Kaskım yüzünden düşüyodum.

İstanbulda anadolu yakasında 5-6 saatlerinde yağan buz gibi yağmur altında motorumla giderken.Kaskın görüşü iç buharlaşma ve camına diğer arabalardan gelen çamurlu su yüzünden sıfıra indi. En son dayanamadım vizörü açtım devam ettim yola. Havada karanlık. Berbat bi durum yani neyse ...

Bu durumda işe yarıyacak çözüm önerileri kask modeli - sprey falan gibi önerisi olan varmı . Heralde bu kaskı şutlıycam çok dandik geldi bana.

gecmiiş olsunn :cat:marketlerde buhar önleyici ve su kaydırıcı spreyler var bir bak istersen

Denedim aldım ama tuhaf yağlı bi madde vizörü bulanıklaştırıyor. Buzlu camdan bakar gibi oluyor. İğrenç bi kimyasal kokluyosun durmadan.

vizörün içine yapıştıyorsun galiba (yoksa ben mi uyduruyorum):cherry:

dotum sipreyler falan hikaye fazla ise yaramazlar asil cozum bugu onleyici kaska ekstiradan takilan vizor ici yapiskani. genc motoda vardi.
cami gerdirerek camin ic kismina bunu yapistiriyorsun . camla arasinda hic bosluk olmayacak. nasil oluyorsa bu buguyu kesin cozuyor.
ben kullaniyorum baska arkadaslarimada soyledim onlarda kullaniyorlar.

Benim de aklıma kaskın tepesine şemsiye monte etmek geldi ama gülerler die korktum :mrgreen: eyvallah

Bandit' Alıntı:
dotum sipreyler falan hikaye fazla ise yaramazlar asil cozum bugu onleyici kaska ekstiradan takilan vizor ici yapiskani. genc motoda vardi.
cami gerdirerek camin ic kismina bunu yapistiriyorsun . camla arasinda hic bosluk olmayacak. nasil oluyorsa bu buguyu kesin cozuyor.
ben kullaniyorum baska arkadaslarimada soyledim onlarda kullaniyorlar.

teşekkür ederim alıp deniycem.

Senin ilacın vizörün içine yapıştırılan ikinci vizör olayı. Bu ikinci vizör bazı kasklarda (nolan vs) aksesuar olarak da satılıyor. Yapıştırılan modeli her kaska uyumlu. Olayın mantığı vizörün et kalınlığını arttırarak vizörün içi ile dışı arasındaki sıcaklık farkını koruyarak buharlaşmayı önlemek.

Nerde satılıyor dersen inan bilmiyorum bende arıyorum bulursam hemen alıcam.

Bir diğer çözüm de spreyler. İşe yarıyor ama vizörünü her temizlediğinde tekrar uygulaman gerekli ve bir süre sonra etkisi yok oluyor.

Ayrıca anti-fog özellikli vizörler var tabi kaskına uyumlu olması lazım. Bu vizörler de bir yere kadar buharı engelliyor ama kesin çözüm ikinci vizör :cat:

teşekkürler şu bantı yarın araştırıcam. nerden temin edersem haber veririm ihtiyacı olanlara

aliberkay, kalınlığı arttırarak demişsin? bu ayede vizörün kalınlığı araba camından daha kalın oluyor mu? sanımıyorum... araba camları da buğu yapıyor.. buğunun oluşma sebebi basit. camın veya vizörün iç yüzeyine dışarının havasıyla hemen hemen aynı sıcaklığa sahip. hal böyle olunca soğuk havalarda camın veya vizörün iç tarafına yakın su buharı soğuğun etkisiyle yoğunlaşıyor ve su zerrecikleri olarak buğu dediğimiz şey oluyor. buğuyu engellemenin tek yolu camın dışıyla içini aynı sıcaklıkta tutmak veya camın içini ısıtırak yoğunlaşmış suyu tekrar buharlaştırmak..

Safebet kask kullanıyorsan hiç uğraşma. Önce kaskı değiştir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
benzincilerde satılan buğu önleyici ve yağmur kaydırıcı spreyler var akşamdan sıkıp kaska temizleyip yatarsan sabaha koku falan kalmıyor

bunlar yağmura çözüm olabilir ama diğer arabaların sıçrattıgı çamur nasıl temizlenecek resmen kaskın önü bataklık oluyor.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
motorda bir bez bulundur hafif deterjanlı camur gelince çek vizörun dısına bir kez cillop gibi olur

abi kaskı hiç takma bende kask takınca kendimi rahat hissedemiyorum aynasızların dikkatini çekmese umrumda bile diiiiilllll:cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar