Kaskın Sıkılığı Hakkında

MCD

Merhaba arkadaşlar,

Ekipmanlarımı tamamlama yolunda ilerliyorum. MotoPlus.com.tr'den kask siparişimi verdim dün elime ulaştı hızlı bir şekilde. Fakat daha önce izlediğim videolardaki gibi boyun bağlarından tutup aşağı çekerek kafama girmeyecek kadar küçüktü. Yani üstten bastırmak gerekti oturtmak için. Sonrasında kulaklarıma yaptığı baskı sebebiyle kendi kalp atışlarımı hissetmeye başladım. Biraz klostrofobik bir durum oluştu. Bir darlık söz konusuydu açıkca. Biraz acele ettim ve bir büyük boyu ile değişim talep ettim ancak şuan da kararsız kaldım acaba açılır mıydı kullandıkça diye. Daha önce hiç kask kullanmadım dolayısıyla emin olamıyorum.

Kaskın kullandıkça açılması ortalama olarak ne kadar mümkün oluyor?

Bu arada kask Bell M1'di. Değişimde M1 modeli için bir büyük boy olmadığını, M3 modelinde olduğunu söylediler mecburen M3 sipariş ettim.

Ankara'da ne yazık ki Nolan, AGV, Zeus ve LS2 dışında hiçbir kask markasını deneyerek alma şansım yok. Bu yüzden interetten almaya mecbur kaldım.

Tavsiyem netteki beden olculerine bak kask için kafani olç ve al.bende ilk aldigimda kizarmistim takip cikardigimda kulaklarim da baski vardi ama acildi.Gene öyle bol değil olması gibi rahatsız etmeden kafayi sariyor

şu ana kadar aldığım tüm kasklarda, ilk gittiğimde l beden alıp çıkıp geri dönüp m beden ile değiştirdim:D hepsi de ilk başta dar geliyordu. Gerçi siz iki beden de küçük almış olabilirsiniz.

bell m3r decal var bende çok hafif yanaklara baskı yapıyordu xl xl aldım bende. Sendeki kadar sıkması normal gibi gelmedi bana

kask küçük ve kafa yapına uygun olmayabilir aynı beden de farklı marka bir kaskı dene biryerde

MCD

10 dakika kadar tuttum kafamda. Gerçekten rahatsız oldum bisiklet bile süremezdim o halde. Kulaklarımdan kendi nabzımı duydum. Yanaklarımı çok sıkıyordu konuşmama engel oluyordu. İllaki bir gevşeme olurdu ama işte denemeden bilinmiyor. XXL gelsin ne olucak bakalım.

Hiç denemeden almak büyük risk bence :/ aynı markanın aynı bedeni fakat farklı modelinde bile kafaya oturmaları farklı oluyor. Imkan yok demişsiniz ama mutlaka deneyip beğendikten sonra sipariş vermek daha sağlıklı olacaktır.
Bende geçen hafta aldım kaskımı, yanaklardan aşırı baskı yapıyordu sadece yanaklarım uyuştu gibi hissettim. Bugün sorduk değiştirecektim ama en az 15 16 saat kullanımdan sonra açılır olmazsa sonra değiştirelim dediler.
Inşallah memnun kalırsınız

aynen açılma yapıyo bende netten ls2 almıştım motorun üsütne bindim kafama girmedi zar zor oturttum kafama evde çıkaramadım 1-2 haftaya açıldı şuan çok iyi hafif yanaklardan baskı yapıyor buda kafada sallanmasını önlüyor

kaskın sıkı olması motor üstündeki hareketlerin için gerekli fakat öyle yukardan bastırarak değil bu sıkılık senin anlattığın anormal bir durum ve değiştirmekle en güzelini yapmışsın zira inat etseydin hem bedenen zarar görürdün hemde motor üzerinde aklın sürekli kaskta olacağı için Allah korusun kaza bile yaptırır. Ölçüyü yanaktan yapabilirsin kafan içindeyken boşluktan sağa sola kıpırdamıyorsa, yanaktanda sarıyorsa ideal bence.

Kaskın biraz yanakları toparlaması normal, ancak alında falan aşırı bi sıkma varsa iyi yapmışsınız değiştirmekle. Yoksa ciddi sağlık problemleri çıkarabilirdi.

MCD

Evet bugün bir büyük beden kaskım geldi. Takar takmaz konforu hissettim. Benzer şikayetleri olan arkadaşlar konuyu okuy diye belirtmek istiyorum.

Öncelikle zonklama, konuşmada zorluk çekmek vs. gibi sorunlar kesinlikle yok. Tam olarak bir oturma ve çok ufak bir darlık söz konusu. Denemek amaçlı kaskın pedlerini söküp taktım. Pedler sökükler biraz daha rahat tabi ki. Yani söz konusu sıklık sadece pedlerin yarattığı sıkılık ki bu da zaten olması gereken sanıyorum. 30 dakikalık aralarla 4 kere yani toplamda 2 saat kafamda durdu. İlk dakikalara göre ufak bir rahatlama söz konusu. Çıkartınca ağrı vs. söz konusu olmadı.

Konuyla ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkürler.

Söz konusu kask : Bell M3R Decal XXL

Dip not: Kaskınızla beraber bir buff yada balaklava kullanmanızı öneririm. Hem kaskınızı yağ gibi takar çıkartırsınız, kulaklarınız neyin bükülmez hem de kaskınızın içi çok daha uzun süre temiz kalır (kokmaz).

MCD

Evet ben de 2 tane aldım yazlık balaklava biri kirlenip yıkandığınıda diğerini kullanmak için. Kesinlikle kulak ve saç mevzusu önemli. Balaklava ile konfor daha yüksek oluyor.

kask takıldığı zaman yanakları hafif baskı uygulamalı, sıkmamalı. kaskı takip vizörünü açın ve aynaya bakın, yanaklarınız normal ise o kask size büyüktür.
eğer normal halinizden farklıysa, çok çok az bi baskı varsa normaldir. kaldı ki yazın yazlık, kışın kışlık balaklava kullanmanızı tavsiye ederim. hem hijyen hem soğuk algınlığı açısından

Maske, baf vs. bişey kullanın. hem kask sağlığı, hem kafanızın sağlığı, hem rahat takıp çıkarma (kulak sıkışmalarını önleme), hem terleme için etkilidir.

çorap gibi düşünün, nasıl çorapsız ayakkabı giymiyorsak, kafa çorabımız olmadan da kask takmamalıyız bence.

ayrıca arkadaşların dedidiği gibi, yanaklar hafif sıkacak. kask kafada oynamayacak. alnınızda büyük bir baskı hissederseniz o kask küçüktür. ama kulaklar ve yanaklardaki baskı zamanla düzelir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar