Ben tam 1 yıl ER-5 kullandım merak edenlere kendi şahsi görüşlerimi aktarmak istiyorum diğer arkadaşın yazdıklarıyla beraber yorumlayarak darılmazsın değilmi Skullhunter:bounce: , çünkü almadan önce bu motoru kullanmış olanların deneyimlerini çok merak edip öğrenmek istiyordum.
Skullhunter' Alıntı:
SUZUKİ GS500 - KAWASAKI ER5 - HONDA CBF500
BU MOTORLARLAR BASLANGIC MOTORU DEGILDIR
Evet kesinlikle bencede başlangıç motoru falan filan değildir,beklenti ve tarzınıza uyuyorsa ömür boyu kullanabilirsiniz.:cat: :cat: Hızlıdır , sağlamdır,kuvvetlidir bence tabi .o zaman son motordan beklentiniz ne olacak da bu motoru değiştireceksiniz ? ,tarz değişikliği derseniz işte bunu baştan çok iyi düşünüp tarzınıza uygun motor alın derim ,bu nokta çok önemlidir.

r:

r:
Er-5 de kesinlikle Gs500 den %20-30 fazla yakmıyor boyle birsey yok, yakın tuketimleri birbirine cok yakın, tabii kullamnım sekilleri cok onemli dusuk devirde kullanırsanız sabit hızda(80-90km) sehir disi er-5 100kmde 3.5 litre yakıyordu. Ama sehir icin yuksek devirde (9000-10000) 100kmde 7 litreye kadar cıkar.
Er-5 gs500 e daha performanslı oldugu icin ufak yakıt tuketim farkıda olması dogal.
Bu cümlelerinde arkadaşa katılıyorum
ER-5 in yakıt tüketimi gayet ekonomiktir.Fakat şehir içinde en ekonomik aracın dahi ne kadar yakacağına hiç bir marka garanti veremez çünkü trafik hiç bir zaman standart değildir
Arka amortisor cift olması motorun dengesini ve stabilligini etkilemiyor en az gs500 kadar dengeli. Deposu daha ufak oldugu icin menzili daha kısa.
İstanbul icin suzuki servisi en az kawasaki servisi kadar yetersiz
Arka amaortisörün çift olmasının zararını görmedim,zaten adamlar 1 amortisör eksik yapsa maliyetten kar eder,yaptıysa vardır hikmeti.Ama bozuk yollarda ön amortisör bana sert gibi geldi ,asfaltta otobanda otomobil gibi rahat.
Er-5 cok uzun senelerdir uretilen bir model ve işcilik kalitesi , saglamligi cok iyi sizi kesinlikle yarı olda bırakmaz ama distiributor veya yedek parca lazım olursa yolda kalırsınız haberiniz olsun.
Evet yarış motosikleti olan gpz 500 ün motoru takılı ayrıca bu motor çok tuttuğundan EN-500 ER-5 KLE-500 modellerde halen kullanılmaktadır.:rendeer: :cherry: Amaaaa arkadaşın dediği gibi yedek parça sakın lazım olmasın kendiniz Japonya dan gidip alın daha iyi 1 ay da gelen yedek parçayı öpüp başımın üsütne koyarım , aman ha.::miiz1:: ::angry2::
Bence kawasakini TR de daha gelismesi gerekiyor ve motor severleri yolunacak kaz olarak gormeye deva ederlerse pek bir ilerleme kaydedemezler.
SÜPER BİR TESPİT DAHA İYİ CÜMLE KURULAMAZDI ARKADAŞ.SÜPER,SÜPER,SÜPER::biggrinn
hAAA,,,, madem bu kadar memmundun niye bıraktın motoru derseniz ; kilo sorun değil , 200 kilo yükle o motor süper gidiyor kuvvetli bir motor , amaaaaaa boy 1.80 olan adama göre değil bence, eğer boy 1.75 gibiyse iyi uzun boylular bence rahat edemez benim boy 1.80 ayakbileklerim çok bükülüyordu ve rahatsız oluyordum.
Genel anlamda ayak bükülmesi dışında motorumdan memmundum.