istatistikleri sağlıklı analiz ettiğimiz garanti mi? gündüz yapılan kaza sayısı fazla olmasının sebebi gündüz vakti trafikte daha fazla araç olduğu için. peki gündüz kaza yapanları iş amaçlı araç kullanan ve ulaşım amaçlı kullanan olarak ayırmışlar mı? kadın ve erkek olarak ayırmışlar mı? ve tacrübeli tecrübesiz sürücü olarak ayırmışlar mı?Sana katılıyorum... Bence gece sürüşünde risk gündüz sürüşünden daha az... En azından farların daha çok görünüyor farkediliyorsun...
Gece yapılan kazalarda tekli kaza (Kendi hatasıyla ya da dikkatsizliğiyle düşme ya da çarpma ) olur genelde... Çarpışma oranı düşüktür...
Gece sürüşünde çok daha dikkatli ve şüpheci sürmek gerekir..
Yıllardır uzun yol yapacaksam gece sürüşünü tercih ederim.. Hem daha sakin oluyor yollar hem de kafam sakin oluyor...
Şehir içinde de her ne kadar gece 3 - 4 te izmir de genelde alköllü sürücüler, çeşitli suç unsurları yollara dökülsede , kimseyle muhatap olmadan dolaşmak ayrı keyif oluyor..
İsteyen gece süre isteyen gündüz.. Kanun yasaklamamış , herhangi bir ahmaklık ,salaklık yakıştırmaları kişinin tercihlerine hakaret olur..
İsteyen istediği vakit sürsün..Kime ne ?..
İstatistikleri yiyimistatistikleri sağlıklı analiz ettiğimiz garanti mi? gündüz yapılan kaza sayısı fazla olmasının sebebi gündüz vakti trafikte daha fazla araç olduğu için. peki gündüz kaza yapanları iş amaçlı araç kullanan ve ulaşım amaçlı kullanan olarak ayırmışlar mı? kadın ve erkek olarak ayırmışlar mı? ve tacrübeli tecrübesiz sürücü olarak ayırmışlar mı?
gündüz vakti kuryeler resmen trafik canavarı gibiler, 2 gün önce bir kurye beni eziyordu az kalsın, yani sırf bu kuryeler bile oranları katlıyorlardır ben eminim.
gündüz trafikte 1000 araçtan 100 tanesi kaza yapıyor diyelim ve gece vakti ise 100 araçtan 15 tanesi kaza yapıyor diye düşünelim... bu durumda gece yapılan kazalar daha az görünecek çünkü gündüz vakti trafikte 1000 araç var ve gece vakti ise trafikte 100 araç var... peki dikkat ettiğimizde oranların farklı olduğunu göreceğiz.
1000 araçta 100 aracın kazası %10 kaza oranı yapar, gece olan kazada ise 100 aracın 15 tanesi ise %15 yapar... yani riskin gece vakti %50 daha fazla olduğunu düşünebiliriz. benim verdiğim rakamlar uydurma bir örnek.