Bende bişiler yazamadan edemiycem
Arkadaşım biz burdan yardımcı olmaya çalışırız ama son karar senin. Bence en iyisi gidip iki motoruda bayilerde gör.
R125 geçen sene 10700TL idi şuan 8.400TL sanırım. Aslında bir sezon alınıp binilecek bir motor en azından ss kullanmanın zevkini yaşarsın. Boy olarak zaten sıkıntıya girmezsin selesi 82cm di sanırım. Fakat 125 cc ne kadar tatmin olursun bilemem. Ama yinede görüntüsünden dolayı alınabilecek bir motor.
Benim R125 almamamdaki sebep ninjadan 300 400 lira daha pahalı ve selesinin yüksek olmasıydı. Bu gitmez kaldırıp patlatırım bunu diyordum

Ama şuan 8400 olmasından dolayı alınabilir bir motor, hevesini giderirsin hemde...
Ninja ya gelince. Biz zaten ninja grubuyuz

Bunu bir kullanıcı olarak biraz daha övebilirim

Ninja r125 e göre Biraz daha alçaktır sele ve boyut olarak ama 250cc, orta sınıf bir arabanın ulaşabileceği hızlara bununla ulaşırsın. Onun dışında oturuş ppozisyonu daha rahattır. Aslında ss yi andıran bir motor ama yarı ss yarı touring karışımı birşey. Rahat edebileceğini ve tatmin olacağını düşünüyorum.
Hyo ya gelince, motor hakkında çok fazla olumsuz söylentiler var. Kullanmadığımdan bilmiyorum açıkcası. Grubumuzda bir tane var ama şahsen sıkıntı yaşadığını görmedim.
RS125 i de tavsiye edebilirim. Ama italyanlar pek tutulmadı burda, onunla ninjanın hızına 125cc olmasına rağmen ulaşabilirsin. Fakat motorun sıfırı geçen seneden beri gelmiyor. İkinci el anca...
Cbr 250 - 125, arkadaşlarada söyledim. Aslında VFR1200 ün kardeşini yapmışlar. Ama bazı yerleri çok özenli olurken bazı yerleri çok sıradan geçilmiş. Örneğin egzoz ve ön cam çok kötü duruyor. Yeni bir motor daha kronik bir hastalığı var mı yok mu bilen yok. Bence buna girme şimdilik...
Bu senin baktığın ve benim saydığım ilk başlayanların listesinde olan motorlar.
Herkesin ilk göz ağrısının R125 olduğunu ve daha sonra ninja olduğunu düşünüyorum. Sonuç olarak R125 i görüntü olarak tatmin olmak için alabilirsin. Ninjayıda biraz daha güçlü olduğundan tercih edebilirsin. Ama Ne olursa olsun. Bu iki motor arasında seçim yapmanı tavsiye ederim...