10 yıllık motorcuyum böyle bir laf duymadım.
Kazam ameliyatım ve protezim de var üstelik.
Asıl o sizin dediğiniz zavallı kuryelerin kaza istatistiklerine bir bakın.
Eninde sonunda cezasını çekmekmiş bak sen şu işe, üslubunda kullanırsın yola dikkat edersin Türkiye deki bit yavrusu(argosunu siz biliyorsunuz) şöförlerden olabildiğine uzak durur ve kamyon kornanı takarsın ekipmanını giyersin bitti gitti.
Otomobil diyorsun otomobilimi de görmedi gecenin bir yarısı manda oğlu sığır yandan 110 la bir geçirdi 15 kırıkla 3 ay yatalak kaldım. Ama ben kalkıp otomobil çok saçma demiyorum.
Bağcılarda oturasınız da her gün saat 08.30 da tramvayla fatihe hasekiye gelmek zorunda olasınız o tramvayda toplu taşımada görelim bu klavye performansınızı.
22 yıllık motorcuyum değil 22 yıllık "motosiklet kullanıcısıyım" demelisiniz. Motorcu tabiri size yakışmamakta. Eğer doğruysa tabi dediğiniz, ki benim şu yazımda yalan hiçbir şey yok inanmayana röntgenler itinayla seve seve atılır kaza kayıtları paylaşılır mahkeme tutanakları gösterilir.
Memnun musunuz kazalardan? Şanslısınız ki sevdikleriniz üzmemişsiniz. umarım bu şansınız devam eder. Ne derseniz deyin motosikletin hobi aracı olduğu gerçeğini değiştiremezsiniz. Yanlış anlamayın lütfen ama ben çocukluğumdan beri motosiklet üzerindeyim birçok insanın vitrinde bile görmediği motosiklerin sahibi oldum ve kullandım bir sezon profosyonel olarak yarıştım, neyin ne olduğu çok iyi bilirim, gençliğimde bende ulaşım aracı olarak kullanırken motosikleti birçok badire atlattım bende şanslıydım sadece.
Ama her zaman şanslı olunmayabilir hayatta, heleki her nefes alışımızın bile riskli olduğu böyle bir ülkede böyle bir zamanda yaşıyorken, riskleri mümkün olduğunca azaltmak en iyisidir. Geç olsun ama güç olmasın mantığından olmak lazım, motosikletin ulaşımdaki heleki büyük şehirlerdeki riskini burada anlatmaya gerek yok herkes az çok biliyor zaten, istatiski bilgilere de bakılırsa rahatça görünebilir bu. Diğer tüm araçlardan çok daha fazla ve ölümcül riskler taşıdığı.
Konuya dönersem; motosikleti çok soğuk havada, çok sıcak havada, yağışlı havada, karda, çamurda kullanmam, yine moralim bozukken, sinirliyken, zamanım kısıtlıyken, hasta ve yorgun hissediyorken de kesinlikle kullanmam. Çok kalabalık yerlere ve aşırı trafiğe mümkün olduğunca girmem, uygun saatlerde kullanırım, gece sürüşlerinide görüş kısıtlayacağı için mecburiyet harici pek tercih etmem. Bir bira bile içsem yarım gün boyunca değil motosiklet otomobile bile binmem taksi kullanırım.
Motosikletim herşey uygun olduğunda güzel ortamda ve zamanda hobi amaçlı dışarı çıkar. Ben canımı ve beni düşününleri seviyorum, bir sürü risk içinde yaşarken birde gündelik motosiklet gibi büyük bir riski alamam kesinlikle.