Kaskınızı artçınıza veriyor musunuz ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Üç kelime ile BENCİLİM CİMRİYİM VERMEM :p :cherry:

Şaka bir yana da mümkün olduğunca iki kaskımı da yanımda taşırım. Artçımın sorumluluğu
bana aittir amaaa ikinci kaskım yanımda değilse de kendi kaskımı kendim takarım :bounce: :bounce:

Son düzenleme:
slmlar.bu artçıda kimya ben ne anlama geldigini bilmiyorum ne oldugunu açıklarmısınız??

Dostum;

'Artci', toplu suruslerde vs. arkadan gelen surucuye denir. Ayni motorda arka tarafta oturan kisiye ise 'yolcu' denir fakat yanlis olmasina ragmen 'yolcu' yerine 'artci' kelimesi siklikla kullaniliyor (ben dahil :) ). :cat:

Dostum;

'Artci', toplu suruslerde vs. arkadan gelen surucuye denir. Ayni motorda arka tarafta oturan kisiye ise 'yolcu' denir fakat yanlis olmasina ragmen 'yolcu' yerine 'artci' kelimesi siklikla kullaniliyor (ben dahil :) ). :cat:

usta artcı gerçek anlamda orduda kullanılan bir kelimedir askerliğini yapmış olanlar bilir ve hatırlar ancak burda herkez birbirini anladığı için ve türkçe her yana çekildiğiiçin fark yapmıyo :cat::cat:

şartlar ne olursa olsun kaskı olmayan artçıyı almak yada kendi kaskını vermek bana mantıklı gelmiyor işin sonunda keşke dememek lazım neticede iki can taşıyosunuz.

valla ben ilginç bi yöntem takip ediyorum

artçıyı isteyerek veya istemeyerek kasksız bindiriyorum

ardından sert vites geçişleriyle kafasını kaskıma vurduruyorum

ani hızlanmalaradan kaçınarak(düşer falan başıma bela) yüksek hızlara (150-180km) çıkıyorum

böle yaptıklarımın kimi 1 saat, kimi 1 gün, kimi ise 1 hafta kendine gelemiyor bünyeye göre göz yaşarması, bulanık görme, göz kızarması, saçlarda problem, yüz hatlarında değişik şekiller falan filan

böylece artık arkama binmek isteyen sayısı git gide düşüyor

binen binmeyene söylüyor:pl::pl::pl::pl::pl::pl::pl:

Çok zorunda kalmazsam artçı bindirmem zaten motora...Yalnız çok sevdiğim biriyse mutlaka kaskımı ona veririm ve daha da efendi bir şekilde kullanırım motorumu:)

valla ben ilginç bi yöntem takip ediyorum

artçıyı isteyerek veya istemeyerek kasksız bindiriyorum

ardından sert vites geçişleriyle kafasını kaskıma vurduruyorum

ani hızlanmalaradan kaçınarak(düşer falan başıma bela) yüksek hızlara (150-180km) çıkıyorum

böle yaptıklarımın kimi 1 saat, kimi 1 gün, kimi ise 1 hafta kendine gelemiyor bünyeye göre göz yaşarması, bulanık görme, göz kızarması, saçlarda problem, yüz hatlarında değişik şekiller falan filan

böylece artık arkama binmek isteyen sayısı git gide düşüyor

binen binmeyene söylüyor:pl::pl::pl::pl::pl::pl::pl:

seninkide eziyet be hocam:) benim de bi 600rr ın arkasında rüzgar yutmuşluğum vardır oradan biliyorum:mrgreen:

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Kaskımı artçıya asla vermem. Çünkü kasksız artçı asla almam. Artçım da kızarkadaşımdır genelde. Onun da kendi kaskı var. :)

Kasksız arkama kimseyi bindirmedim, bindirmem de. Malzemesini yolcusuna veren arkadaşlar kendilerini sevmiyorlar sanırım

valla bende kasksız birilerini bindiririm belki ama 50 yi geçmem.kendi kaskımıda vermem.o binmek istiyosa sorumluluğunuda kendi alcak. tohumuna paramı verdim deeeerrrmiiişşşiiim. :)

ben bişeyi daha merak ediyorum :

Racing tarzı motorlarda arka koltuğu söküp yerine mono kapak takıyorlar..

Buraya yolcu/artçı oturabilir mi :)

valla çok artçı aldım motora arkadaşlardan akrabalara çok değerliler de vardı içlerinde :) ama kaskımı veremem. onların kafası patlasın diye değil ama...rüzgar beni çok rahatsız ediyor.. ve alışkanlık oldu.. kasksız garip olur artık..

geçen az daha valiliğe giriyordum kaskla .. rezillik olacaktı ya.. son anda çıkardım...

Kask olmadan motosikletimin üzerine oturmam.
Gerek eşim gerekse çocuklarımın tümünün kaskları vardır ve kullanılır.
Kask yoksa hiç bir koşulda ve asla artçı almam, sorumluluğu çok ağır bence.

duruma göre değişir abicim arkamda kız varsa kasksız heralde veririrm nede olsa artık ehliyetim var :D ama arkamdaki sap sa vermem :D

kız arkadaşım ve kardeşim dışında kaskımı artçıya vermem.kesinlikle

Aman verme bari de biriniz sağ kalır inşallah...muhtemelen sen kendin sağ kalırsın artçı'na ne olursa olur artık...ilahi taktir ya:silent:

Ne basit bir zihniyet ve düz mantık anlayamıyorum bazen::hakem1::
Bir düşün bakalım.....kaza geçirdiniz ve sana birşey olmadı fakat artçın yaşam mücadelesi veriyor...sadece düşün bunu yapabiliyorsan.
Sonra ana,baba ve kardeşlerine nasıl hesap vereceksin, yüzlerine nasıl bakacaksın? düşün ya da aynı düşünceyi taşıyan herkes düşünsün bunu:bounce:
MT çatısı altında yanlışları tartışarak doğruları bulmak yerine acaip yorumlar üreterek ortalığı bulandırıyoruz:farao:

arkama oturacak adamın türüne gore değişir kask olayı

eğer bi bayan ise veya korkak bi erkek veririm kaskı , kask takınca yavaş gidiliyo qibi bi düşünceye kapılıo insan :)))

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar