son mesajımdan bi süre sonra bi taksim yaptım.. 40 liralık benzin almıştım (ağzına kadar dolmuştu) Tam 150 kilometrede ışık yaktım. Bu durumda 8.8 litre yapıyor litresini 3 liradan hesaplarsam. İlk depo için fena değil =) ilk depoda ya çok düşük devirde ya da yüksek kullandım. Demek çok düşür devir de sağlıklı değilmiş =) Bundan sonraki depoda 5bin devir civarında denicem. Ama dezavantajlarım var. Trafikte yeri gelince motora bile geçecek yer kalmıyor. Haftasonu bi sahile ineyim dedim, bi saat durdum trafikte. Uzun yolda sanırım 5-5.5 falan yakarım.
Masaya, lastiklerim kabak olduğu için ABS'yi çok sık devreye sokuyorum diyebilirim =) Hele ki yağmurlu havada.. Şuana kadar hayatımı kurtarmadı (çok şükür öyle bir pozisyonum olmadı) ama özellikle ABS'nin devreye girme zamanına alıştıktan sonra, virajda panik fren yapmak zorunda kalırsam (normal şartlarda virajda fren yapmıyoruz tabi) motorun altımdan fırlamayacağını hissediyorum. Güven veriyor yani evet. Tabi bu güven hissi psikolojik (ses yalıtımı iyi kask takınca daha güvende hissetmek gibi) Umarım ihtiyacım olmaz ama panik frende hayat kurtarabilir.
ABS devreye girdiğinde (ön tekerde hiç çalıştırmadım) fren pedalını yukarı pompalıyor ve basmanızı zorlaştırıyor tıkıtıkıtıkı diye. Bu sırada far ışığı da hafiften kısılıyor. Baya bir güç çekiyo heralde. Tabi normalde düz çizgi üzerinde frenlerken arka tekerin kitlenmesi çok büyük problem değil. o yüzden ABS durma mesafesini biraz uzatıyor. Ama ön tekerin kitlenmesini önlediğinde mutlak düşüşü de önler =) Yau amma uzun kuruyorum cümleleri.. kıssadan hisse; param olsa sıfırını da ABS'li alırdım evet. Yoksa da çok dert etmezdim, bugüne kadar sahip olduğum ilk ABS'li motor bu.
ketchup
er6 ile çok yakabilenler klubüne hoşgeldin
ama hiç merak etme klüp olarak çalışmalarımız devam ediyor. En yakın zamanda fazla yakmamızın nedenini bulacağız
ER6İNbay seni ve motorunu istanbul yollarında görmek çok isteriz
Yalnız Ankara'ya benzemez bizim buralar. Trafiği, ışıkları, 7 tepesiyle 8 litre tükettirir, saç baş yoldurur adama...Şaka bi yana öyle bir planın varsa er6'cıların toplaşmasına da vesile olursun..bekleriz
Son düzenleme: