eski kasa er6f'lerde bildiğim kadarıyla h7 mevcut, yeni kasaları bilmiyorum. ninja250 ile eski kasa er6f'lerin farları aynı yapida. ben xenonu merceksiz uyguladım. ışık dağılımı güzel, standard far cizgisinde olduğu gibi düz bir çizgi halinde ama yukarıyı aydınlattığı için önümdeki araçlardan geceleri ikaz alıyorum. bu yönden biraz pişmanım fakat standart ampullerle geceleri defalarca yol istediğim araçlar yol vermiyorlardı. bir bakıma bu yönden memnunum. merceksiz haliyle 150metreyi aydınlatıyor diyebilirim.
Xenon mercek uygulamasıyla daha başarılı olacaktır evet ama inan ki motorun üzerindeki standard halojenlerde gayet yeterli. daha fazla parlaklık elde etmek istiyorsan kısa farına osram nightbreaker alıp dene. eğer memnun kalmazsan mercek ve xenon uygularsın. memnun kalırsan hem mottorun orijinalliği bozulmaz, garantiyle uğraşmazsın hemde paran cebinde kalır. eğer illa taktıracağım diyorsan uzun olarak yanan ampule bağlat xenonu, zaten aydınlatmanın yetersiz olduğu yerde kullanacağın için kimseyi rahatsız etmezsin, yaktığında da ortalık gündüz gibi olur. :cat:
xenon olarakta motoplus'ta satılan 4300k carpower'ı öneririm 9 ve 12volt olarak çalışabiliyor. Almanya'dan geliyor, gayet kaliteli. rengi ve aydınlatma gücüyle ucuz, kalitesiz olan xenonlardan direk ayırt edilebiliyor.
yenı kasaya gore osram nightbreaker nereden bulabılırım cunku biliyorsunuz sağ ve sol far vaR biri kısa yanıyor diğeri uzun yanı tek ampul kısa uzun yapmıyor. bırde h7 ve h4 un ne fakı var sadece jaklarımı değişik_?