genelde herkes motoruna ses için egsoz takıyor ama bir bilinmeyen olayda hava filitresi olayıdır.takın bakim bi k&n hava filitreside sesi dinleyin:bounce:
genelde herkes motoruna ses için egsoz takıyor ama bir bilinmeyen olayda hava filitresi olayıdır.takın bakim bi k&n hava filitreside sesi dinleyin:bounce:
Hava filtresi ve egsoz bilhassa ikisi birden takılan motorlarda hava benzin karışımı ciddi anlamda fakirleştiğinden orta-uzun vadede motoru kucağınıza alırsınız. Ninja 250 enjeksiyonlu olduğu için power commander ile olayı dengelerseniz hem performansınız ciddi anlamda artar hem de motoru korursunuz.genelde herkes motoruna ses için egsoz takıyor ama bir bilinmeyen olayda hava filitresi olayıdır.takın bakim bi k&n hava filitreside sesi dinleyin:bounce:
selam koray:king: service manual e nasıl ulaşırım? bilg. da varmı senın yoksa kitapçık olarakmı var?
tamam hemen indirdim çok sağol :cat:Upload ettim. Buradan indir kardeş.
http://hotfile.com/dl/126990685/f9ce252/Kawasaki_EX250K8F_Ninja_250R_08_Service_Manual.zip.html
En mantıklısı.Bende sırf bu yüzden orjinal egzos ile devam diyorum.Egzos motoru resmen öldürüyor kimsede 250cc için dynoya çıkartmıyo motoru o zaman bi anlamı kalmıyor.Benim motoru götürdüğüm yetkili servisteki usta egzosu değiştirmeyeceksen K&N hava filtresine boşuna para verme demişti... Ondan sonra internetten biraz araştırma yaptım, egzosu değiştirince tamam ses güzelleşiyor ama motorun yakıt karışımı allak bullak oluyor. Eğer Power Commander falan uygulanmazsa değil güç artışı güç kaybı bile olabiliyormuş. Bir de Dyno'ya çıkması, işini bilen bir ustanın ince ayarları yapması, Dyno'da bir takım lastikin aşınması gibi dertler de arka arkaya geliyormuş.
E bunlar yapılmadan egzos değişirse ne oluyor. Motorun ömründen götürüyor, fazla yakabiliyor, güç kaybı olabiliyor, dengesiz tork dağılımı olabiliyor falan filan...
Velhasılı vazgeçtim egzos megzos işinden, kalsın orjinaliyle...
28 - 32 yap. o kadar detaylı düşünme..
ben 28 30 yapıyorum 32 yaptığımda davul gibi sekiyor arka lastik..
Benim motoru götürdüğüm yetkili servisteki usta egzosu değiştirmeyeceksen K&N hava filtresine boşuna para verme demişti... Ondan sonra internetten biraz araştırma yaptım, egzosu değiştirince tamam ses güzelleşiyor ama motorun yakıt karışımı allak bullak oluyor. Eğer Power Commander falan uygulanmazsa değil güç artışı güç kaybı bile olabiliyormuş. Bir de Dyno'ya çıkması, işini bilen bir ustanın ince ayarları yapması, Dyno'da bir takım lastikin aşınması gibi dertler de arka arkaya geliyormuş.
E bunlar yapılmadan egzos değişirse ne oluyor. Motorun ömründen götürüyor, fazla yakabiliyor, güç kaybı olabiliyor, dengesiz tork dağılımı olabiliyor falan filan...
Velhasılı vazgeçtim egzos megzos işinden, kalsın orjinaliyle...