cok tesekkurler ılgınız ıcın. evet o sıddetlı cuma gunlu ruzgara denk geldım kopruden gecerken yana dogru savuruyordu motoru. acıkcası gıdıyordum 120 ıle ama ondan korkuyordum yanı grenajsız olması daha ıyı her motoru guclu ruzgar etkıler dıyorsunuz. bıde ruzgarlı havalarda depomu fullıyecegım.
egzoz konusuna gelınce bı 650lık baska motor gecınce ınleterek gecıyor (tatlı bır ses) ondan benımde hevesım oldu hem farkedılmek hem ses olsun dıye. dedıgınız gıbı orjınal egzozu cok guzel gorunum olarak hem garantısı var degıstırmek ıstemıyorum ama bu egzozla oynama yaparak ses alamazmıyız? susturucusunu sokup vs gıbı sız daha ıyı bılırsınız. yakıt konusundada dedıgınız gıbı zamanla rodaj bıtınce hem onun yakıtı azalıcak hem ben alısacagım.
1.sorum baska sorularımda olucak yagmurlu havalarda suren oluyormu? rahat surulebılıyormu lastıklerın yol tutusu nasıl puf noktalar nelerdır? kayma oluyormu
vede asıl 2.sorum motorda vıtes dusururken hangı devırlere gelınce vıtesı aşagı almak dogru? bıde 1 debrıyaja basıp 1 vıtes dusurup alıyorum dururken N de dur ve ışıklarda sıkısık trafıkde N de bekle dedı bır abım. sızde durmaya Yakın 2.vıtesden N ( boşamı atarak duruyorsunuz?) bıde bu debrıyaj vıtes konusunda bılgı verırsenız cok sevınırım
-Çok rüzgarlı havalarda açık alanlarda etkiler zaten, çok fazla bi rüzgar yoksa anlamazsın bile.
-Bence egzoz olayını hiç takma kafana kalsın öyle durduk yere garantiden de olursun.
-Yağmurlu havalarda kullanıyorum motoru. Şu an üzerinde Bridgestone lastikler var. Yol tutuşu çok iyi. Yağmurlu havada yüksek devirdeyken vites düşürmemeye dikkat yoksa kıç anlık olarak kitliyo ve sallayabiliyo arkayı sağa sola. Özellikle hafif viraj olsada dönüşlerde çok dikkat etmek lazım ki kuru yolsa bile viraja az biraz eğilme girdiğinde vites düşürürsen arka kısım kitliyo bırakıyo ama alışıyorsun. İlk yağmur düştügü zaman zaten en tehlikelisi sende biliyosundur lastik ve yer tamamen ıslanmadıysa ilk yağmurun yağdığı zaman her motor kayabilir.
-Işıklarda veya normal durma olayına gelince, mesela ışıklara yaklaşırken bakıyorum daha çok var yeşile. çok hızlı değilsem 2 den yarım basıp boşa alıp öyle duruyorum. veya biraz sonra yeşil yanacaksa direk 1. viteste bekliyorum.
Sana da denk gelmiştir en sevmediğim şey, tam boşta ayaklarını yere koyacakken çat yeşil yanar gıcık bir durumdur.
Bazen de 2 den yarım değil yanlışlıkla tam basıyorum 1 e geçiyor. Yeşile çok varsa boşa atıyorum.
Arada unuttum, ben şu sıralar 2000 civarında iken vites düşüyorum. 3000-4000 arası devirde düşürünce pek bi işe yaramıyor. hatta az sirkeleniyorsun motorun üstünde durduk yere.