Kaskınızın sağlamlık testi (her model) LS2 şaşırttı arai gibi:)

Super Moderator
Bir de bu teslerin kaç km sürat için geçerli olduğu konusunu kaçırmasak hoş olacak. :)

testler 3 ayrı hızda gerçekleşiyor, zaten belli bir hızdan yüksek çarpmalarda kask istediği kadar sağlam olsun aşırı ivmeden dolayı beyniniz zarar göreceğinden dolayı yüksek hızlı çarpma testlerinin çok anlamı yok. Buna ilişkin bir vedo vardı ama bulamadım şimdi..

Motosikleti
Suzuki burgman 200
bir mal emsallerinden pahaliysa elbet bir farki vardir.ilk kaskim nolan n64 idi.ortalamanin bir tık üstü bir kaskti.biraz sıktığı için shoei gt air aldim.onu kullandiktan sonra verdigim her kurus helal olsun dedim.yani diyecegim karsilastirmadaki tek ölçüt bilmemne sitesinin verdigi yildizlar olmasin.konforu,havalandirmasi,vizor durumu bunlar da onemli seyler

Konu başlığı ve içeriği 5 sene geriden geliyor gibi :D :D

Ben ve mahalledeki arkadaşım kafamızda ls2 kask varken 2 ayrı kaza yaptık, ls2 kask 2 kazada da koruyabildi.Benim kaza 35 km civarı bir hızdaydı, arkadaşımın kazasındaki hızını bilmiyorum.

Kafayı gerçekten koruyan en ucuz kasktır, açık ve net nimettir.Kasklar 300-500 TL diye kask almayan kask kullanmayan adam gider 120 TL ye alır kullanır.Kasksız gezeceğine alsın kullansın.Konfor pek yok, uğultu ve buğu oluyor ama fiyat performans ve buna nazaran güvenlik olarak düşük bütçeli arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim.

Arai ve ls2nin arasında hiç fark olmayıp sırf marka fiyatı çıkarttığını asla düşünmüyorum ls2 ortalamasında kaskta giydim kafama denedim, arai kullanıyorum kesinlikle aynı filan değil. Konforda küçümsenecek bir durum değil ayriyetten. O kadar para verdikleri için çamur atıyorlar diyorsunuzda o kadar parayı verirken sizden çok araştırıyorlardır belkide alırken. Ben arai kaska güveniyorum. Siz ls2ye bu kadar güveniyorsanız alın takın niye kötü araiyle yarıştırma gereği duyuyorsunuz ki.

Son düzenleme:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Forumda araştırma yapmadan konu açınca böyle mağara adamı muamelesi görmek kaçınılmaz oluyor.
Fakat arkadaşımız hiç olmazsa link vermeyi becermiş. Uzun zamandır foruma üye olupta daha link vermeyi beceremeyen arkadaşlarımız var onları ne yapacağız?:)

Bu topiği faydalı hale getirebiliriz aslında. Bu testler ve standartları tartışmanın zamanı geldi.
Ben kask konusunu ele aldığım bir topicte bu konuya girmeyi gereksiz bulmuş ve tartışmayı ileri bir zamana ertelemiştim.
Çünkü o zamanlar kask takma oranımız içler acısı bir haldeydi ve benim için önemli olan bu tartışmaların dışında kalarak kask kullanma alışkanlığının yerleşmesiydi.
Zaman zaman testlerle ilgili tartışmalar oldu ama bunlar sadece bir yıldız tartışması ve marka çerçevesinde kaldı.
Pandora'nın kutusunu artık açalım.
Bu akşam fırsatım olursa bir konu açıp ilginç bir iddia ve tartışmayı sizin yorumlarınızla beslemek istiyorum.
Bakalım bilmediğimiz neler öğreneceğiz!

Arai ve ls2nin arasında hiç fark olmayıp sırf marka fiyatı çıkarttığını asla düşünmüyorum ls2 ortalamasında kaskta giydim kafama denedim, arai kullanıyorum kesinlikle aynı filan değil. Konforda küçümsenecek bir durum değil ayriyetten. O kadar para verdikleri için çamur atıyorlar diyorsunuzda o kadar parayı verirken sizden çok araştırıyorlardır belkide alırken. Ben arai kaska güveniyorum. Siz ls2ye bu kadar güveniyorsanız alın takın niye kötü araiyle yarıştırma gereği duyuyorsunuz ki.

Yarıştıran zaten yok yarışamazda fakat 300 tl verdiğin kaskta konfor arayamazsın foto attım o kask beni korudu ve işini yaptı daha ne yapmasını bekliyorsunuz 300 tl lik samsung telefon alın kasılır ama gidin note 5 alın rahata bakın buna benzedi bu olay ls2 de konfor yok ama koruyor arai vs markalarda konforda güvenlikte var

markaya para veriyor zaten pek çoğu :D sharp testine laf atanlar :D yorumsuz .. Yorum yapan arkadaşların kaç tanesi bir arai ve bir ls2 kaskı kesik gördü :) biraz araştırıp bakın. yere düştümmü malzeme aynı ise hemen hemen her marka aynıdır .

Son düzenleme:
O sharp testi dediğin olayı siteside dahil burdakilerin %85-90 ı zaten biliyor bilmeseler bile kask alacağı zaman sharp testi bilmem ne onaylı deyince insan araştırıyor karşısına çıkıyor.
Arai ile LS2 karşılaştırıyorsunda LS2yi aynı sağlamlıkta düşünüyorsun hadi bunu geç konfor açısından düşündün mü hiç kıyaslarken LS2 300-500 liralık kasklar içinde hava girmez cam buğusundan önünü göremezsin hadi bunlarıda geç diyelim. 300 liralık kaskla 2000 liralık kaskı kıyaslayamazsın saçmalık.
O sharp testinede fazla güvenmeni tavsiye etmem yapanlar biraz kendi adamlarını kayırmak için 5 yıldız verdiği kasklarda var bir tekmeyle yamulan kasklar.
Ama genede sen bilirsin al bir arai bide ls2 ikisiyle kendini kafa üstü at bir yere ilk araiyi deneki hayatta kalabilesin Ls2 denemeye şansın olsun.
Yukarda arkadaşada özele gel demişsin böyle apaçiliğe mahalle kekoluğunada gerek yok dostum bura yeri değil.
İyi geceler.

Dostum başlığı iyi oku sonra yorum yap konfor değil sağlamlık testi yazıyor önce oku sonra cevap ver ön yargılı olma ve mahalle kekoluğunu değil o bana yazan zannediyorum daha ufak yaşta arkadaş ergen gibi cevap veriyor benim yaşım 32 insan kaldıramıyor tepkim normal lütfen herkes saygı çerçevesinde yorum yapsın forumda kimse kimsenin kalbini kırmasın inanın konuyu açtığıma pişman oldum bidaha konu açarken aradan biri çıkıp zart zurt diye laf atarmı diye konu açarmıyım onuda bilmıyorum herkese selamlar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar