Dün harbiye-osmanbey tarafında bi tane yeşil z250sl gördüm. kimdi acaba
ABS'li olanını almış kullanmış olanlar hiç limitleri denedi mi? Özellikle ıslak zeminde üzerindeki ABS ne kadar güvenilir?[/Q mUOTE]
Bugün yağmurda 40 km yol yaptım, 2 kez ABS devreye girdi. İkisinde de oldukça yavaştım birinde önümde minibüs durdu bende arka freni biraz fazla sıktım ABS çalıştı. Şu ana kadar 3 kez abs çalıştı üçünde de düşük hızlarda arka frene biraz fazla sıktığımda oldu.Daha dikkatli olmam lazım alışamadım henüz.Abs benim gibi scooterdan geçen ilk vitesli motora sahip olan acemiler için mutlaka gerekli.
ABS'li olanını almış kullanmış olanlar hiç limitleri denedi mi? Özellikle ıslak zeminde üzerindeki ABS ne kadar güvenilir?
Oyy makinalar güneş görmüşKazasız belasız kullanırsınız umarım. Ağustos içinde ben de sıfır alacağım, yuronun maşallahı var şu an, düşse bari biraz. 1100 lira farketti fiyatta artış.
Bir de Balıkesir'den eski bir motor ustası abim "onda KLX'in blok varmış, rodajını mutlaka sen yap, yoksa iyi olmaz" gibi birşeyler dedi. İkinci ele yönelebilirdim aslında ama, bir bildiği vardır diyerekten sıfır alıp dişimi sıkıp rodajını kendim uygun şekilde yapacağım.
Kasko yaptıran var mı? Çalınmaya karşı ne kadar istiyorlar İstanbul'da?
@Ezio41, hocam hayırlı olsun, güle güle kullanın. aynalar ufak biraz, gidon da dar olunca ayar yapmakta epey zorlanmıştım. belki vidalardan ayar yapmayı deneyebilirsiniz. ancak titreşim olayı bende görüşü bozacak boyutta değil, sağ aynada biraz daha fazla sol ayna epey net. Ayna vidalarının sıkılma torku var kitapçıkta yazan, belki ayar yaparken fazla/az sıkılmış olabilir, bir kontrol edin isterseniz.
arka stand bana da lazım, alan varsa yazabilirse sevinirim.
Sağolun teşekkür ederim . Aynaları evet kitapçığında gördüm tork anahtarı ile sıkılması lazım ama bende de tork anahtarı yok . Biraz normal anahtarla sıktım ama yinede hala titreşim var her iki aynada da . 40 50 ile giderken sorun yok pürüzsüz gösteriyor ama 100 km'li hızlara geldiğimizde ve geçtiğimizde aynalar titreşimden bir şey göstermiyor .
Bu arada yağ değişimi kaç bin km'de bir olacak . ? Kitapçıkta her 12.000 km'de bir demiş yağ filtresi ile beraber . Bayi ise 4.000 km'de bir yağ değişimine gel dedi . Artı bayi 1.5 litre yağ alıyor dedi filtre ile beraber . Kitapçıkta ise 1.3 litre diyor .Zinciride 1.000 km'de bir germemiz lazım . Zincir germe işi kolay aslında ama sağ aks vidasında vidanın içinden bir demir parçası geçiyor onu çözemedim . Bayide her 4.000 de bir bakıma gelince gereriz dediler. Bu kawasaki bayilerinden çekeceğimiz var anlaşılan . Ara bakımlarda motorun yağını , yağ filtresini ve zincir gergisini kendim yapmak istiyorum . Kendisi yağ değiştiren arkadaşlar var mı aranızda veya zinciri geren ?
![]()
Dün Ezio41'in z250sl'sini deneme şansım oldu. Sağolsun Burak güvenip verdi motosikletini,tekrar hayırlı olsun,Allah utandırmasın.
- Motosiklet bi kere çok yakışıklı. Malzeme kalitesi güzel. Hızlanması,ivmelenmesi pek başarılı.
- CC'ye göre oldukça hafif. Biraz eğitimle çok rahat başlangıç motosikleti olabilir.
- Manevra,viraj,frenaj kabiliyeti iyi.
- Tık diye 130'lara kadar çıkıyor. Her viteste gaz tepkimesi çok güzel.
- Sollamalarda sizi mahcup etmeyecek kadar atik.
- Sadece artçı selesi çok küçük. Artçı ile kullanmayı düşünenler varsa artçı için biraz sıkıntı olacaktır bu durum.
- 100'den sonra naked motosikletin doğası gereği çok rüzgar yiyorsunuz. Ön cam bence gerekli.
- Kısacası f/p oranında motosiklet gerçekten çok iyi.
- Titreşim tek silindirli bir motosiklete göre kabul edilebilir derecede,beni şahsen rahatsız etmedi.
- Allah tüm kullanıcılarına kazasız,belasız keyifle sürmeyi nasip etsin.
Ben de yeşil absli istiyorum, bunun için zmoto ile konuştum. Siparişler biriktikçe Hollanda'dan getirttiklerini, motorların karayoluyla geldiğini ve siparişten sonra gelmesinin en az 2 hafta olduğunu söylediler. Tabi sipariş geçmeleri için birikmiş motor siparişleri olmalı. Ağustos ortası gibi ben de bir tane sipariş edeceğim, ona göre daha önceden kaparo verip ve hemen her gün zmotoyu arayıp ne zaman sipariş geçeceklerini soracağım. Necat Motor aracılığıyla almak istiyorum. Yuro da 2.9 seviyelerine inse bari.Tr'de 1.5 aydan once Z250sl yesil abs'li bulma sansi yok. Benim gibi ozellikler bu modeli arayanlarin bilgisine. 2-3 gune elinde diyerek oyalayan bayiiye de buradan selamlar.
Arkadaşlar motora koruma takozu takan var mı ? Koruma takozu takmayı düşünüyorum . Malum kawasaki parçaları pahalı , motor yan yattı mı deponun oradaki grenajlar gider .![]()
[url=http://hizliresim.com/b51jEd][url]http://i.hizliresim.com/b51jEd.jpg[/url][/url]