Kaskın kafanda kırılması kötü bir şey değil. Önemli olan kaskın süper sağlam olması değil. Kaskın beton gibi olması ile kafanda kaskın hiç olmaması aynı şey (sürtmeler hariç)
Önemli olan kaskın içindeki yarı-sert köpük malzemenin kafanı YAVAŞLATARAK DURDURMASI. Yani kafanı çarptığında kaskın kırılması önemli değil.
Benim tavsiyem fiyatın kalite ile doğru orantılı olduğu FAKAT bir yerden sonra fiyatın sadece alev deseni, marka olayına dönüşmesi. Yani belirlediğin fiyat aralığı fena değil ama 250YTLnin altına düşme.
Bilindik marka olmalı. Nolan'ın kaskları uygundur senin fiyat aralığında.
www.mototal.com.tr de fiyatlar var. 110-130 euro civarına N61 olabilir ama tabiki araştır kendin karar ver.
Tabi kesinlikle internetten falan sipariş verme. Kafana takıp denemelisin. Kesinlikle bol olmamalı. Kask kafanda iken kafanı sertçe sağ sola döndürdüğünde kaskta kafanla BERABER dönmeli. Eğer kafandan ayrı dönüyorsa, bol demektir korumaz daha ufağını al.
Bazı Nolan kaskların içinden buğu önleyince iç vizör çıkıyor. Ben kullanıyorum ve onsuz yapamam. Bende Nolan N102 var. Fiyat aralığına pahalı gelebilir (260 euro) ama güneş siperi var ayrıca çenesi açılıyor çok pratik. Fakat rüzgar sesi konusunda başarılı değil ama çok dert etmiyorum.