Öncelikle söyliyeyim ben kasksız sürmüyorum![]()
dediğiniz için bence sizde kasksız sürüyosunuz ve evet bir cezası var sadece maddi de değil.ceza yazar mı kasksız sürdüğüm için?
dediğiniz için bence sizde kasksız sürüyosunuz ve evet bir cezası var sadece maddi de değil.
Emniyet kemeri ve kask, pasif güvenlik önlemi gibi gözükse de aslında aktif güvenlik önlemleridir. Kullanılmaması durumunda zarar görme olasılığı yalnızca sürücünün kendisi için olmadığından, ceza uygulanmasını sonuna kadar destekliyor hatta ceza tutarının artırılması gerektiğini düşünüyorum.
72 TL'dir cezası. 1o gün önce yedim oradan biliyorum.
Kask cezası yemekten utanmıyorum ama bu cezayı marmaris gibi, kask takan birine rastlamanın çok zor olduğu bir yerde yediğim için utanıyorum. Tek vasfı trafik polisi olan bir mahlukata da boş yere kelimelerimi ve vaktimi harcadım (ceza yazmasın diye değil zaten yazdıktan sonra birkaç birşey söyledim). Bir de o gün o sıcakta 10 saat boyunca tam koruma kullanmıştım ve varmamıza 1 saat kala 130 ile radara girdiğimden 319TL ceza yemiştim. Tüm bunların üstüne yıldırım aynı yere iki kez düşmez diyip ve hava cok sıcak olduğundan markete gitmek için kasksız çıkmıştım(bahane değil tabi her şartta kask takmak lazım). Sağolsunlar trafik polisleri bizi çok düşünüyorlar, kask takalım hız sınırını geçmeyelim diye canla başla uğraşıyorlar. Yalnız, sol şeritin ortasında yatan dev gibi kamyon lastiğini bir tanesi görüp de kenara çektirmemiş (ben çarpmadım ama ala duruyorsa mutlaka birisi çarpmıştır)
Yahu soru kask cezasıydı değil mi72 TL
benim de canımı sıkan o zaten, inan kask takan birini aradım bulamadım, bir de kalkmış bana nasihat veriyor bu memur, beni şu gördüklerinle karıştırma dedim. Şanssız günümdeymişim kısacası bana denk geldimarmariste uygulama diye salakca bir yöntem var kırk yılda bir yaparlar o gun kim denk gelirse
onun haricinde polis otosunu istediğin gibi çıplak kafayla solla polisle sohbet et bişi olmuyor
tabi ben kask takıyorum sözüm meclisten dışarı
viper17 kafana hiç taş sıçradı mı asfalttan, gelince anlarsın aktif mi pasif mi
TAŞITLARDA AKTİF GÜVENLİK SİSTEMLERİ
Emniyet tehlike bulunmaması hali olarak tanımlanmaktadır. Aktif güvenlik, sürücünün kazadan kaçınması için, taşıtın kumanda ve frenleme yetenekleriyle, bilgilendirme sistemleri ve ergonomik olarak yerleştirilmiş kumandalarını kapsar. Kaza ihtimalinin azaltılması ya da araçların kaza oluşumuna daha az yol açacak biçimde yapılandırılması, araca daha çok aktif güvenlik elemanlarının ilavesiyle mümkündür. Aktif güvenlik elemanları, herhangi bir kaza ihtimali öncesinde, kazadan korunmak için devreye giren veya devrede olan güvenlik elemanlarıdır.
Aşağıda bazı aktif güvenlik sistemlerinin isimlerini bulabilirsiniz.
ABS ( Anti-Lock Brake System )
Çekiş/Patinaj Kontrol Sistemleri (Traction Control Sys /TCS -Anti Schlump Regelung/ASR)
DSC
DİSCTRONİC
PATLAMAYAN LASTİK
ESP
EHB
EMB
DRİVE BY WİRE
GECE GÖRÜŞ SİSTEMİ
TAŞITLARDA PASİF GÜVENLİK SİSTEMLERİ
Pasif güvenlik sistemleri, bir kaza ile karşılaşılması durumunda, kazanın olumsuz sonuçlarını olabildiğince azaltmak amacıyla yapılan bütün yapısal ve tasarım özelliklerini kapsamaktadır.
EMNİYET KEMERİ
HAVA YASTIĞI
YAN KAPI KUŞAKLARI
bunlara örnek olarak verilebilir.
[url]http://img710.imageshack.us/img710/8161/pasf.jpg[/URL]
Araç üzerindeki pasif güvenlik sistemleri şekilde daha detaylandırılmış olarak görülmektedir.
Not: Kişisel çalışmalarımdan notlar olduğu için, izinsiz alıntı yapılmamasını özellikle rica ediyorum.
viper17 kafana hiç taş sıçradı mı asfalttan, gelince anlarsın aktif mi pasif mi
Bizim burda suç değil,egzoz açabilirsin,drift yapabilirsin,scootera 4 kişi binebilirsin,kaskı depoya koyup,çeneni dayayabilirsin..
Polisimiz sağolsun ::merkez::