Arkadaşımın Ducati Monster 696 sı var, ondan çok rahat ediyorum. Bu motor ducati den çok mu küçük acaba, kurtköy de oturuyorum, pendik - tuzla taraflarında motoru inceleyebileceğim bir bayi bulamadım.
Bende 15 günlük z250 sl kullanıcısıyım, motorumu teslim almadan önce kızıltoprak taki motorun üzerine bende oturmuştum oradakinin arka yayı yüksek konumda bende zorlandım boyum 1,71. Ancak kendi motorumun kılavuzundaki bilgiler sayesinde alçalttım. Motorun yanında verilen takım çantasının içinden bir yükseltmek birde alçaltmak için anahtar çıkıyor yayın altında bir dişli var basamaklı yapıda, saat yönünün tersine çevirerek 5 kademe ayarlayabiliyorsunuz. En alçakta iken en yumuşak oluyor en üstteyken de en sert oluyor. Benim ki şu an en alçakta ve iki ayağım tapuğum dahil yere tam değiyor ve motor çukurlarda vs oldukça konforlu. Şimdiden hayırlı olsun.
Motorun kullanımına etkisini bilmiyorum ancak koltuk daha alçak ama direksiyon nispeten aynı yükseklikte kaldığı için bir parça daha dik oturuyorsunuz.
Arkadaşımın Ducati Monster 696 sı var, onda çok rahat ediyorum. Bu motor ducati den çok mu küçük acaba, kurtköy de oturuyorum, pendik - tuzla taraflarında motoru inceleyebileceğim bir bayi bulamadım.
Bugün Necat Motor'a gittim ve motora baktım. Yasin ile tanıştık ve sağolsun çok yardımcı oldu. Burada herkes hafif, küçük filan deyince MSX kadar olmasa da tıfıl hayal etmiştim, hiç de öyle küçük ve hafif sayılmaz. Tabi hemen öte tarafta duran Z1000'le kıyaslarsak hap gibi tabi
78.5 cm sele yüksekliği ile sadece parmak uçlarım yere değiyor. Ama dengelemekte sorun yok. Tek sıkıntı benim gibi boyu 173 cm kadar olup da 120+ kg ağırlığa sahip birinin o hımbıl bacağını anormal yüksek artçı selesi üzerinden aşırtıp binip inmek. Binerken ayağımı artçı selesine sürttüm ve kirlettim, Yasin'e de temizlik işi çıkardım. Fena kilo almışım haberim yok. Haliyle o ağırlık ve şişkolukla depo ile arada boşluk bırakmak diye bir şey mümkün olmuyor, araya cup diye düşüp kaldımHafif öne kaykılmalı bir oturuş tarzı var, gösterge paneli fotoğrafta görülenlerden daha küçük duruyor. Giderken okumak zor olabilir, okumayın da zaten.
Yasin arka tarafı alçaltmak için kitler olduğunu, aynı şekilde ön tarafı da 2cm kadar alçaltabileceklerini söyledi. Orjinal koruma takozu yerine 160 küsür liraya kendi alternatifleri varmış, 5 dakikada takıyoruz dedi. Bir mevzu da ABS'li istediğimi söylediğimde oldu, ABS'li sadece siyah var dediler, ellerinde yokmuş ama isteyince yeşil de getirebiliyorlarmış. ABS isteyen varsa erkenden sipariş geçsin. Bir de Anadolubank Kawasaki'ler için epey düşük faizli kredi veriyormuş. 10000'e 250tl kadar dedi Yasin, doğrulamış değilim. İyi rakam.
Arkadaşlar selam,
1.87 boyundayım. 250 cc naked motorsiklet bakıyorum. Bu motorsiklet ilgimi çekti, kadıköy e gidip incelemeyi düşünüyorum fakat ön bilgi almak maksadıyla sizlere birşey danışmak istedim.
Üzerinde nasıl görüneceğimden daha ziyade, motora oturduğumda rahat edebilir miyim? Altın elbiseli adamın incelemesinde selenin çok rahat olmadığından, oturduğumuz zaman arkasındaki çıkıntının bizi ileriye ittiğinden bahsetmiş. Bilmem anlatabildim mi.
Konu hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim.
Soğanlık'ta Z-Moto var zaten ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:05 ----------
Ayağımı atamıyorum diye motoru alçaltmayın, alışırsınız.
Dün akşam canlı olarak gördüm z250yi kafa karenajı filan ninja250sl'den daha güzel olmuş![]()
Arkadaşlar selam,
1.87 boyundayım. 250 cc naked motorsiklet bakıyorum. Bu motorsiklet ilgimi çekti, kadıköy e gidip incelemeyi düşünüyorum fakat ön bilgi almak maksadıyla sizlere birşey danışmak istedim.
Üzerinde nasıl görüneceğimden daha ziyade, motora oturduğumda rahat edebilir miyim? Altın elbiseli adamın incelemesinde selenin çok rahat olmadığından, oturduğumuz zaman arkasındaki çıkıntının bizi ileriye ittiğinden bahsetmiş. Bilmem anlatabildim mi.
Konu hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim.
Oturma pozisyonu bana da fazla öne kaykılık geldi, boyum zaten 173. Gidon yükseltmeyi ben de uygulamak istiyorum. Nereden kaça aldığınızı ben de merak ediyorum.
Zmoto'ya arka mono kapağı sordum, Hollanda'nın bile elinde yokmuşOrjinal koruma takozuna da 750TL çekiyorlar.
Kitapçığını ben de çok aradım, bulamadım. Internette aynı model motora sahip denilebilecek KLX250'nin service manual'ı var. Z250SL ve Ninja 250SL yeni çıktığı için hiçbir yerde adı geçmiyor. Böyle birşeyler var.
Gidon yükseltme aparatı bu:
http://www.motoplus.com.tr/urun/9966267200007/Gidon-Yukseltme-ve-Yakinlastirma-Aparati-Universal-Siyah-BarBack-LEH-00-039-152-B
Bu da uygulanmış hali;
Face'de bir grubumuz var. Orada paylaşılıyor.
https://www.facebook.com/groups/1425696284386916/
Alternatif koruma takozu mevcut tabi orjinali gibi değil (150-200 tl civarında)onu da aldım fakat henüz takılmadı. Grupta o da paylaşıldı.
Bu gidon yükseltme aparatını taktığımızda kabloların kısa gelme ihtimali olabilir mi, örneğin ön fren hidroliği kaplosu direksiyonu tam döndürünce gergin oluyor sanki. Montaj yaptırdığınızda bilgi verirseniz çok iyi olur. Birde garantiyle ilgili bir sorun olur mu acaba?