Kasksız motor sürmek suç mu?

Merhabalar :)

Öncelikle söyliyeyim ben kasksız sürmüyorum :) sadece merakımdan soruyorum

Diyelim ehliyetiniz var fakat kask yok polis durdurdu , ceza yazar mı kasksız sürdüğüm için?

Daha doğrusu suçmu kasksız sürmek ?

Emniyet kemerini takmadan araç kullanmak şuç mu? Eğer suç ise kasksız kullanmakta suç...

72 TL'dir cezası. 1o gün önce yedim oradan biliyorum.
Kask cezası yemekten utanmıyorum ama bu cezayı marmaris gibi, kask takan birine rastlamanın çok zor olduğu bir yerde yediğim için utanıyorum. Tek vasfı trafik polisi olan bir mahlukata da boş yere kelimelerimi ve vaktimi harcadım (ceza yazmasın diye değil zaten yazdıktan sonra birkaç birşey söyledim). Bir de o gün o sıcakta 10 saat boyunca tam koruma kullanmıştım ve varmamıza 1 saat kala 130 ile radara girdiğimden 319TL ceza yemiştim. Tüm bunların üstüne yıldırım aynı yere iki kez düşmez diyip ve hava cok sıcak olduğundan markete gitmek için kasksız çıkmıştım(bahane değil tabi her şartta kask takmak lazım). Sağolsunlar trafik polisleri bizi çok düşünüyorlar, kask takalım hız sınırını geçmeyelim diye canla başla uğraşıyorlar. Yalnız, sol şeritin ortasında yatan dev gibi kamyon lastiğini bir tanesi görüp de kenara çektirmemiş (ben çarpmadım ama ala duruyorsa mutlaka birisi çarpmıştır)

Yahu soru kask cezasıydı değil mi :) 72 TL

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ehliyetin varsa bunu bilmen lazım.

Emniyet kemeri ve kask, pasif güvenlik önlemi gibi gözükse de aslında aktif güvenlik önlemleridir. Kullanılmaması durumunda zarar görme olasılığı yalnızca sürücünün kendisi için olmadığından, ceza uygulanmasını sonuna kadar destekliyor hatta ceza tutarının artırılması gerektiğini düşünüyorum.

15 gün içinde yatırırsan 56 lira falan oluyo. ama bu kaskı takmadığında bi yere patlarsan ölmeyeceğin anlamına gelmez...

dediğiniz için bence sizde kasksız sürüyosunuz ve evet bir cezası var sadece maddi de değil.

Bakın lütfen bilmeden konusmayın .ordaki cümleyi lütfen evirip çevirip abuk subuk yorum yapmayın ... zaten size kanıtlamak zorundada değilim kask takıp takmadığımı değilmi .. Beni tanımıyorsanız hakkımda atıp tutmayın..

Emniyet kemeri ve kask, pasif güvenlik önlemi gibi gözükse de aslında aktif güvenlik önlemleridir. Kullanılmaması durumunda zarar görme olasılığı yalnızca sürücünün kendisi için olmadığından, ceza uygulanmasını sonuna kadar destekliyor hatta ceza tutarının artırılması gerektiğini düşünüyorum.

Aktif güvenlik önlemi kaza olmamasını sağlayan/azaltan önlemlerdir. Pasif güvenlik ise kaza yaptıktan sonra koruyan güvenlik önlemleridir. Kask takınca düşmeyen birini görmedim ?

72 TL'dir cezası. 1o gün önce yedim oradan biliyorum.
Kask cezası yemekten utanmıyorum ama bu cezayı marmaris gibi, kask takan birine rastlamanın çok zor olduğu bir yerde yediğim için utanıyorum. Tek vasfı trafik polisi olan bir mahlukata da boş yere kelimelerimi ve vaktimi harcadım (ceza yazmasın diye değil zaten yazdıktan sonra birkaç birşey söyledim). Bir de o gün o sıcakta 10 saat boyunca tam koruma kullanmıştım ve varmamıza 1 saat kala 130 ile radara girdiğimden 319TL ceza yemiştim. Tüm bunların üstüne yıldırım aynı yere iki kez düşmez diyip ve hava cok sıcak olduğundan markete gitmek için kasksız çıkmıştım(bahane değil tabi her şartta kask takmak lazım). Sağolsunlar trafik polisleri bizi çok düşünüyorlar, kask takalım hız sınırını geçmeyelim diye canla başla uğraşıyorlar. Yalnız, sol şeritin ortasında yatan dev gibi kamyon lastiğini bir tanesi görüp de kenara çektirmemiş (ben çarpmadım ama ala duruyorsa mutlaka birisi çarpmıştır)

Yahu soru kask cezasıydı değil mi :) 72 TL

marmariste uygulama diye salakca bir yöntem var kırk yılda bir yaparlar o gun kim denk gelirse
onun haricinde polis otosunu istediğin gibi çıplak kafayla solla polisle sohbet et bişi olmuyor
tabi ben kask takıyorum sözüm meclisten dışarı

c90

bakın beyler
kask takmalı insanlar hemde fiyatı ne olur ise olsun en güvenlisinden
15-20tl lik kask takanlar 72 tl cezadan korkup takanlardır
en az 170-1000tl lik kask takanlar canına değer verenlerdir
ben zaten o insanları
<<PARASINA değer verenler,CANINA ve sevdiklerine değer verenler>> diye 2 ye ayırıyorum
kaskın dayanımı, kask camının ışık geçirgenliği ve hatta dakikada kaç lt hava sürkülasyonu ve ses geçirgenliği bile önemli
bırakın parayı para ile can alınmaz can para kazanır

viper17 kafana hiç taş sıçradı mı asfalttan, gelince anlarsın aktif mi pasif mi

marmariste uygulama diye salakca bir yöntem var kırk yılda bir yaparlar o gun kim denk gelirse
onun haricinde polis otosunu istediğin gibi çıplak kafayla solla polisle sohbet et bişi olmuyor
tabi ben kask takıyorum sözüm meclisten dışarı
benim de canımı sıkan o zaten, inan kask takan birini aradım bulamadım, bir de kalkmış bana nasihat veriyor bu memur, beni şu gördüklerinle karıştırma dedim. Şanssız günümdeymişim kısacası bana denk geldi

Motoru parkederken kask taktığım için su bile gelmedi :)

TAŞITLARDA AKTİF GÜVENLİK SİSTEMLERİ

Emniyet “tehlike bulunmaması hali” olarak tanımlanmaktadır. Aktif güvenlik, sürücünün kazadan kaçınması için, taşıtın kumanda ve frenleme yetenekleriyle, bilgilendirme sistemleri ve ergonomik olarak yerleştirilmiş kumandalarını kapsar. Kaza ihtimalinin azaltılması ya da araçların kaza oluşumuna daha az yol açacak biçimde yapılandırılması, araca daha çok aktif güvenlik elemanlarının ilavesiyle mümkündür. Aktif güvenlik elemanları, herhangi bir kaza ihtimali öncesinde, kazadan korunmak için devreye giren veya devrede olan güvenlik elemanlarıdır.

Aşağıda bazı aktif güvenlik sistemlerinin isimlerini bulabilirsiniz.

ABS ( Anti-Lock Brake System )
Çekiş/Patinaj Kontrol Sistemleri (Traction Control Sys /TCS -Anti Schlump Regelung/ASR)
DSC
DİSCTRONİC
PATLAMAYAN LASTİK
ESP
EHB
EMB
DRİVE BY WİRE
GECE GÖRÜŞ SİSTEMİ

TAŞITLARDA PASİF GÜVENLİK SİSTEMLERİ

Pasif güvenlik sistemleri, bir kaza ile karşılaşılması durumunda, kazanın olumsuz sonuçlarını olabildiğince azaltmak amacıyla yapılan bütün yapısal ve tasarım özelliklerini kapsamaktadır.

EMNİYET KEMERİ
HAVA YASTIĞI
YAN KAPI KUŞAKLARI

bunlara örnek olarak verilebilir.

[url]http://img710.imageshack.us/img710/8161/pasf.jpg[/URL]

Araç üzerindeki pasif güvenlik sistemleri şekilde daha detaylandırılmış olarak görülmektedir.

Not: Kişisel çalışmalarımdan notlar olduğu için, izinsiz alıntı yapılmamasını özellikle rica ediyorum.

http://www.motosiklet.net/forum/fay...larda-aktif-ve-pasif-guvenlik-sistemleri.html

soa

Hiç taşa da gerek yok hiç böcek çarpmadı mı kaskınıza tak diye o böcek yada arının vs neyse yuzune çarptığını yada daha kötüsü gözüne falan geldiğini düşünmek korkutucu.

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Bizim burda suç değil,egzoz açabilirsin,drift yapabilirsin,scootera 4 kişi binebilirsin,kaskı depoya koyup,çeneni dayayabilirsin..
Polisimiz sağolsun ::merkez::

c90

aktif pasif anlamam
illede kask illede kask
kasksız motorsiklet sürüşü
kondomsuz cinsel ilişki
mutlaka her ikisinde de risk vardır
sadece risk var bana bir şey olmaz deme
olduktan sonra bir daha bir şey olmaz

Kafanın içinde değerli bir şey varsa tak. yoksa boş ver kardeşim. Yüzünde rüzgarı hisset. Arada birde ceza ödersin. Devletin paraya ihtiyacı var.
Daha abuk subuk şeylere ülke olarak ödeme yapacağız. O kadar dış borç harç var. Azcık bu çorbada seninde tuzun olsun.

Bizim burda suç değil,egzoz açabilirsin,drift yapabilirsin,scootera 4 kişi binebilirsin,kaskı depoya koyup,çeneni dayayabilirsin..
Polisimiz sağolsun ::merkez::

Polislik bir durum yok.Bu ülkede en küçük bir trafik cezası yazılacağında utanmadan, sıkılmadan tanıdıklarını arayanlar olduğu sürece ve bu şahsiyetsizlere itibar edip memura ceza yazmayın diyebilen karakter yoksunu devlet büyüklerimiz, amirlerimiz ve siyasilerimiz olduğu sürece polis hiçbir şey yapmaz.Yapmamakta da sonuna kadar haklıdır. Önce zihniyetlerimizi değiştirelim sonra polisimizi eleştirelim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar