İşte ben de onu dedim Bulut Hocam zateneğer öndeki araçla yeterli mesafe varsa fren sıkıcan diye bir şart yok![]()
yani panik fren yada tehlike anında yapılan fren ayrı, güvenli takip mesafesinde yada yokuşlarda kompresor yaparak yavaşlamak ayrı :cat:
Çok teşekkürler, cümlemizin :thumleft:ejlover olurda satmazsan motorunu 4-5 yıl içerisinde alabilirim
Allah kazadan beladan saklasın
arka tekerin fotolarını görmüştüm ama bu sefer daha iyi gözüktü gözüme

Selam arkadaşlarlar. Daha öncedenden bahsettiğim sol grenajdaki açıklığın fotoğraflarını yüklüyorum. Önemli birşey olup olmadığını anlamak için.
Sol Grenaj Dreksiyon altı :
Birde arkadaşlar bu gün canımı çok sıkan bir olay oldu. Vites boşa geçmedi. Bir kaç kere hareket ettikten sonra anca geçti. 3-5 dakika uğraştım. Nedeni nedir? Sıkıntılı bir durum olmamasını temenni ediyorum. Ayrıca zincir sesi birden arttı. Ya gevşesi yada yağsız mı kaldı ne... Konular hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim. Her zamanki gibi cahilliğime verin...
Hocam oncelikle direksiyon degil gidon@kullaniciibenimde sol grenajın orası açık sanırım tüm ninjalarda olan birşey birazcık ittir yerine oturthatta bir arkadaşım bu kazalı motor falan değil dimi demişti
vitesi boşa geçirme sıkıntın sanırım durduğun zaman oluyor, duruğunda vites boşa zor geçiyor tüm motorlarda böyle,ama giderken zor geçiyor dersen sende muhtemelen benim gibi acemilikden geçiremiyorsundur,bende ilk aldığım zamanlar geçiremiyordum,herşeyin çaresi zaman
zincir sesi konusunda bende yukarda bahsetmiştim muhtemelen o normal sestir bize öyle geliyor olabilir
ama zincir konusuna tam birşey söylemiyim ne olur ne olmaz içine sinmediyse bi ustaya götür.
Sağol Frank... Grenajı ittim biraz çıt diye ses geldi ama kapanmadı boşluk. Vitesi evet durduğum zaman boşa geçiremedim. Ama hiç geçmedi, yani hareket ettikten sonra sanki vites yerine oturuyor sonra rahatça boşa geçiyor. Bir sıkıntı var sanki. Zincire gelicede, yokken birden çıktı bu ses. Verdiğin her cevaba aykırı cevap vermiş gibi oldumkusura bakma yani. Herşeyden geçtim ama şu vites olayı kafama takılmadı desem yalan olur. Grenajda aynen yani...
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:39 ----------
Ejlover hocam inan kıpkırmızı oldum şu gidon olayınar: Şimdi kafamda herşey oturdu şu vites olayında. çok sağolun...
Birde zincir için bir yağ almak istiyorum. önerebileceğiniz bir link verirseniz iyi olur...
Yok canim oluyor boyle seyler cok normal hocam :cat:
Hocam o cit sesi konusunda uyarmistim ama yukarda sizi![]()
Ben motorda zincir ve motor yagi olarak sadece Ipone urunlerini kullaniyorum. Piyasadaki en kaliteli markalardandir. Ama fiyati hatirladigim kadar biraz daha yuksekti diger markalara gore.
rio bahçelievlerdeymiş sanırsam adamın yeri.. Ben tanımam bilmem ama hakkında söylenenler hiç iç acıcı seyler degiller..
Selam arkadaşlarlar. Daha öncedenden bahsettiğim sol grenajdaki açıklığın fotoğraflarını yüklüyorum. Önemli birşey olup olmadığını anlamak için.
Sol Grenaj Dreksiyon altı :
[url]http://g1204.hizliresim.com/w/l/4lqxr.jpg[/url]
[url]http://g1204.hizliresim.com/w/l/4lqzs.jpg[/url]
Sağ Grenaj Dreksiyon altı (Sorun Yok) :
[url]http://g1204.hizliresim.com/w/l/4lr1c.jpg[/url]
Buda Plakalı hali (Bilgi Amaçlı) :
[url]http://g1204.hizliresim.com/w/l/4lr34.jpg[/url]
Birde arkadaşlar bu gün canımı çok sıkan bir olay oldu. Vites boşa geçmedi. Bir kaç kere hareket ettikten sonra anca geçti. 3-5 dakika uğraştım. Nedeni nedir? Sıkıntılı bir durum olmamasını temenni ediyorum. Ayrıca zincir sesi birden arttı. Ya gevşesi yada yağsız mı kaldı ne... Konular hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim. Her zamanki gibi cahilliğime verin...
işin aslı benimde kötü bir anım var orayla ilgili.
yani esnaflık böyle olmamalı.
kimsenin arkasından konuşmak istemem ama bir daha asla gitmem.
---------- Post added at 08:21 ---------- Previous post was at 08:14 ----------
grenaj'ın kenarında ki o boşluk bende de var.
sanırım senin motorunda 2008 model.
bu yılda üretilen ninja 250 ve er6-f'lerde grenajlar ses yapıyor. bunun için servislerde basit bir işlem yapıyorlar.
ben grenajların tamamını sökerek bağlantı noktalarına etli bantlar yapıştırmıştım ve grenaj sesinden tamamen kurtuldum ama o sol grenajdaki minik boşluk geçmedi
çokta dert edecek bir şey değil bence takma kafana :cat:
ön fren balatası ile disk birbirine alışınca gelen o seste azalacaktır.
Hocam Haftaya bi de ben paylasinca o videoya bakin
EJLOVER ve CCMAN sormayayım, biraz daha dayanayım dedim ama sabretmek zor. Şu egzosları nasıl temin ederiz. İlk tercihim Yoshımura ama Akrapoviçte hiç fena değil. En azından sizler nasıl temin ettiniz?