Selamlar. Yanlış yolda olup olmadığın aslında senin sürüş karakterine bağlı. İlk motoru CBR600 olan arkadaşım kazasız belasız kullandı. Gerçi kendisi çok iyi bir şöfördü ve yolu iyi okuyordu ama ilk motoruydu sonuçta. Delilik de yapmıyordu.
Eğer motoru aldığında, gaz açtığında yaşadığın G kuvveti çok hoşuna giderse ve olur olmadık yerde gaz açmaya, son hız denemeye kalkarsan 1, 2, 3 derken mutlaka bigün biyerde patlarsın (Allah korusun). Küçük motordan büyük motora geçtiğinde şöyle bir ruh haline gireceksin büyük ihtimalle "CBR125 ile geçemediğim bütün motorları geçicem! Bene artistik yapan bütün o C sınıfı arabaları tokatlicam!" genelde çoğumuzdaki iç ses bu oluyor =) 600cc SuperSport'lara göre daha toleranslı bir motor olsa da yine de çok fazla hata kaldırmıyor. Yani motoru ilk aldığında yüksek hızlarda ya da ani hızlanmalarda vereceği tepkileri bilmiyor olacaksın. Ya da panik frende bu kiloda ve güçte bir motorun vereceği tepkiyi bilmiyor olacaksın. Bu tip problemlerin olacak.
Bu nedenle eğer "ben binlerce km bu motoru tıntın kullanabilirim. Çok fazla gaza gelmeden sadece ara sıra otobanda boş yolda gaz açarım" diyebiliyosan bence al. Ama Allah aşkına çok dikkatli kullan. Burada üzülmemiz için illa hayatını kaybetmen gerekmiyor. Sakatlanman veya motoru pert etmen de çok üzücü olur. Aman dikkat.
Bu arada dün 400km yol yaptım. Topcase ile hızlı giderken bütün konforum kaçtığı için (160tan sonra kafa sallamaya başlıyor gibime geliyo) herşeyi sırt çantama doldurdum. o nedenle sırtım çok ağrıdı. Ama sırtımda ağır çanta olmasa eminim aynı gün bi 400 daha giderdim =) not: giderken çok gazladım ve 100km/5.5lt yaktı. dönüşte 110-120 ara sıra da kökleyerek geldim 5lt yaktı.
bu arada tekrarlayayım:
Arkadaşlar foruma çok sık giremediğim için başlığı takip etmekte zorlanıyorum. yeni motor alan arkadaşlara hayırlı olsun. Demin Koromako ile mesajlaşırken dile getirdiğim bi konuyu burada da paylaşmak istiyorum. Motoru en az iki sene daha kullanmaya karar verdim. Bu nedenle keyfime göre biraz yüklemek istiyorum.
Ancak internetten parçalara baktığımda bizim motor için hep son susturucu görüyorum. Hiç komple egzoz yok. Aklımda motor için Son susturucu, hava filtresi ve bunların motorla uyumlu çalışmasını sağlamak için power commander almak var. Ancak konuştuğum ustalardaki klasik tutum (derbi gpr için de aynı tavırı gösterirlerdi) "nıck.. değmez. buna bi son susturucu yapsan kafi" şeklinde. Şimdi motorun hiçbiyerine dokunmadan son susturucuyu değiştirmek ne denli sağlıklı olur? Bence faydadan çok zararı olacaktır.
Hiç modifikasyona yöneleniniz oldu mu? Fikirlerinizi alabilir miyim? Motor tam bir allrounder. Gücü de son derece tatmin edici ama insan biraz özelleştirmek istiyor işte.