Kawasaki KLE 500 vs. Aprilla pegaso 650???

Bu hafta içinde ikisinden birini tercih edicem ikinci el olarak fiyat, km, yil olarak aynı gibiler ama herkesin bişi söylemesinden kafam karıştı, oldu olacak biras daha karışsın, sizde bişiler söyleyinnn...:cat:

Moderatör
KLE efsane bir motordur. Pegaso'da yabana atilacak bir motor degil.. Acikcasi bende ikisi arasinda tercih yaparken cok zorlanirdim. Yedek parca olarak pegaso daha cok sıkıntı yaratir sanirim. Ama 650 cc olmasi farkli kiliyor onu da. i$in cok zor cok :) Kisa vadede satmayi dusunmedigim surece Pegaso'yu tercih ederdim sanirim..

Aylarca motosiklet modelleri ile kafayı bozan, hepsinin artısını eksisini bir nebze bilen, fiyatları hakkında aşağı yukarı bilgi sahibi olan biri olarak diyorum ki:

KLE 500 al. Fiyatları Pegasso dan daha iyidir ve bilinen kronik bir problemi yoktur. (Rahatsız selesi dışında)

Tabi paran yeterse Transalp da alabilirsin.

Tek silindir alma. Uzun yol planlıyorsan. Yok ben günde en fazla 200 km yaparım diyorsan tek silindirde olur.

Sen yinede tek silindir alma.

Bende ilk başta forumları okuyup tek silindir F650 ile çift silindir Transalp arasındaki tartışmaları takip etmiştim. O tartışmalarda F650 sahipleri "Ne titreşimi yawwww." şeklinde reaksiyon verselerde ben artık bugün F650 ile yaklaşık 2000 km uzun yol yapmış ve kendimi diğer insanlara fikir verebilecek kadar yetkin hissediyorummmmmmmm.

TEK SİLİNDİR ALMAYINNNNNNNNNNNNN. ÇOK TİTRİYOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Transalp almak isterdim tabii ama 2004 kle 500 e vereceğim para ile ancak 96 tarnsalp alabiliorum, biraz pahali gibiii:pr:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
zor secim.

tek silindirin avantajlari (düsük devirde yüksek tork) da var, dezavantajlari (titresim) da. ancak KLE500'ün de kronik hastaliklari var: zayif motor ve asiri yumusak süspansyon.

aprilia pegaso bmw (karsiligi F650) ile birlikte gelistirilmis bir motosiklet. yilina göre motorlari tamamen ayni (rotax). en yeni modellerde aprilia ve BMW farkli motorlar kullanmaya basladilar. eger pegaso'yu alacak olursa enjeksiyonlu olmasina dikkat et!

Allah aşkına birşeyler yazsın herkes.f 650, kle 500, bi de pegasso benim tercih ettiğim motorlar.şu andaki tercihim f 650 gs.ama titreşim yazılmış yukarıda...direksiyon sınavı da bitti bugün.ben de yavaş yavaş almaya doğru gidiyorum.benim gibilerin sayısı gitgide artacak önümüzdeki günlerde.bu tartışmaların linklerini atarsanız sevinirim.tecrübeli arkadaşlardan motor yorumlarını bekliyorum.teşekkürler.

Diğer yazan arkadaşların aksine endurocular KLE'yi motorundan ötürü beğenmezler. Çünkü aynı motor ER5 ve EN500 gibi birbirinden alakasız üç motorda da kullanılmıştır.

Beygir isteyen street bike, tork isteyen cruiser ve enduro motorlarda da aynı motorun kullanılması saçmalıktır. Zira arazide KLE500 motorunun dezavantajını sürücüsüne yansıtmaktadır.

Pegaso 650, Aprilia olması dezavantaji dışında (ülkemiz açısından tabi) güzel motordur. Rotax marka Avusturya malı motor kullanır. F650GS'te de kullanılan bu motor kendini kanıtlamıştır.

Titreşim hakkında da defalarca yazıldı. Her motor titrer. Tek silindirliler biraz daha fazla titrer ancak 4 silindirli bir SS makine motoru da az titremesine rağmen arazide (ya da araziye gerek yok bozuk şehir yollarında) süspansiyonları nedeniyle bir endurodan daha çok titrer.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
genel olarak motor alacaginiz zaman size uygun mu degil mi en iyi sekilde yarim saatlik test sürüsü ile anlasilir. ayni tarzda motorlar arasinda cok fazla fark olmasa bile sürücüden sürücüye fark eden ufak tefek ayrintilar var.

mesela ben f650'yi sevmiyorum. sürücü kursunda o aletle 150km'ye yakin bir "gezintim" oldu. benim icin ford mondeo (eski, yuvarlak kasa mondeo) tarzi bir motosiklet. titresimi (sürücü kursunda herkes "kompresör" diye dalga geciyordu) disinda motosiklete fazla kusur bulmak mümkün degil. kullanimi cok kolay bir alet. benim icin fazla kolay bile - bana göre zevksiz bile. arabada da motorda da biraz ugrastiran aletleri tercih ediyorum. trafikle ugrasmayi bir süre sonra birakiyorsun zaten, hersey aliskanlik haline geliyor. geriye kaliyor yol durumu ve motorla ugrasmak. o zaman da fazla kolay kullanilan motor beni bayiyor. ama bunlar tamamen zevk meselesi. F650'den sonra CBF500'e bindigimde oturma pozisyonu sanki supersport motora biniyormusum gibi bile geldi. simdi motoruma öyle alistim ki baska oturma pozisyonu istemiyorum.

dedigim gibi test sürüsü en iyisi. ancak burada da ne istedigini iyi anlayabilmek icin söyle 1000km kadar bir tecrübe sahibi olmakta da fayda var aslinda...

başka sözü olan ya şimdi söylesin ya da sonsuza kadar sussun:queen:

bir eski pegaso sahibi olarak pegasodan hız olarak memnundum gerçekrten güzel gücü var ama sınıfında en çok yakan ve doğal olarak en büyük depo onda 22 lt bmwle aynı özellikleri taşıyo bmw yede bindim! sadece tip değişik ama pegasonun çok iğrenc Frenleri vardı durmuyodu makına ciddi sölüyorum yamaha ybr de vardı ozaman halan var pegasodan inip ybr bindiğimde fren konusunda dunya varmış diyordum ben kaç defa fren yüzünden kazalardan kılpayı döndüm fren balataları bitmemişti ama ben istanbula gidip balataları değiştirdim gene aynı 150 ytl verdimdi çok iğrencti adama güven vermiyodu hız olarak otabanda 170 net yaptım iki kişi hız güzel ama durmuyıo:pr: başka bana göre kusuru yoktu parça kısıtlaması yoktu istanbul ruto motordan ne istesem kargo ile ertesi gün geliyodu conta bile ellerinde vardı ellerinde olmayan parcalar en az 20 günde geliyomuş kle hakkında yorum yapamıyacam binmedim msn adresim camurlu_endurocu@hotmailcom

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Daha ne istiyormuş ki.... Birde böyle memnun olmayan tipler var.......Herşeyi anlatmış arkadaşlar....:pr:

yaf adam almıştır hatta satmıştır bile tarihe bi bakarsanız

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar