22500De bakıma soktum. Subap ayarı yapılacaktı. Gerek kalmadığı söylendi. Alette hic sıkıntı yok. Alacaklara selam olsun. Problemsiz makina alacaklar.
Herkese selam. Arkadaşlar motorumun kilometresi 35000'e gelmek üzere. Geldiğinde bakıma sokacağım. Bugüne kadar yağ olarak motul 5100 10/40 kullandım. Balata olarak organik balata kullandım. Bu bakımında ön arka fren balatası, bujiler, hava filtresi, yağ ve yağ filtresi değişecek. Birkaç sorum olacak. Hava filtresi olarak orjinali değil de k&n ya da bmc düşünüyorum. Kullanan arkadaşlar performansta değişiklik hissetiler mi? Diğer sorum ise bujiler hakkında. Ngk iridyum bujilerin ömürlerinin uzun olduğunu biliyorum okuduğum ve duyduğum kadarıyla. Bunun haricinde bujilerin performansa bir etkisi olur mu? Açıkcası motorun performansından çok memnunum fakat bakımında farklı markaları deneyip değişiklik yapmak istiyorum. Yapacağım değişiklikler rutin olanların haricinde hava filtresi ve bujiler olacak. Düşününce bile bir beklentiye sokuyor açıkcası merakım bu yüzden. Dişlilerle oynamayı düşünmüyorum. Uzun lafın kısası, aracın ivmelenmesinde bir değişim farkeder miyim? Telefondan bağlandığım için yazımın düzenlemesini yapamıyorum. Herkese kazasız günler dilerim.
Eski motorumda kn hava filtresi vardı. Performans farketmedi. Fakat ses bariz toktu. İki duke yanyana iken benimki buradayım diyordu.
Orjinal filtresi çok iyi. Temizle temizle kullan.
Yaf filtresini her yağ değişiminde değiştiriyor musunuz ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:08 ----------
Arka 43 dişli motora çok daha iyi oluyor. 42 yerine tavsiye ederim.
Ben 6binde bakim yapıyorum kitapçığındaki gibi. Her seferinde değişi yorum. Ana kitapçıkta 12binde değiş diyor. Obdan sordun. 2Binde yağ değişimi yapma bence. Yazık paraya. Castrol kullanma kafi. İpone akar
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:22 ----------
23Bin oldum bu arada
.Motordan 75-85 km hızları arası vuvuvu diye ses geliyor. Bu sesin nedeni ne olabilir ? En son yaptırdigim bakımdan sonra boyle oldu. Zincir gerdirme kısmına bakıyorum oradaki ölçü eşit değil. Bundan dolayı olabilir mi ?
Motordan gelen ses değil. Öyle olaydı debriyajı çektim mi ses susardi