ressam 01 kardeşim şöyle düşün;bizler beğenip aldığımız kaskları kullanıyoruz,ve bundan memnunsak sorana hemen al çok iyi başka düşünme diyoruz.yani birkaç değişik kaskı uzun süre kullanıpta şu daha iyi bu daha iyi diyemiyoruz.bence sen şöyle sorsan arkadaşlara kullandıgınız kaskın markası,kullanışlı ve kullanışsız yanları neler,bu şekil bir araştırmayla daha doğruyu bulursun sanırım.mesela çeneden açılır demişsin,kullanan bi kaç arkadaşım yüksek hızda problem oldugunu söylemişti,eyer şehir içi yada yüksek hızlara çıkmadan arada arkandaki kişiylede sohbet ederek zevk gezileri yapacağım diyorsan çeneden açılır bak,ama yok hızı seviyorum,ve daha güvenli olsun diyorsan tam kapalıdan şaşma.
marka olarak ben kendi kullandıgımı tavsiye ederim,başkası dahamı iyidir bilemiyorum .
nolan
karar vermiştim zaten yazdıgım gibi ceneden acılır içten vizörlü.:rendeer: yinede verdigin güzel bilgiler için teşekkür ediyorum saygılarDostum bana sorarsan markadan önce hangi tip kask alacağına karar versen daha iyi olur.Flip-Up kasklar çene kısmından açılabilir.Yazın ve düşük hızlı şehir içi kullanımlarında çene kısmı açılarak daha fazla havalandırma sağlar.Başka hiç bir güzel tarafı yok.Mekanizma sistemi darbe sırasında açılabilir.Yapıları gereği daha ağırdırlar ve genelde gürültüyü çok fazla hissettirirler.Full Face kasklar ise en güvenli olanlarıdır.Ses yalıtımları en iyidir ve hafiftirler.Sehir içi ve sıcak hava kullanımlarında rahatsız edebilirler.Bana sorarsan canını severssen full face tipi bir kask al da ne alırsan al.
Boşver airoh u shoei kaskın kralını çinliler yapıyorAl birtane çin malı kask kafan rahat etsin
:rendeer:
Ben lazer dragon kullanıyorum. Vertigo modeli.. Mat olanını aldım, parlak modeller hoşuma gitmedi.. Memnunum kaskımdan, buğu sorunum da yok... Tavsiye ederim...
![]()
aynı kasktan bende kullanıyorum, gayet memnunum
buğu camı ile fiyatı artıyor demişsin ama ne kadar artacak ki
buğu camı zaten 34 ytl
Tubiş bende pek sevmem aslında parlak kaskları shark ı bile mat siyah aldım.Lazer alırsam mutlaka oda siyah ve türevleri olur.Ama marushin dede samura varki bide siyah vizör taktınmı çok şık duruyor:bounce:Çok kararsızım arkadaşlar ya görmeden almak çok zor:silent:Lazer Kaskın içi nasıl astarı filan kalın mı konforu yanak sarışı nasıl birazdaha bilgi verirmisiniz...
bence marushin tnt800 al derim kullananlar çok memnun:cat: bu arada shoei nin raid modellerinede bakabilirsin bende dediğim modelden var memnunum
Marushin kullanmadım bilemiyorum nasıldır o yüzden illa da Lazer al demiyorum, sadece kendi kaskım olduğu için onun hakkında bilgilendirmeye çalışıyorum.. Görmeden almamanı isterdim aslında. Olmazsa büyük-küçük gelirse vs zor olur senin için.. Yanak sarışı iyi, şöyle anlatayim, yanağım kaşınıyo elim sığmıyo....:mrgreen: Rahat yani kaskım... :rendeer: Hee bi de şu var, memnun kalmazsın falan, kaskı kafam da kırarsın mazallah istemem.. :mrgreen: