Kawasaki Ninja 250R vs Yamaha Yzf R125 Özel Durum Yardım..

Arkadaşlar herkese merhabalar, uzun zamandır forumu takip etmekteyim henüz üye oldum. Kıbrısta ikamet ediyorum 22 yaşındayım ve yardımınıza ihtiyacım var. Yıllardır scooterım vardı motor tecrübem var vitesli motorum olmadı ama kullandım, başlangıç için ikisininde iyi olduğunu biliyorum. 7 yıldır istediğim race motoru alma fırsatım doğdu 1 ay içinde 2. el alacağım, aklımdaki tek motor ninja 250r dı. Honda cbr 250r hiç düşünmedim çünkü fiyatları aşağı yukarı aynı olmasına rağmen ninja daha kaslı çift silindir motoruyla daha güçlü ve beygir olarak da 5 6 beygir fazlası var, görünüş benim için çok önemli. Son dönemde aklımda yzf r125 takıldı ben daha önce gelenleriniz olduysa girnede ikamet ediyorum ev okul arası kullanacağım şehir içinde 5 10km lik mesafelerde. ninjayla yamahanın gücü zaten tartışılmaz ama yamaha gösteriş olarak kesinlikle ninjadan üstün tork, 0-100 ve son hız tabiki farkediyor ama derseniz kardeşim kaç kere son hızını görecek kadar uzun yola çıkacaksın çok nadir olur. Bu ve 2. elde ninja ve yzf nin fiyat farkını düşününce aklıma takıldı. Kawasakinin adaya girişi hiç olmadı sadece türkiyeden benim gibi getiren arkadaşlar varsa vardır yamahanın ise burda bayiisi var yedek parça açısından. Ya kardeşim sen zaten şehir içinde kullancakmışsın al bi yzf benzini daha uygun olur millet görünce başına üşüşür kaslı güzel motor mu dersiniz yoksa almışken ninja al daha seri gücüde seviyosun bastımı gider mi dersiniz 2 motorada aldığımda egzoz takacağım ses için ama yamahadada duyulmazmı ses görüntüsü yetermi dersiniz hem üstüne binip kullanmış hem bu işlere yıllarını vermiş abilerime kardeşlerime sormak istedim yardımlarınızı bekliyorum.

Bence bulundugun yerde bayisi olan yzf yi al. Ninja 250 zaten uretilmiyor artik. Kawasaki yeni kasada 300 luk motor blogu kullaniyor. Ayrica kawasakide konsol berbat kullananlar kusura bakmasin ama eski mondialimden farki yok. Yalniz dis gorunuse bir sey diyemem gercekten özel yesil rengi ve devasa grenajlari ile cok hos duruyor. Cok da tatli bir sesi var. Yalniz z motoda grenaj 1000 tl gibi birseydi burda bir de kibrista ne olur sen anla artik.

Evet tek eksisi göstergesi ve 2011 modelden itibaren bile değiştirmediler içini beyaz yapıp geçtiler, ninja 300 de akılları başlarına geldi artık. Ninja 250R da üretiliyor diye biliyorum lakin TR ye henüz gelmedi 2015 de gelebilme ihtimalleri varmış. Fikirlerin için teşekkür ediyorum not edildi, diğer arkadaşlarında fikirlerini bekliyorum.

Yzf cok gucsuz kalir trafikte sikinti yaratir. Ninja 250 daha mantikli hemde cabucak bikmassin 4 5 yil mutlu mesut kullanirsin.

ben senin yerinde olsam ninja alrdm bide tiger egzoz taktırırdım hem ninja gider hemde tipide kotu deil

Evet tek eksisi göstergesi ve 2011 modelden itibaren bile değiştirmediler içini beyaz yapıp geçtiler, ninja 300 de akılları başlarına geldi artık. Ninja 250R da üretiliyor diye biliyorum lakin TR ye henüz gelmedi 2015 de gelebilme ihtimalleri varmış. Fikirlerin için teşekkür ediyorum not edildi, diğer arkadaşlarında fikirlerini bekliyorum.

Tek eksisi göstergesi ?

250 lik sınıfındaki yakıtına ne dersiniz ? Neredeyse benim motorum kadar yakacak.
Parça fiyatları ? Cbr ın yaklaşık 3-4 katı.
Cbr dan ince arka lastik.
Bakım maliyetleri ?
Artçı tutacağı yok. Hep size sarılacak.
Benzin göstergesi dahi yok. Brnzin bitince ışık yanıyor sadece. Yani parmak hesabı yaparak şukadar enzin aldığıma göre daha gider diye hesaplyacaksınız. Çok saçma bu fiyattaki bir motor için.

Anladım , kawasakiyi sevmiş olabilirsiniz ama körü körünr bağlanmayın. İyi araştırın.
Ha yinede onu istiyorum dersniz para sizin zevk sizin kimsye laf düşmez.

Son düzenleme:
Yedek parça konusunda haklısınız ama çift silindir daha yüksek torklu ve beygirli bir motorun cbr ile aynı yakması saçma olurdu zaten sizin demeye çalıştığınız olması gerekenden çok yakıyor onuda anladım. Motoru sıfır almayacağım için tekerlek hususu beni ilgilendirmiyor pek zaten piyasadaki motorların %90 ı orjinal tekerlek ile kullanmıyor, kullansa bile 2009 2010 2011 model motorsikletin tekerleklerini hiç değiştirmeden bu tarihe kadar gelmiyor. cbr a bakıyorum kassız cılız bir görünüm serilikte geride kalmış kurye motoruna benzer görünüm hatta sahibindenden baktığımda birkaç ilanda arkasına box koyduklarını görüyorum (2014 yeni kasa harici zaten oda ateş pahası). Yanlış anlamayın zaten araştırmak için buraya yazdım ondan dolayı istediğinizi söyleyebilirsiniz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar