Kask - ne tür ve hangi marka kaskiniz var?
selam!
biraz uzun vadeli bir plan da olsa 2 yil sonra kendime yeni kask almayi düsünüyorum. o yüzden de sizlerden ne tür ve ne marka kask kullandiginizi, size göre iyi ve o kadar iyi olmayan yanlarini ögrenmek istiyorum.
kendimle basliyorum:
yazin sicaktan bogulmamak ve agirlikli olarak sehir icinde motorsiklet kullanacagimi düsünerekten önü acilabilen kask (unfolding full-face helmet) istemistim. birkac degisik model ve marka denedikten sonra indirimde SCHUBERTH CONCEPT (C1, C2 degil!) aldim. okudugum testlerde shoei ve yeni nolan modelleri ile birlikte en iyi kasklardan degil ama yine de tavsiye edilenlerden oldugu anlasiliyordu.
simdiye kadar her türlü hava sartinda (sicakta, sogukta, cok rüzgarli, az yagmurlu, cok yagmurlu ... - you name it, we have it!) sehir icinde, karayolunda ve otobanda bu aleti kafamda 4300km gezdirdim.
artilari: kolay giyiliyor/cikariliyor, havalandirmasi özellikle yagmurlu ve soguk havalarda buglanmayi iyi önlüyor, SCHUBERTH'in patentli entegre "günes gözlügü" kaskin önü acik veya kapali hatta cami acik iken bile kullaniliyor, cene altindaki kilit kislik eldivenle bile sorunsuz acilip kapatiliyor, görüs acilari (yanlara ve asaga) cok iyi
eksileri: cok büyük (herhalde piyasadaki en büyük kasklardan - almadan önce fark etmemistim bile...), azicik agir, rüzgar sesi insani 130km/h'yi gectiginde cildirtiyor, 150km/h'nin üzerinde kaskin altindan gecen rüzgarin kuvveti ile kask yukari bastiriliyor ve bu özellikle gözlügünüz varsa (ben bazen kontakt lens bazen normal gözlük ve bazende günes gözlügü ile kullaniyorum) COK rahatsiz edici cünkü gözlügü de yikari bastiriyor.
evet, benden simdilik bu kadar. benim icin simdilik en önemli kriterler rüzgar sesi ve yüksek süratlerde rüzgar etkisi - tabii ki güvenli bir kask olmasindan sonra. herkes icin her zaman bir aksesuar olarak kalmasini ümit ettigim kaskiniz hakkindaki yorumlarinizi sabirsizlikla bekliyor.
not:
hmmm... aslinda (istemeden) yani konu baslatmistim. daha önce böyle birsey tartisildi mi, tartisilmadi mi diye kontrol etmem gerekirdi. "my bad" ...