beyler ben de naked seven bi adamım. 4 silindir naked makinem hiç olmadı artı bu sezon kısmetse ciddi ciddi düşünmeye başladım.
ama anlamadığım şimdi naked seven arkadaşlar neden grenajlı makine kullananlara laf atıyo burada

yok plastikli 600cc falan
şaka bi yana daha motosiklet kullanıcıları sadece kullandıkları makine tarzları yüzünden birbirlerine burun kıvırırsa trafikte saygı görme isteği hikaye olur.
bugün naked kullanırsınız yarın sport touringe geçer plastikli(!) motorunuz olur.
Söylenen hemen her şey benim yazdıklarıma söylenmiş sanırım.
Burada neyi kastettiğimi anlatabilmek adına bir örnek vereceğim sadece.
İsteyen herkes her tarz otomobile binebilir. Peki neden kuş serisi her zaman 2. sınıf muamelesi görür? Kullaıcı kitlesinden dolayı. Burada plastik motor kavramı aslında kafe motorcusu ya da kız tavlayıcılardan kaynaklı bir tabir.
Eskiden kız motoru diyordum ona da kızıyorlardı. Evet kız motorudur benim gözümde. Fena kız tavlar

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:24 ----------
Z 1000'nin max speed'ini bilen veya test eden varsa sevinirim
z1000 topspeed 2009 makinada sanırım 299u gördüğünü rivayet eden var.
Bir dergi testinde de yaklaşık o yakınalarda idi...
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:35 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:28 ----------
Öncelikle belirteyim aşağıdakileri pozitif düşünceler ile yazdım.
@ dreamdark
Güzel hoş da durup duruken gelişmedi herhalde bu görüşler. Her ss alan gelip meydan okursa kusura bakma ama ss kullananlara karşı bir önyargı oluşması normal. (Genele değil çakma ssçilere)
Sadece üzerinde grenaj olduğu için bir motosikleti potansiyel yarış malzemesi olarak görüp gaza gelmek ve naked tarzda olmasına rağmen altındaki hemen hemen aynı teknik verilerdeki motosikletle diğer motosikleti tokatladım diyebilmek adına hareket etmek, o kişinin kendi gelişmemiş egosunu tatmin etmeye çalışmasından başka birşey değildir bence.
Kısaca, komplekslerimizi bir kenara bırakalım ve herkesin motosiklet aşkına eşit saygı göstererek, keyifli/seviyeli paylaşımlarda bulunalım.
Demişsin. Peki sen hiç bir touringcinin yanından biri gazlayıp geçtiğinde ölümüne gazladığını gördün mü yetişebilmek için? Ya da sürekli saldırgan bir tavırla her gördüğü motora diklendiğini?
Söylediklerim kesinlikle tüm sport makina kullananları kapsamıyor tabi ki, alınmayı gerektirecek bir durum yok. Sözüm 600lük makineyi yerlere göklere sığdıramayıp her gördüğüne sataşanlara. Yoksa kimsenin derdi yok grenajla ssle...
Belki bir gün ben bile binebilirim...
Bu arada mühendislik ve grenaj hakkındaki bilgiler için sağol, hiç aklıma gelmemişti grenajların aerodinamik amaçlı yapıldığı ....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:39 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:35 ----------
İyi günler arkadaşlar motosiklet ailemi genişletmek düşüncesindeyim ve hep istediğim tarz olan naked üzerinde yoğunlaşıyorum ve hoşuma giden tek naked z750.(k1200rdan sonra:queen: fakat fiyatıda uygun olsun dediğimden 750 den başka seçeneğim yok:rendeer: )
bu motosiklet ile ilgili deneyimlerinizi aktarırsanız çok sevinirim.(performans,fren,YAKIT,arıza vs.....)
ilginize teşekkürler..............:mrgreen:
Sanki hiç kullanmadığın makina... Şöyle anlatayım sana Red Kit çim... Son sürat olarak senin iki düldülün toplamını görebilirsin...
Oturuş pozisyonu senin boyuna da uygun. Yakıtı falan da on numara... Ama Z750 alırsan gözüme görünme DELERİM...
İvmelenme dersen, Körfezden yukarı gazlarken ki yüz ifadeni hatırla derim...
Bu arada parçaları ayarla da alayım bir ara, Fatih abi'ye çok ayıp ediyorum sayende...