin kadarb cesur değilim tebrikler

bu tarz araçların parça tedariği sıkıntılı mı olur acaba ? benimde suzuki srad 600 e çok hevesim ve niyetim var ama bu motosiklet kadar temiz ve uygun bulabileceğimi sanmıyorum

başarılar.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Tebrik ederim. Boş konuların icinde böyle güzel paylaşımlar siteye dinamizm kazandırıyor. 1997 senesinde kullanmıştım efsane bir motosiklettir. Kolay gelsin.

Paylaşım için teşekkürler. Yapacaklarınızı ve sonuçta ortaya çıkacak olanı sabırsızlıkla bekliyorum.

Elinize emeğinize sağlık :cat:

Yataklar birbiri ile aynı olmaması gerek. Her yatağın farklı ölçülerde olması lazım. Bi kitapçığını bulup inceleyin. Eskiden pek yedek parça olmadığından gazoz kapağıyla falan yatak yaparlardı.

Mümkünse orjinalini bulmaya çalışın. Zira yatak sarıp motor blok patlatırsa makina komple çöpe gider.

İyi iyi, böyle projeler görmek güzel. Biz de rezervemizi alalım, ilerlemeyi takip edebilelim. Kolay gelsin şimdiden :)

dostum motoru moleküllerine ayırmışsın. onu geri nasıl toplayacaksın merak ediyorum. puzzle parçaları gibi.

ellerinize saglık boyle işleri zevkle takip ederim konunun devamını beklıyorum kolay gelsin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar