kawasaki 250 sl 2015 model stop ediyor

Merhaba arkadaşlar benim sorunum motosikleti ısıtmak için rölantide 2 3 dakika çalıştırıyorum ve motor durduğu yerde stop ediyor sonra bir daha çalıştırıyorum ve motor ısınıyor. Motorun rölantide 1 veya iki kez çalışırken stop etmesi normal midir? Bu birinci sorum :)

İkinci sorum da bugün 20 30 km ile seyrederken motosiklet stop etti ? Motorum 5 dakikadır çalışıyordu. Bu normal bir durum mu sizce?

Arada trafikte sanırım gazı az vermekten stop ediyor bu durumu anlayışla karşılıyorum ancak yukarıda sıraladığım nedenlerden dolayı motorumda arıza olabilir mi? Teşekkür ederim. Motorum kawasaki 250 sl 2015 model.
Tekerinize taş değmesin.

Hiç normal degil servise gidip baktirilmasi gerek diye dusunuyorum .. Ben isi -5 derecelerdeyken dahi calistirdigimda dahi hic stop ettigine sahit olmadim..

Pulsar 200 ns'in yanına park ettiysen ondan özenmiştir. Çaresi yok gibi görünüyor..

Motosikleti
Henüz yok.
rolanti sensörü bozuk olabilir servise göstermenizde fayda var.

Dostum bende de benzer bir sorun vardır debriyaj manetinden çıkan kablonun ucunda veya ayaklık ta ki sensör de bir sorun olabilir. Bu da motorun beyninin giderken veya dururken ayaklığının açık olduğunu sanmasına sebep olabilir. Ayaklık açık gibi görünce stop ediyordur. Ya da rölanti sensöründen de olabilir arkadaşa katılıyorum.

Bu modelin bir arızası varmış da garantiden değiştirmiş bir arkadaş; mithrelios; throttle body diye bir parça falan ... Garantiye sokmazsanız 2 bin lira falan ...

İlgili linkte açıklamaları okuyabilirsiniz: http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/141474-kawasaki-z250sl-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-37.html http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/141474-kawasaki-z250sl-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-37.html

O muhabbetse sizinki de, arkadaşın tecrübesinden yararlanabilirsiniz ...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dostum benim motorda ışıklarda durduğumda bazen rölantide stop ediyordu bazende 1.vitesde stop ediyordu. Debriyaj ayarı yaptıktan sonra hiçbir problem kalmadı. Birde rolanti devri kitapçıkta bahsettiği gibimi.1450 1550 r/rpm olacak ilk çalıştırmada soğukken devir sınıra düştüğünde rolanti sistemi otomatik olarak devri yükseltip 2000 2500 arası kesiyor sonra tekrardan azar azar düşüyor.Sende muhtemelen devir düştüğü zaman bu sistem devreye girmiyor vede stop ediyor olabilir. Bence debriyaj ayarında poroblem yoksa ilk şüphelenilmesi gereken şey bu olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar