Kasklar ve Kask Üzerine Herşey

o başlık var da, Faydalı Bilgiler bölümünde bu konuya ilişkin başlık olması lazımdı.

eski konulardan birinin baslıgını degiştir yedir gitsin abi işte:queen::queen:

hattrick.jpg

Kask ebadınızı, başınızın alın kısmını yatay olarak ölçerek bulabilirsiniz. Kaşınızın yaklaşık 1 cm üzerinden başlayıp, kulak üst hizasından başın arkasındaki çıkıntılı kısmın üzerinden ilerleyerek diğer kulağınızın üstünden başlangıç noktasına ulaşarak başınızın çevresini ölçebilirsiniz.

Kask ilk taktığınızda başınıza tam oturmalıdır. İçteki astarın zamanla %5 ila %10 oranında esneme yapacağı da göz önünde bulundurulmalıdır.

Başa tam oturmayan kask, kaza esnasında başınızı koruyamaz. Ölçüler santimetre olarak alınmalıdır.

XS = 53/54

S = 55/56

M = 57/58

L = 59/60

XL = 61/62

2XL = 63/64

Tamamı çalıntıdır :)

yok abi bole mezurayla kask alınmaz yaa her marka her model kask farklı oturuyo kafaya gidip sırayla denemek lazım hepsini

Son düzenleme:
Çoğu aynı ama genelde çin malları büyük oluyor :)
Adamlar aynı kalıbı basıyorlar içine biraz fazla strafor koyup L bedeni M beden diye yutturuyorlar :)

kaskı netten feLan aLmaya kaLkma :)
git bir mağazaya dene kafana tak çıkar bir sürü kaskı ve modeLi,
coğu modELde bedenLErin birbirinden farkLı oLduğunu göreceksin zaten

kaskı taktıktan sonra işaret ve orta parmağını aLnındaki araLıktan sok rahat girmesin sonra boynundan çenene doğru ve yanLArdan da aynı hareketi tekrarLa, kask kafandaki herhangi bir noktaya baskı yapmasın yapıyorsa eğer, direk çıkar kafandan bi üst bedeni dene o da cok boL geLiyorsa demek ki bu marka model kask kafana uygun değiL başka bi modEL seç demektir...

herşey tamamLAndı ve kask kafana birebir oturdu diyelim;
düz bir şekiLde karşıya bakarken aniden sağa ve soLa çevir kafanı eğer kask senden sonra hareket ediyorsa haLA boşLuk var demektir..
eğer donerken sorunsuz kafanda kaLıyorsa kask bin motora gazLA :))))

he soru eğer yarım mı açıLır mı yoksa fuLLface bi kask aLmaLıyım mı şekLinde ise kesinLikLe FULLFACe.....

O kadarını sen bilirsin arkadaşım zevkler ve renkler tartışılmaz
Ama sunu söyleyebilirim alacağın kask biraz kaliteli olsun dandik bişeyler alpta paranı boşa harcama

Bu arada savaş sen bu işi biliyosun :p
Ama nazi kaskı alcaksak onları nasıl ölçücez parmak sokmaya yer kalmıyo zaten :cherry:

böyle alışveriş de görmedim hiç :p motorun rengine göre, internetten kask alış-verişi :cherry:

kaskı netten feLan aLmaya kaLkma :)
git bir mağazaya dene kafana tak çıkar bir sürü kaskı ve modeLi,
coğu modELde bedenLErin birbirinden farkLı oLduğunu göreceksin zaten

kaskı taktıktan sonra işaret ve orta parmağını aLnındaki araLıktan sok rahat girmesin sonra boynundan çenene doğru ve yanLArdan da aynı hareketi tekrarLa, kask kafandaki herhangi bir noktaya baskı yapmasın yapıyorsa eğer, direk çıkar kafandan bi üst bedeni dene o da cok boL geLiyorsa demek ki bu marka model kask kafana uygun değiL başka bi modEL seç demektir...

herşey tamamLAndı ve kask kafana birebir oturdu diyelim;
düz bir şekiLde karşıya bakarken aniden sağa ve soLa çevir kafanı eğer kask senden sonra hareket ediyorsa haLA boşLuk var demektir..
eğer donerken sorunsuz kafanda kaLıyorsa kask bin motora gazLA :))))

he soru eğer yarım mı açıLır mı yoksa fuLLface bi kask aLmaLıyım mı şekLinde ise kesinLikLe FULLFACe.....

Söylediklerine inanıyor, katılıyor ve sonuna kadar hak veriyorum. Ama Samsun'da bu dediğini yapabileceğim kaç yer var bilmiyorum , tek bildiğim çok azdır heralde :salut: Ama o az olanı da bulmama yardım edecek arkadaşlar vardır sanırım :cherry:

Söylediklerine inanıyor, katılıyor ve sonuna kadar hak veriyorum. Ama Samsun'da bu dediğini yapabileceğim kaç yer var bilmiyorum , tek bildiğim çok azdır heralde :salut: Ama o az olanı da bulmama yardım edecek arkadaşlar vardır sanırım :cherry:

Samsun Evpaş Bölge Müdürü, Mutlu Uçar'ı bul. Onur yolladı beni de, o sana kask konusunda yardımcı olur :cat:

böyle alışveriş de görmedim hiç :p motorun rengine göre, internetten kask alış-verişi :cherry:

Abi baştanda dedim acemiyiz işte, neyse ben pişene kadar hadi geç dalganı :p Ama ben bu azimle ve sizlerin desteği ile çok fazla acemi kalmam sanırım :p
Birde unutma Karadeniz motor gezileri için süper bir yer, birde bakmışsın bir organizasyon düzenlemişiz ve o eski acemi de oradaymış :bounce: olmazmı :cat:

Samsun Evpaş Bölge Müdürü, Mutlu Uçar'ı bul. Onur yolladı beni de, o sana kask konusunda yardımcı olur :cat:

Süper yaaa, wallaa içimden geçeni söylemek gerekirse siteye ilk girerken acaba zaman kaybından başka bişey olmaz diyodum ama şimdiden görüyorum ki çok çok da faydalı :) oluyormuş :cherry:

Mutlu Beyle temasa geçemesemde teşekkür ederim Onur

Son düzenleme:
MAXEM marka kask hakkında bilgisi olan var mı?

Merhaba arkadaşlar, hala kask arıyorum ve Samsunda da bulamadım istediğimi. Motorla birlikte verilen MAXEM marka Large kaskı takıyorum şimdilik. Bu arada motor ramzeyin 125 lik scooterı. Daha önceki açtığım konuyu okuyan arkadaşlar bilir. Mevcut kaskım hakkında bilgisi veya yorumu olan varmı?

merhaba arkadaslar...size birsey soracagım...neredeyse 2 haftada bir kartal real e karting yapmaya gidiyorum.arabaya biniyorum ve kaskımı takıyorum...kaskı cıkardıktan sonra bakıyorum ki buyuk bir özenle ve bir kutu jöleyle yaptıgım saclarım dumduz olmuss :pr: bunun var mıdır bi cozum yolu ??

abi ne çözümü olucak :mrgreen: nasıl sürüyorsun o 1 kutu jöleyi :silent: kaskın içinede zararlı senin saçınada :silent: en güzeli kısacık kestir :wiinkk:

ya 1 kutu dediysem o abartı tabiiki hani hemen aklına memoli gelmesinnn...! :mrgreen:

azcık sürüyorum havaya kaldırıyorum kaskı takınca dümdüzz...bu aralar dikmiyorum zatenn...arkadasa sordum..sprey jöleler var...onlardan sür hiçbişey olmazz...amaaaannn dedim bosver...surmicem bundan sonra zaten...!! bir de bnim sac seklim dik dik böyle düz degil...kaskı takınca jölelemesem bilee yine dümdüz oluyo hani sabah kalkınca dimdik oluyoya oylede oluyo bazen :p ...hani bulusmalara falan katılacagım zaman beni tipsiz biri olarak tanımasınlar...kısacık derken sen söyle nasıl kestırmem gerektigini berbere gideyim aynısını soyleyeyim...

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar