Kawasaki er6n ayarında daha az yakan bir motosiklet ?

Kardeş bu Konu daha uzarrr giderrr Sen En iYİSİ Kafana yatanı al bizim dememizle senin fikrin değişmez zaten... he sadece öneride bulunmuş oluruz ama daha önemlisi senin seçimin olur zevkler ve renkler tartışılmazzzz ama bi yandaN da diyomki kendi kendime Kawasaki er6n lan daha neyi tatışacan :)

bmw f650 gs al. tek silindir. yada yamaha mt03 al. silinidr sayısı arttıkça tüketimde artacaktır.
malesef hepsinde aynı değil. örnek verecek olursak. gilera 180 cc tek silindir bir motor ama benım makıneyle aynı yakıyor.

tek silindir küçük cc de avantajlı yakıt ekonomisi bakımından. yüksek cc'lerde sadece daha fazla tork sağlıyor.. yakıt tasarrufu sağlamıyor.
aynen

Gt 650 traktör gibi motosiklet,ama bu traktör ortalama 110-160 km/s aralığında makul yakıt tüketimine sahip,ama yolda canını sıkan kişilerde haddini bildireceğin güce ve hizada sahip.:)

yakma işi göreceli bir şey 600-650 klasmanında yakış değerleri üç aşağı beş yukarı aynı fazla yakanla az yakan arasında oynıycak değer farkı yıllık bir yemek parasına ancak denk gelir.. yakıttaki ekonomide pilotaj önemli bir unsurdur doğru devir aralıkları doğru vites ve şehiriçi trafiği sürme oranı bunları yanlış yapan bir insana en ekonomik motoru verin en çok yakan motor kadar yaktırır motorunu... küçük hacimli motorlarda yanlış kullanımda olsa motor bir şekilde tölere ve amorti edebiliyor yanlış kullanımı ama yüksek hacimlerde yanlış kullanım direk yakıt sarfiyatı yakıt israfı olarak biniciye geri yansıyor.

konuyuda arkadaş bence eksik açmış aradığı alıcağı motor sıfırmı olucak ikinci elmi bugün er6n lerin sıfırı 8500 euro civarı 20 bin tl civarında bir şey.. yoksa ikinci el 2006-2007 12-14 bin tl civarındamı er6n lere bakıyorsun.. bu önemli bir kriter.. bilgi eksik olunca tavsiyelerde yanlış olur..

ben ikinci el 10-14 aralığında bir şey bakdığını düşünerek yazıyorum bu klassmanda sana önerebiliceğim gerek modeli gerek enjeksiyonlu yeni nesil motoru gerekse parçada servisde sıkıntı çekmeme açısından hyo gt650 olucakdır.. ikinci adımda er6n üçüncü adımda sv650s..

hyo nun enjeksiyonlusunu kullanmak nasip olmadı karbiratörlüsünü kullanmışdım ben 100km de 5.5 gibi bir değer yakalamışdımki amacım ekonomi değildi gelişi güzel sürdüm sanırım ekonomi diye kassam 4.5 lere düşerdim yakın bir aile dostumda enjeksiyonlusu var gt650 nin 100km de 5 litre civarı yakıyorki oda ekonomi yapmaz açık gaz giden bir adam ekonomi yapılsa enjeksiyonlusu tahminim 100km de rahat 4.0-4.2 civarlarına düşer..

gt650 ye çok yakıyor diyenler vardır gt650 çok yakmaz aslında.. o motorda dohc v-twin çift silindir motor var.. vstorm ve sv650 ile aynı karakteristik yapıya sahip bir motordur yani tork motorudur sürat değil cruiser touring enduro kullanıma daha yatkındır uzun yol motorudur.. ama hyo gidipde bu motoru super sport kasaya koyunca milletde basdıkça basıyor üst devirlerde bu motorlar benzini içer 4 silindirli motor gibi yakar ama yakdığının hakkınıda verir ara hızlanmaları falan 4 silindirliye oranla çok iyidir..sesi yokdur tiger eksoz falan yapanlar oluyor ama o zamanda r modeli için konuşuyorum racing görünümlü makinadan cruiser sesi çıkıyor :) ..

er6n çok sürdüğüm bir motor fazla yorum yapmak istemiyorum çünkü arkadaşlar yazmış zaten gerekli şeyleri öyle uzun uzadıya yazılıcak bir şey yok.. her şeyiyle güzel bir motor.

ER6n 4.6 litre yakıyorum şehir içi. Daha ne olsun??
Basarsan max max max 5.5 litre ama hakkını verir.. 70 küsür beygir yavrucuk

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar