Selam arkadaşlar. 2nci el Er-6f almayı düşünüyorum. Okuduğum kadarıyla motordan memnun olmayanınız yok. Motoru alırken nelere dikkat etmem gerekir ?? Önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bir de bu motorun karakteristik bir arızası / sıkıntısı var mı?? Şimdiden teşekkürler.
Zaten forumdaki herhangi motorun kendi başlığına gitseniz memnun olmayan kullanıcı pek bulamazsınız. Klasik motoruna toz konduramama olayı bu forumda da mevcut. Ama şöyle de bir şey var. İlk olarak 2006'da çıkan ER-6 serisi Kawasaki'nin klasikleşecek serilerilerindenden biri olmaya aday. Özellikle motorunun verimliliği (her devirde tork ama uysal karakter) ve yakıt tasarrufu konusunda en azından Türkiye pazarında neredeyse rakibi yok.
Karakteristik sorunu yok. Sadece F modellerinde ve bazı N modellerde titreşimden dolayı oluşan grenaj zırıltısı olabilir ki o da sünger bant yöntemi ile çözülebiliyor. 4000-5000 devir arası hissedilir titreşim var. Ama hiç titreşimsiz bir motora uzun seneler alışmamışsanız konforu çok etkileyen bir sorun değil. Benim motoruma kullanan çoğu insan, "yok abi öyle çok titreşim falan" diyorlar.
Malzeme ve işçilik kalitesi en iyisi değil ama fiyatına göre gayet yeterli (2009 ve sonrası modellerde hatırı sayılır şekilde düzeltilmiş).
Alırken dikkat etmeniz gereken özel bir nokta yok. Herhangi bir motor alırken yapılacak ekspertiz muayenesini yapın/yaptırın. Yurtdışı forumalarda 2006 modellerinin motor şaseye bağlayan metal plakada çatlama sorunu konuşulmuş. Ama burada bir örneğini duymadım. Kawasaki de bu probemi 2007'den itibaren çözmüş. Eğer 2006 modeline bakıyorsanız motor şase bağlantılarına özellikle bakabilirsiniz.
Benim şahsen sevmediğim yanlarına gelirsek, deposunun çok dar olması dolayısıyla dizlerle depoya tutunmanın bir süre sonra yorucu olması ve Türkiye de çanta, vs gibi uygun aksesuarlarının çok fazla yaygın olmaması. Bir diğer şey ise paralel 2 silindirli oluşundan dolayı kendini motorcu sananlar tarafından hor görülmesi ki bu aslında bir anlamda övünülecek bir şey.