Kawasaki ZX6R - nedir ne değildir.

boy

@erdemd
Fren yağından bahsediyorsan 50 YTL çok yüksek. MOTUL marka Dot 5.1 yarışta kullanılan fren hidroliğinin şişesi (500ml) 30 YTL. Bundan daha iyi bir yağ da yok şu anda piyasada. Senin motora Dot 4 yağ koyarlar, bu da çok daha ucuz, 15 YTL gibi bir fiyatı var.

group-fc2dd51b-b773-4524-a49f-a91e48abb870-350.jpg

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
aslında çoğu şey elimden gelirde. musaait ortam bulamıyorum.

fren yağı değil. motor yağı.

fren hidroliğine para vermicem.

Son düzenleme:
Peki şöyle bir soru sorayım;

Bu motorun fiyatlarına bakıyorum (Nett'ten) 98-99 Modeller 7.000-9.000 YTL arası.

Novarix -"Çok masraflı bir makina almışsın" demiş.

Diyelim ki;
Böyle bir motor aldım, işte ufak tefek masraflar yapıp 500-600 YTL verdim, sonra, kullanırken bu makina bana ne sorunlar çıkartabilir (98-99 Model)?

Motorun limitlerini fazla zorlamam, örneğin 100 Km/h yi geçmem (Yaş 35), böyleyken bana, masrafı ağır olur mu?

Ya da en basitinden, böyle bir motor aldım diyeyim, pişman olur muyum?

Ya, çok soru soruyorum, ama, motoru alınca hevesim kursağımda kalmasın istiyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı

boy

@Maverick35
Motorun limitlerini fazla zorlamam, örneğin 100 Km/h yi geçmem (Yaş 35), böyleyken bana, masrafı ağır olur mu?
Abicim 100 km/h sürati geçmeyeceksen al bir sıfır 125cc makina baba gibi bin, ne zaman benzin koyduğunu unut dur..

@Maverick35

Abicim 100 km/h sürati geçmeyeceksen al bir sıfır 125cc makina baba gibi bin, ne zaman benzin koyduğunu unut dur..

Boy,

İyi diyorsun da, bu race sevdası, içimde 20 yıllık ukde...

100Km/h yi neden geçmeyeceğim?

El cevap: korkuyorum yaw:)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Abim sesi için istiyosan bişey demiyeceğim. ama görüntü için istiyosan aprilla rs 125 yada yamaha r125 e bakmanı tavsiye ederim. hem düşük cc hemde kolay arıza yapan aletler değildir.

Honda'lar güzel.

Peki, Beyler,

Honda CBR 600 F ile CBR 600RR arasındaki fark nedir?

İkiside grenajlı, ikiside güzel makina ve bana aynı gibi görünüyorlar.

farkı anlatabilir misiniz?

boy

@Maverick35
Boy,

İyi diyorsun da, bu race sevdası, içimde 20 yıllık ukde...

100Km/h yi neden geçmeyeceğim?

El cevap: korkuyorum yaw
Bu tür makinaların üzerine oturduğun an korku morku kalmaz merak etme. Ama 5-6 yaşını geçmiş makineler çoğunlukla sorun çıkarır durur. Bu aslında makineyle ilgili değil, onu kullanan ile ilgili bir sorun. Yoksa yurtdışında en çok tercih edilen motorlar yol yapmış, yüksek kilometreli, motoru artık tam anlamıyla oturmuş motorlardır. Ama ülkemizde insanlar motor kullanmayı bilmediklerinden, hem çok fazla kaza yaparlar, hem de adam gibi bakmazlar motora, motor birkaç el değiştirdikten sonra da perişan hale gelir. Bu tür motorları alırken çok dikkat etmeniz lazım, sonuçta bu tür motoru alanı 100 km/h sürat tatmin etmeyecektir, gaza basacaktır. Eğer ilk sahibini biliyorsanız ve sahibi titizse, motora adam gibi baktıysa düşünmeden alın, ama birkaç el değiştiren motor her zaman sorun çıkarır, boş yere para harcayıp durmaktan motordan da, race sevdasından da nefret etmeye başlarsınız.

Forumdan Uzaklaştırıldı
biri pist versiyonu biri yol versiyonu oturuş pozisyonlarında fark var. hız olarak devede kulak bi fark vardır. 600F şehir içinde bence daha iyi.

boy'a sonuna kadar katılıyorum. cbr125'i alırken 2 seçenek kalmıştı. birinin km'si diğerinin 2 katıydı neredeyse. km'si fazla olanı aradaım. abi Mersine gittim motorla yarın dönücem konuşalım dedi. döndükten sonra da motoru aldım. :) km'den korkmayın. yol yapan makina iyidir. bakımsızlık kötüdür :)

boy

@maverick35
Peki, Beyler,

Honda CBR 600 F ile CBR 600RR arasındaki fark nedir?

İkiside grenajlı, ikiside güzel makina ve bana aynı gibi görünüyorlar.

farkı anlatabilir misiniz?
Bu konu hakkında forumdaki yazıları araştır, iki motor arasında dünya kadar fark var, hatta alakaları bile yok. Farkları burada tekrardan yazmayayım. Bu konuda çok fazla yazı var zaten forumda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar