Kawa ER5

Katılım
16 Ağu 2010
Mesajlar
19
Merhaba,

Uzun zamandır bu forumu ilgiyle takip ediyorum. Böyle bir oluşuma sahip olduğumuz için çok şanslıyız.

Neyse derdime geçeyim:
1 yıldır motosiklet kullanıcısıyım. Başlangıç motoru olarak CBF150 kullandım. Yeni sezona girerken hem özgüvenim yerime geldi, hem de finansal açıdan biraz daha rahatladım.
Bu yüzden biraz daha güçlü ve ihtişamlı (500-650 cc arası) bir motosiklet arayışına girdim.

Aradığım kriterler şunlar:
Eşim ile beraber gezmeyi severiz. Bu yüzden artçının da rahat edebileceği bir motor arıyorum.
Biraz ihtişamlı ve oturaklı gözüksün istiyorum.
Racing ve Sport tarzı düşünmüyorum. Aşırı hızı herkes gibi ben de çok severim, öyle bir motorum olduğunda da sonu sakat diye düşünüyorum :)
Oturuş tarzı ve topcase önemli. CBF150 gibi dik oturabileceğim, ve arkasına rahatlıkla topcase takabileceğim bir motor arıyorum.

Konu CBF150 olsa idi, herkeste olduğu için sorup soruşturmak çok kolay olacaktı. Fakat biraz büyütünce hem satıcı bulmak, hem bilgi bulmak zorlaşıyor.
Bu arada Honda'nın servis kalitesinden, parça bulunurluğundan ve dayanıklılığından çok memnundum. Yeni motorumda bu konularda çok çekmek istemem :)

2. El bir şey arıyorum. Bütçem de max 10.000
Kawasaki ER5'i inceledim, hoşuma gitti. Honda Transalp'in 98-99 modelleri de güzel ve hesaplı.
Acaba bu konuda bilgi verebilir misiniz? Önerebileceğiniz, hatta denediğiniz modeller nasıllardı? Benzin sarfiyatları nasıldı?

Teşekkür ederim,
Sadullah
 
Katılım
23 Eki 2005
Mesajlar
266
sanırım honda cbf 500 seni tatmin eder.Sorunsuz güzel bir motordur.Biraz daha bütçen müsaitse cbf 600 harika bir tercih olur.
 
Katılım
16 Ağu 2010
Mesajlar
19
CBF500 ve CBF600 çok şık motorlar, Honda oldukları için de kalitesi ve dayanıklılığında da sorun yok. Fakat onlar biraz daha spor modeller değil mi? Oturuş pozisyonu öne yatık diye hatırlıyorum.
 
Katılım
23 Eki 2005
Mesajlar
266
bu modeller turing tarzı dik oturuş pozisyonuna sahiptirler.Uzun yolda çok konforlu ve rahat bir sürüş pozisyonları vardır.
 
Katılım
29 Ocak 2010
Mesajlar
1,550
er-5 i bende çok beğeniyorum, harika performanslı motor ancak yakıt tüketimi 100 km/5 lt, bunuda göz önünde bulundurmanı öneririm.
 
Katılım
16 Ağu 2010
Mesajlar
19
Valla bugün itibariyle ER-5'imi aldım, yakıt konusunda önümüzdeki haftalarda milimetrik ölçümler yapıp buraya yazacağım :)
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst