Kawasaki Kawasaki Ninja 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Kask camının (vizörünü) iç tarafını nasıl temizliyorsunuz. Ben bir kere yanlışlıkla elimdeki bezle içten de silmeye çalıştım. Şimdi iç tarafta hafif bir bulanıklık var sanki. Vizörün içi, dışı gibi de sert bir zemin değil, sürtünme katsayısı yüksek farklı bir yapısı var sanki. Bir yerde vizörü içten asla silmeyin diye okudum ama geç kalmıştım. Şimdi nasıl kurtarabilirim diye araştırıyorum...

Yumuşak gözlük bezini iyice sabunluyorum ve fazla bastırmadan siliyorum ben vizörü. Sonra o bezi durulayıp ıslakça tekrar geçiyorum üzerinden sabunu alıyorum. Son olarak da kuru başka bir gözlük bezi ile kuruluyorum. Vizörün her dışını silişimde içini de aynı şekilde temizliyorum ve hiç çizilmedi şu ana kadar. Ama bazı vizörlerde çizilmeye karşı dayanıklı ibaresi vardır, bazılarında yoktur. Ona da bağlı olabilir..

Dün akşam ninja_ömer in motosikletine alarm taktık bi kaç resimde çektik çok hoş oldu hatta baya orjinal bişey oldu hiçbir kabloyu kesmeden tamamen orjinal bi şekilde yaptık :)

ben zamanında cbr me alarm taktım her ay 1 akü yiyodu,artık 3. ay alarmı söktürdüm ondan sonra akü makü bitmedi.
alarmlı disk kilidi alırsam alırım

Motosikleti
Honda Crf250L
arkadaşlar motorlarınızın 7 bin devirdeki hızı nedir?

arkadaşlar motorlarınızın 7 bin devirdeki hızı nedir?

ama kaçıncı viteste ? yanlış hatırlamıyosam 6. vites 6 bin devirde 90 yapıyor
max hız : 179
max hız 2 kişi : 175 gördüm (hafif meyilliydi artçılı iken)

ama adana yaylası tekirden aşşağı inerken tek kişi eminim 195 görür daha deneme fırsatım olmadı çünkü zamanında o yolda cbr 125 ile düz yolda 140 yapan motor,tekirden aşşağı inerken 155 yapmıştı inanamamıştım,15 km fark ediyo

Motosikleti
Honda Crf250L
motorumu değiştirmeyi düşünüyorum..bende cbr 125 var 7 bin devirde 90 yapıyor..110-120 civarı hızlarda gidersem motor çok bağırıyor..
benim istediğim, motor rahat devirlerde 110-120 civarı hızlarda seyredebilsin..bildiğim kadarıylada 6-7bin devirler motorlar için ideal..o yüzden soruyorum 7 binde motorlarınız kaç yapıyor diye..

Dün akşam ninja_ömer in motosikletine alarm taktık bi kaç resimde çektik çok hoş oldu hatta baya orjinal bişey oldu hiçbir kabloyu kesmeden tamamen orjinal bi şekilde yaptık :)
evet gerçekten süper oldu. Felon ellerine sağlık kardeşim .ben genelde lambayı tutsamda beraber yaptık gibi:mrgreen: hiçbirşeye zarar vermeden kablo kesmeden delmeden çok rahat olduj hatta kablo arttı:queen: ayrıca akünün altından da 2tane tornavida ucu, 1tane küçük siyah keçe gibi bişey çıktı:queen: şaşırdık kaldık resmen:mrgreen:
Felon ve ninja_omer ninja için alarmı tavsiye ediyor..:cat:

motorumu değiştirmeyi düşünüyorum..bende cbr 125 var 7 bin devirde 90 yapıyor..110-120 civarı hızlarda gidersem motor çok bağırıyor..
benim istediğim, motor rahat devirlerde 110-120 civarı hızlarda seyredebilsin..bildiğim kadarıylada 6-7bin devirler motorlar için ideal..o yüzden soruyorum 7 binde motorlarınız kaç yapıyor diye..

Söylediğin hızı er-6f yapar:cat:

Selamlar, ön amortisör yağ değişimi yapan oldu mu?
5W 10W hangi yağ kullanıldı biliyor musunuz?
Servis kitabında KAYABA SS-8 veya muadili yağ yazıyor.
Google yaptım, hic bir halt bulamadım,
Bilgisi tecrübesi olan.
Sevgi saygı

Ben 9 bin deviri sordun sanmıştım, sabah gelirken baktım, 9bin devirde 125 civarı yapıyor...

evet gerçekten süper oldu. Felon ellerine sağlık kardeşim .ben genelde lambayı tutsamda beraber yaptık gibi:mrgreen: hiçbirşeye zarar vermeden kablo kesmeden delmeden çok rahat olduj hatta kablo arttı:queen: ayrıca akünün altından da 2tane tornavida ucu, 1tane küçük siyah keçe gibi bişey çıktı:queen: şaşırdık kaldık resmen:mrgreen:
Felon ve ninja_omer ninja için alarmı tavsiye ediyor..:cat:
bişeyleri arttıracazki usta desinler :queen:

100km hız 6'ncı vites 7bin devir
120km hız 6'ncı vites 8bin devir (yanlış hatırlamıyorsam)

100km hız 5'nci vites 8bin devir
160km hız 5'nci vites 11bin devir

85km hız 2'nci vites 11500 devir
95km hız 2'nci vites 13500 devir

aklımda kalanlar bunlar

---------- Post added at 22:04 ---------- Previous post was at 22:00 ----------

Selamlar, ön amortisör yağ değişimi yapan oldu mu?
5W 10W hangi yağ kullanıldı biliyor musunuz?
Servis kitabında KAYABA SS-8 veya muadili yağ yazıyor.
Google yaptım, hic bir halt bulamadım,
Bilgisi tecrübesi olan.
Sevgi saygı

ben 2 ay kadar önce değiştirmiştim 10W olması lazım (el kitabından bakar teyit ederim). her bir amortisör 360ml yağ alıyor. ipone marka kullanabilirsin.

yan sanayi keçelerin çifti 50TL, orijinal kawasaki olanların çifti 60TL. Z-moto'yu ararsan telefonda kredi kartı ile ödeme yapıp istediğin adrese kargo ile yolluyorlar, aynı gün içinde kargoya verebilirlerse (aradığın saate göre) İstanbul içinde ertesi gün eline ulaşır.

selam arkadaşlar bi hevesle konunun 100 sayfasına yakın okumuş oldum :)
bikaç aya a2ehliyetim de elimde olacak, benim de istediğim motor ninja250 başlangıç olarak..bu motorun sanırım 2008den beri kasası aynı, servislerden falan duyum aldınız mı acaba kasa değiştirecek mi ? motoru 2.el almayı planlıyorum ve kasa değiştirirse 2.el fiyatlar baya düşeceği için işime gelir :)

Ben bir ara internetten araştırmıştım, yeni kasa ile ilgili herhangi bir sızma yok şimdilik.

motorumun üzerindeki tri zone basınç ölçerimi (Lastik hava basınç göstergesi) çalmışlar :jocolor:
çalmasına gerek yok gelip istese verirdim,bizim insanlarımız neden böyle bir türlü anlamıyorum
yada o çalarken ben onu görsem bir güzel ağzını burnunu dağıtıp karakolluk olsam oda hastanelik olsa dahamı iyi olacak

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar