ben de bu konuya bayaa takılmıştım yaz başında. motosiklet alıcam, sürekli kullanacağım,üstünden inmeyeceğim için yakıt konusu önemliydi. şehir dışına da bi çıktım mı rotam belli olmuyor. geçen izmire giderken kendimi denizlide buldum

...
daha önceden hyosung gt250r kullandığım için listemde gt650 de vardı.
er6 ile gt650 arasında kaldım. sürüş zevki bakımından gt650 daha hoşuma gitti. temiz bi gt650 de bulunca kaçırmamayı tercih ettim. yoksa muhtemelen er6 alıcaktım bende.
bi arkadaşımla beraber yaptığımız yolda, ortalama 100 - 150 km süratler arasında giderekten 100 km de ikisi de yaklaşık 5 litre civarı tüketti.
zira gt650 günlük kullanımda da çok trafiğe maruz kalmadığın sürece 4 - 5 litre arası değişiyor 100 km de.
eğer 125'lik gibi kullanırsanız 4 litrenin altında yaktırmak ta mümkün.
6. viteste 3000 - 3500 devirde 70 - 80 km hızla gidebiliyorsunuz ve 4 litrenin altında yakıyor kesinlikle.
ama şimdi öyle bi motosiklete de eziyet

...
az yaksın istersen er6 ya alternatif hyosung gt650, suzuki sv650, bmw f800 var. onun dışında ben 600 cc ve üstünde bu kadar ekonomik başka motor bilmiyorum.
daha önce 4 silindirli motosiklet kullandığınıza göre V motorların sesi, karakteristiği sizi sarmayabilir. düşük devirlerde daha agresif ve ses tınısı pek ters.
bu bakımdan gt650 yada sv650 gibi motorlar sizi sarmayabilir. bmw f800'ünde kendisi kaç paradır bilmem.
sizin için en uygunu er6 görünüyor. bence yakıt ekonomisinden bahsediyorsanız, o sınıfta kalite ve yakıt bakımından er6 en iyi seçim.
sv650 yi hiç yakından bile görmedim. gt650'nin motoru sv650 motorunun kopyası diyorlar ama, ben epey incelememe rağmen vidaları bile uymuyor nerdeyse

.
gt650 kalite bakımından süper bi motosiklet olmasa bile, özellikle 2008 ve üstü modeller kronik sorunu olmayan, son derece dayanıklı motorlar. zira yurt dışındaki ilanlarda 80.000 - 90.000 km de ikinci elleri satılmakta. yer yer gözüme görünüyo
en azından ben memnunum. asıl alma amacım MT kendin yap forumundaki sil baştan gt650 konumdaki olaydı ama, özellikle 540 km'lik ilk uzun yol seyahatimde aramdaki bütün buzlar eridi gt650 ile

keyifli, güçlü ve ekonomik.
Eğer V motor da olur derseniz bence sv650 ve gt650 yi de karşılaştırma listenize alın derim.