Kawasaki z 800 & Yamaha mt 07

Şuan abimle garajımızda 1 adet z800 ve 1 adet mt-09 mevcut çok şükür. İkisini de sıfır aldık. Z800 ekim 2014 sonunda aldık ve 10000 km devirdik. Mt-09 Haziran ortasında aldık ve şuan 4500 km de. Mt-09 90km/h süratle giderken ortalama yakıt tüketimi 3.8lt, 120km/h ile giderkende 4.1lt-4.3lt arasında değerler gösteriyor. Bizzat düz yolda giderken B modunda ölçtüm. Z800 bu değerlerin çok az daha üzerinde yakıyor emin olabilirsin. Mt-07 daha az yakacaktır o kesin. z800 ağırlığından dolayı çalışmıyorken ileri geri yaparken (228kg civarında) zorluyor. Ama şehir içi veya sıkışık trafikte hiç ağırlıkla ilgili bir sorun yaşamadım. Ön ve arka amortisör de hem ön yükleme ve hemde geri sekme ayarı mevcut. Mt-07 şasesi ile çok fazla yazılıp çizilen var ama bizzat kullanmadım. Z800 Selesi yoruma açıktır belki ama izmir-antalya arasında yemek ve yakıt dışında durmadan gittim ve sıfır ağrı yaşadım. En güzel yanıda gazı açtın mı gidiyor. İnan dostum virajlarda çok dengeli ve yılan gibi gidiyor. Puig öncam var ,160-180 km hızlara kadar rüzgarla ilgili bir sıkıntı yaşamadım. En azından bildiğim makinayı anlatmaya çalıştım. Umarım yardımcı olur. Bir soru olursa yardımcı olmaya çalışırım dilim döndüğünce.

Motosikleti
Benelli Trk702x, Honda Pcx125
hocam 10.5 lt ortalama yakıt çok fazlaymış ya..
Bende 2013 CBR1000RR var, gözünü sevdiğimin motoru şehiriçi ortalamam 6.9 lt :)
z800 değil ama z750 sahibi oldum, mt-07 sahibi de oldum ama ne yalan söyliyim kawanın yeri başkaydı. mt-07 ye hiç binesim gelmezdi, bir de çift silindir olunca ses yok, üst düzey bir performans yok.. İstemsiz teker yapmaktan illallah demiştim :)
Yakıt olarak z750 tabii ki fazla yakıyor ama daha oturaklı makina.

Ulasim icin motosiklet almayin, kaza riski buyuk, rahat degil, hicbir konuda guvenli degil, ulasim icin motosiklet kullananlarin sonlari muhakkak pismanliktir. Ya cani ya mali yada sagliklari ile oderler. Motosiklet anxa kucuk hacimde dagitim yada kurye isleri icin kullanilabilir. Motosiklet hobi aracidir,ruh ve beden sagliginiz yerindeyken ayrica hava ve yol kosullari musaitken hobi amacli binilir motosiklete.

Ulasim icin oncelikle toplu tasima daha sonra otomobil tercih edilmelidir. 22 yillik aktif motorcuyum, onlarca buyuk motosiklet sahibi oldum, motosikletin kucuk hacimde dagitim harici , ulasim araci olarak kullanilmasina bir turlu mantik erdiremiyorum. Ulasim araci olarak kullananlar eninde sonunda cezalarini cekiyorlar buna cok sahit olmuslugum vardir.

10 yıllık motorcuyum böyle bir laf duymadım.

Kazam ameliyatım ve protezim de var üstelik.

Asıl o sizin dediğiniz zavallı kuryelerin kaza istatistiklerine bir bakın.

Eninde sonunda cezasını çekmekmiş bak sen şu işe, üslubunda kullanırsın yola dikkat edersin Türkiye deki bit yavrusu(argosunu siz biliyorsunuz) şöförlerden olabildiğine uzak durur ve kamyon kornanı takarsın ekipmanını giyersin bitti gitti.

Otomobil diyorsun otomobilimi de görmedi gecenin bir yarısı manda oğlu sığır yandan 110 la bir geçirdi 15 kırıkla 3 ay yatalak kaldım. Ama ben kalkıp otomobil çok saçma demiyorum.

Bağcılarda oturasınız da her gün saat 08.30 da tramvayla fatihe hasekiye gelmek zorunda olasınız o tramvayda toplu taşımada görelim bu klavye performansınızı.

22 yıllık motorcuyum değil 22 yıllık "motosiklet kullanıcısıyım" demelisiniz. Motorcu tabiri size yakışmamakta. Eğer doğruysa tabi dediğiniz, ki benim şu yazımda yalan hiçbir şey yok inanmayana röntgenler itinayla seve seve atılır kaza kayıtları paylaşılır mahkeme tutanakları gösterilir.

Diyelimki gönlün z800 den yana ama ben sana mt07 al desem gidip alacakmısın? Eğer öyleyse xj6n al derim :/ Sen en iyisi içindeki sesi dinle ikiside çok güzel..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
10 yıllık motorcuyum böyle bir laf duymadım.

Kazam ameliyatım ve protezim de var üstelik.

Asıl o sizin dediğiniz zavallı kuryelerin kaza istatistiklerine bir bakın.

Eninde sonunda cezasını çekmekmiş bak sen şu işe, üslubunda kullanırsın yola dikkat edersin Türkiye deki bit yavrusu(argosunu siz biliyorsunuz) şöförlerden olabildiğine uzak durur ve kamyon kornanı takarsın ekipmanını giyersin bitti gitti.

Otomobil diyorsun otomobilimi de görmedi gecenin bir yarısı manda oğlu sığır yandan 110 la bir geçirdi 15 kırıkla 3 ay yatalak kaldım. Ama ben kalkıp otomobil çok saçma demiyorum.

Bağcılarda oturasınız da her gün saat 08.30 da tramvayla fatihe hasekiye gelmek zorunda olasınız o tramvayda toplu taşımada görelim bu klavye performansınızı.

22 yıllık motorcuyum değil 22 yıllık "motosiklet kullanıcısıyım" demelisiniz. Motorcu tabiri size yakışmamakta. Eğer doğruysa tabi dediğiniz, ki benim şu yazımda yalan hiçbir şey yok inanmayana röntgenler itinayla seve seve atılır kaza kayıtları paylaşılır mahkeme tutanakları gösterilir.

Memnun musunuz kazalardan? Şanslısınız ki sevdikleriniz üzmemişsiniz. umarım bu şansınız devam eder. Ne derseniz deyin motosikletin hobi aracı olduğu gerçeğini değiştiremezsiniz. Yanlış anlamayın lütfen ama ben çocukluğumdan beri motosiklet üzerindeyim birçok insanın vitrinde bile görmediği motosiklerin sahibi oldum ve kullandım bir sezon profosyonel olarak yarıştım, neyin ne olduğu çok iyi bilirim, gençliğimde bende ulaşım aracı olarak kullanırken motosikleti birçok badire atlattım bende şanslıydım sadece.

Ama her zaman şanslı olunmayabilir hayatta, heleki her nefes alışımızın bile riskli olduğu böyle bir ülkede böyle bir zamanda yaşıyorken, riskleri mümkün olduğunca azaltmak en iyisidir. Geç olsun ama güç olmasın mantığından olmak lazım, motosikletin ulaşımdaki heleki büyük şehirlerdeki riskini burada anlatmaya gerek yok herkes az çok biliyor zaten, istatiski bilgilere de bakılırsa rahatça görünebilir bu. Diğer tüm araçlardan çok daha fazla ve ölümcül riskler taşıdığı.

Konuya dönersem; motosikleti çok soğuk havada, çok sıcak havada, yağışlı havada, karda, çamurda kullanmam, yine moralim bozukken, sinirliyken, zamanım kısıtlıyken, hasta ve yorgun hissediyorken de kesinlikle kullanmam. Çok kalabalık yerlere ve aşırı trafiğe mümkün olduğunca girmem, uygun saatlerde kullanırım, gece sürüşlerinide görüş kısıtlayacağı için mecburiyet harici pek tercih etmem. Bir bira bile içsem yarım gün boyunca değil motosiklet otomobile bile binmem taksi kullanırım.

Motosikletim herşey uygun olduğunda güzel ortamda ve zamanda hobi amaçlı dışarı çıkar. Ben canımı ve beni düşününleri seviyorum, bir sürü risk içinde yaşarken birde gündelik motosiklet gibi büyük bir riski alamam kesinlikle.

Son düzenleme:
biz veya karşı taraf öküz olduktan sonra otomobil ya da motosiklet olması farketmez ya biz ya da kaza bizi bulur zaten sıkıntı yok. hiç kaza yapmıyım yapınca da hasar almıyım diyosanız da alın bi tane kamyonet takılın. motosiklet şu anda özellikle izmir istanbul için ulaşım aracıdır. net.
yakıt sarfiyatı istiyosan mt hız konfor istiyosan z750 ya da 800. hayırlı işler.

IVU

Forumdan Uzaklaştırıldı
Arkadaşlar herkese yorumları için teşekkür ederim özellikle ( akira ) yorumları ile beni aydınlattı ekimin ortasın da tercihlerden bir tanesini alacağım ama inanın net bir karar veremedim daha gidip tek tek canlı görüp kullanıp son kararı vereceğim çünkü video veya sanal analiz ile olmuyor gerçekten görüp kullanmak lazım forumda çok fazla gereksiz yorum yapan insan olduğu için girmiyordum o yüzden geç cevap yazıyorum tekrardan güzel ve açıklayıcı yorumlarınız için teşekkür ederim.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kawasaki-2015-model-z800-yesil-siyah-218148241/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-ducati-oniz-motors-da-sizi-beklyen-ducati-monster-696-corse-design-var-228099908/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-ozen-motor-yamaha-mt-07-2014-model-raceblue-1.220-km-de-225598123/detay/

Monster aslın da pek alacağım bir motosiklet olmasa da bir şekil de beni cezbediyor o yüzden 696 hakkın da yorum yapabilecek bir arkadaş varsa çok memnun olurum çünkü tüm forum ve videolar da anlatılmış ama çok kısa ve sade şekil de yani ya laf söylenmeyecek kadar kanıtlamış iyi bir motor yada laf etmeye değer bulmuyor yorumcular hangisi emin değilim teşekkürler.

Hobi için motosiklet güzeldir.

Ofisim ve evim sancaktepe'de. Göktürk'te ve Mecidiyeköy'de şantiyelerim var. Son 3 gidişimde şile yolundan köprüye kadar kesintisiz, köprüden Aslantepe'ye kadar 5-10 km ile giden trafik vardı. Hatta geçen gün Scooter'la Rusya'dan arkadaşımla gittik, bütün gün aynı trafiği görünce isyan etti. Biz tabi alıştığımızdan garip gelmiyor artık ama otomobille o trafiğe çıkmak gerçekten saçmalık. Hani bizdik Marjinal. Bu trafikte otomobil sürmek asıl marjinallik.

Hobi için de kullanıyorum, ulaşım için de. Sevgili Shamy profilinizde İzmir yazdığı için sadece şunu söyleyeyim. Anlayamazsınız, hele o köpürtmesi...

Z800
s8.gif

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar