Ben Schuberth Concept kullaniyorum. Diger kasklara gore biraz daha agir, ve biraz daha gurultulu. Ancak hep tavsiye ettigim gibi hic bir zaman kulak tikaci olmadan takmadigim icin gurultunun bir onemi yok. Agirlikta atla deve degil, birkac gram.
Bunun yani sira benzin alirken, birileriyle konusurken, bir sey icerken vs. kaski cikarip takma sorunu olmadigi icin son derece rahat. En buyuk avantaji da kendinden gunes siperi olmasi. Dolayisi ile hem gunes gozlugu tasima derdi yok, hemde tunel, agaclikli bolge, binalar arasi golge vs. yerlere girdiginde gunes gozlugu cikartma, sonra yine takma vs. derdi de yok.
Cenesi acilir kasklarla yapilan kazalarda cene parcasinin acildigi geyigi dolasir durur da bunun bir ornegini hic gormedim-duymadim. (Scuberth yada Nolan dan bahsediyorum, Caberg den degil... Onu duyduk, ancak orada da butun kask dagilmisti, sadece cene parcasi degil)
Bu kasklari sayet motora bindiginizde cenesini kapatacak disipline-terbiyeye sahipseniz alin. Bunlar kesinlikle cenesi acikken motor surulmez.
Cenesi acilir kasklar hafif enduro, turing, gezi amaclari icin uretilmistir. Yaris motosikletleri / yaris pistleri disinda her yerde rahatlikla kullanabilirsiniz.
Ancak yineliyorum, cenesini kapatmak sartiyla.