bugün sınırları zorlıyım dedim ve 180 i gördüm, baya ıkanmak ve eğilmek lazım. boy uzun olunca bide bu motor yüksek olunca gidon vs. zorladı beni =) ben daha fazlasını bekliyordum ama genede iyi bi sürat.
Linkini verir misin, merak ettim...
arkadaşlar bugün bi hız denemesi yaptım,180 e kadar geldi ama tam 180 demedi,178 - 179 gördüm,185 falan bekliyodum ama göremedim
farklı limiti görenler varsa yazarlarsa sevinrim ?
yazını görünce farkettim benimde tam 180 olmadı ramak kaldı ama gaz vermeme rağmen olmadı =)
herkese merhabalar öncelikle
bende ninjamı aldım sonunda ve ilk motorum..
2-3 hafta oldu nerdeyse, bazı sorular var aklımda,cevaplıyacağınızı düşünerek sıralıyım hemen =d
1-) 2. el aldım motoru ruhsatım yeni geldi muayene geçerlilik tarihi nedir en son,benim yaptırmam lazım mıdır,ruhsatta yazmıyor,ayrı bi kağıtta yazıyor sanırım. o kağıt ilk sahibinde kaldı. biraz araştırmıştım ruhsatta yazar deniyordu ama baktım yazmıyor bişey.
2-)motor 10 bin bakımı 5.ayda yapılmıştı ama geçen motorum yağ barımıdır göstergesimi denir bilmiyorum, yuvarlak yerde simsiyah yağ gözüküyor,bu rengin sarı olması gerekmiyor mu. gerekiyorsa nası bu kadar çabuk kirlenir ?
3-) motorun zincirini kendim gaz yağı ile temizledikten sora zincir yağıyla yağladım,zincirin dış taraflarında biraz beyaz gözle görülür derecede kaldı, bi sakıncası olur mu temizlemem mi lazımdır ?
şimdiden teşekkürler cevaplarınız için, acemiyim bayağı.. =)
1-) 2. el aldım motoru ruhsatım yeni geldi muayene geçerlilik tarihi nedir en son,benim yaptırmam lazım mıdır,ruhsatta yazmıyor,ayrı bi kağıtta yazıyor sanırım. o kağıt ilk sahibinde kaldı. biraz araştırmıştım ruhsatta yazar deniyordu ama baktım yazmıyor bişey.
Ben 185 i gördüm dahada hızlanıyordum yavaşladım. Nasıl çıktığımı sorarsanız 4 cü vitesten 5'e geçerken 14 ile 15 bin devrin ortasında attırdımyazını görünce farkettim benimde tam 180 olmadı ramak kaldı ama gaz vermeme rağmen olmadı =)
son sürati etkileyen en büyük faktör rüzgar. öncam bizim motorlarda çok kısa ve oturma pozisyonu diğer ss'lere göre nispeten daha dik olduğu için rüzgar direnci artıyor.
haftasonu erikli'ye giderken arkada kuyruk çantası, yanlarda iki çadır ve mat ile 170'in biraz üzerine ulaştım bende sonra gaz kestim.
5'te 160'a çıktıktan sonra 6'ya atınca motor ivmelenmeye devam ediyor.
o kadar yükle bile 100 - 160 arası 6'ncı viteste rahatça hızlanıyor motor.
uygun oldugun bi akşam son hız denemesi yapalım E6 dan silivriye kadar...özelden ulaşırsın:flower:son hız denemesi yapacağınız zaman redlineda vites değiştirerek yapın farkı görüceksiniz ,iyi kapanabilmekte çok önemli 10kmh a kadar hız kaybınız olur
uygun oldugun bi akşam E6 dan silivriye kadar son hız denemesi yapalım:flower:son hız denemesi yapacağınız zaman redlineda vites değiştirerek yapın farkı görüceksiniz ,iyi kapanabilmekte çok önemli 10kmh a kadar hız kaybınız olur
sorunsuz geldik 560 km geziErdem abi nerelerdesin yaaAbi geziniz nasıldı güzel geçtimi? İnşallah yollarda felan bir aksilik yaşamamışsınızdır..
bi akşam mahmutbey gişelerde bekliyorum sizi burdan 185km gördüm diyenlerde gelsin ömer ali benimde tanıdıgım mekanıma gelin bi cayımı için sonrada E6 uzanırız silivriye kadar:flower:ya bir insan bu kadar mı çabuk gaza gelir arkadaş yaa (erdem abi sözüm sana):queen::queen: bugün ali yle tanıştım nami diar "felon" .. çok iyi bir arkadaş kendisi burdan kendisine selam gönderiyom tekrariş çıkışı beraber bağlar ın ordan parsellere kadar gazladık yani normal normal gittik :mrgreen: denemeye giderken benide çağırın...
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,sorunsuz geldik 560 km gezi
---------- Post added at 22:17 ---------- Previous post was at 22:14 ----------
bi akşam mahmutbey gişelerde bekliyorum sizi burdan 185km gördüm diyenlerde gelsin ömer ali benimde tanıdıgım mekanıma gelin bi cayımı için sonrada E6 uzanırız silivriye kadar:flower:
---------- Post added at 22:39 ---------- Previous post was at 22:17 ----------
,
,
,
,
,
,
,
,
,
![]()

,

ömer onlar yüzmeye kalmadılar:queen::queen::queen:abi resimler süper....face den baktım harika:mrgreen: ama denizde bi tek sen gözüküyorsun naptın diğerleri nerede yahuu:queen: