Kawasaki Kawasaki Er6-F / Er6-N Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

geçmiş olsun ketchup
bugün benim başıma da bi aksilik geldi. 1 hafta öncesinden kararlaştırıldığımız kerpe gezisi için 8'de yola çıktım. 10 km gitmeden debriyajda bi gariplik fark ettim. Debriyaja basmama rağmen vites geçmiyordu. Daha sonra durdum, bu seferde debriyaj sıkılı ve gaza basmamama rağmen motor kendiliğinden harekete geçiyordu. O şekilde çıkmaya cesaret edemedim. Ne olduğu belli değil hala, yaptıramadım. Geziyi de ertelemedim tabii ki. gittim eniştemin burgman 400'ünü aldım.:)
Ve şunu söyleyebilirim, bir motor bu kadar rahat ve dengeli olur. Yakıt tüketimi de cabası :) 100 km'de 3.3 litre...

neyseki sorunu yola çıkmadan farketmissin bu gezinin ortasında olsa hiç iyi olmazdı geçmiş olsun.

geçmişolsun enginer iyiki yola çıkmamışsın :pale:
burgman rahattır haklısın :wiinkk:

geçmiş olsun ketchup
bugün benim başıma da bi aksilik geldi. 1 hafta öncesinden kararlaştırıldığımız kerpe gezisi için 8'de yola çıktım. 10 km gitmeden debriyajda bi gariplik fark ettim. Debriyaja basmama rağmen vites geçmiyordu. Daha sonra durdum, bu seferde debriyaj sıkılı ve gaza basmamama rağmen motor kendiliğinden harekete geçiyordu. O şekilde çıkmaya cesaret edemedim. Ne olduğu belli değil hala, yaptıramadım. Geziyi de ertelemedim tabii ki. gittim eniştemin burgman 400'ünü aldım.:)
Ve şunu söyleyebilirim, bir motor bu kadar rahat ve dengeli olur. Yakıt tüketimi de cabası :) 100 km'de 3.3 litre...

çok geçmiş olsun. İçime önemsiz bir problem gibi doğuyor =) debriyaj teli falan kopmuştur. Ben de bugün bir şırınga ile yağlamak istiyorum debriyaj telini. Nasıl yağ koysam emin değilim. Benim de ilk motorum Burgman'dı. 2001 yılında almıştım. Çok rahattı gerçekten. Hem artçı hem sürücü için. Benimki az yakmıyordu gerçi.. Yeni modeller belki az yakıyordur. Tekrar geçmiş olsun.

kışın 4 ay motosikleti yatırdıktan sonra aküsü tamamen bitmişti. yeni aküyle değiştirdim. servisi 12-9 dediği için 12-9 taktırdım tabi. marşa bastığımda ibre kayboluyordu, motor çalışınca geri geliyordu. biraz dolaşayım akü dolar diye düşündüm ama aynı şekilde devam etti. bunu araştırmak için aküyle uğraşırken, aküyü çıkarttığımda motorun stop ettiğini gördüm. bu işte bir terslik yok mu sizce? er6larda aküsüz çalışmama olayı var da ben mi bilmiyorum?

*ayrıca kullanım kılavuzunda 12volt-10amper akü takılmasını söylüyor. onu da bu gün okudum.

teşekkür ederim arkadaşlar
valla şu anda 13 bin 500 km'deyim. Debriyaj manetini elciğe en yakın pozisyonda kullanıyorum. Bİr ara bi tamirci öyle kullanma 'balatayı yersin' gibilerinden birşey sölemişti. Ben de içimden 'kawasaki mühendislerinden daha mı iyi bilecek' diyerek, sallamamıştım. Acaba diyorum o yüzden mi oldu. Neyse açık bi yer bulabilirsem bugün halledicem. Bilgilendirirm sizi de

arkadaşlar debriyaj sorunumu hallettim. Her zamanki gibi gereksiz pimpirikliğim tutmuş. Sadece tel gevşemiş. Kendim hallettim kurcalarken. Manetin ucundaki vanayı biraz açınca sorun düzeldi. Geziye kendi motorumla gidemedim ama Burgman gibi bi motoru tanımış oldum.Fena da olmadı yani :)

geçmiş olsun, sorunlar hep böyle minik olsun,
ketchup sana da çok geçmiş olsun, daha lastik alıcaksın unutma :) yani para harcamaya devam aynen :)

arkadaşlar debriyaj sorunumu hallettim. Her zamanki gibi gereksiz pimpirikliğim tutmuş. Sadece tel gevşemiş. Kendim hallettim kurcalarken. Manetin ucundaki vanayı biraz açınca sorun düzeldi. Geziye kendi motorumla gidemedim ama Burgman gibi bi motoru tanımış oldum.Fena da olmadı yani :)

sorunun ufak olmasına sevindim nazar değmesinde bizim motorlar taş gibin maşşallah bana hiç mekanik arıza çıkartacakmış gibi gelmiyor :cherry:

geçmiş olsun, sorunlar hep böyle minik olsun,
ketchup sana da çok geçmiş olsun, daha lastik alıcaksın unutma :) yani para harcamaya devam aynen :)

lastik var sırada evet. lastik almamışken ve parasızlıktan ağlarken biraz yersiz oluyor ama zenon da yaptırim diyorum kısalara.

benim sorum araya kaynadı ama :)

soru:çalışır durumdayken aküsü çıkarılan bir ER6, stop eder mi :p

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat

Arkadaşım sadece er-6 değil yeni nesil tüm motorlar akü çıkınca stop eder.
Mesela bende birde kanuni seyhan 100 var o motorda aküyü şarja bırakıyorum, aküsüz olarak kick startla çalıştırıp eve gidiyorum:), çünkü motor manyettolu çalışıyor hani gaz kesilince farı sönen cinsten.

sorunun ufak olmasına sevindim nazar değmesinde bizim motorlar taş gibin maşşallah bana hiç mekanik arıza çıkartacakmış gibi gelmiyor :cherry:

aynen öyle samet bakımları aksatmazsak heralde üzmez bizi hiç bi zaman...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:14 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:10 PM ----------

oğuz mikrop doğru söylüyo. Bir arkadaşımın aküsü bitmiş f 650'sine benim motordan çektğimiz kabloyla çalıştırmıştık. Kabloyu çeker çekmez motor stop ediyodu.

ben de üzülmeye başlamıştım. lastikle birlikte bir de konjektör çıktı başımıza diye :queen: çok sevindim bu bilgilere çok sağolun :)

samet selam
bostancı sahilinde fena uzuyodun 19 mayıs günü. Arabayla yetişemedim valla. BU arada ön cam resimlerdekinden güzel duruyomuş.

samet selam
bostancı sahilinde fena uzuyodun 19 mayıs günü. Arabayla yetişemedim valla. BU arada ön cam resimlerdekinden güzel duruyomuş.

çok ilginç bi karşılaşma oldu enginer sen rüzgarlıktan hatırladın ama ben seni kasktan tam duyamadım kusura bakma biraz geç algıladım olayı :) ışıklarda bi kapışırız diye gazladım ama 4 tekerlerin bizim motorlara yaklaşması mümkün değil bidahaki sefere er6 ile gel tatlı tatlı kaçalım :queen:

çok ilginç bi karşılaşma oldu enginer sen rüzgarlıktan hatırladın ama ben seni kasktan tam duyamadım kusura bakma biraz geç algıladım olayı :) ışıklarda bi kapışırız diye gazladım ama 4 tekerlerin bizim motorlara yaklaşması mümkün değil bidahaki sefere er6 ile gel tatlı tatlı kaçalım :queen:

yapmayın böyle şeyler :) kıskanıyoruz ama :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar