kask ve yüz alerjisi...

slm herkese...ben orta seviyede bi kask kullanıyorum ls2 veya gdr marka kaliteli bi kask almaya karar vermiştim..bi kaç yerde denedim yanlız suan kullandıgım kask kulak altını bogazın yarı kısmına tam yapışmadıgı için yüzümde herhangi bir alerji olmuyor..tabi hafif kızarıklar haricinde..ama bu kaliteli kasklar yanaga kulak altı bogaz yan kısımlarına tam yapışıyo ve özellikle traş olduktan sonra denedim bi kaç defa denemelerde bile yüzümün kızardıgını gördümm..ve erkekler bilir traştan sonra hele sakal ters çıkıyosa herhangi bişi degdiginde acı veriyor ...bu oluşan alerjiyi önlemek için ne yapmalıyız veya bu bölgelere hafif temas eden kasklar (kaliteli)mevcutmudur..yüzümün yanması acıması beni motor üstünde rahattsız ediyo..aramızda bunu yaşayan varmıdır??öneriler nelerdir??umarım anlatabilmişimdir anlatmak istedigimi

abi onu şuan kullanıyorum kalınından o ayrı bi dert onu yüzüme takmakta bile zorlanıyorumm..yazın ne yapacam peki onu yazın takarsam pişirir suratımı..
sakal biraz çıkınca sorun yok ama yeni traş olunca kask işkence gibi geliuo bazen

slm herkese...ben orta seviyede bi kask kullanıyorum ls2 veya gdr marka kaliteli bi kask almaya karar vermiştim..bi kaç yerde denedim yanlız suan kullandıgım kask kulak altını bogazın yarı kısmına tam yapışmadıgı için yüzümde herhangi bir alerji olmuyor..tabi hafif kızarıklar haricinde..ama bu kaliteli kasklar yanaga kulak altı bogaz yan kısımlarına tam yapışıyo ve özellikle traş olduktan sonra denedim bi kaç defa denemelerde bile yüzümün kızardıgını gördümm..ve erkekler bilir traştan sonra hele sakal ters çıkıyosa herhangi bişi degdiginde acı veriyor ...bu oluşan alerjiyi önlemek için ne yapmalıyız veya bu bölgelere hafif temas eden kasklar (kaliteli)mevcutmudur..yüzümün yanması acıması beni motor üstünde rahattsız ediyo..aramızda bunu yaşayan varmıdır??öneriler nelerdir??umarım anlatabilmişimdir anlatmak istedigimi

bu sakal ters çıkma mevzusunu senelerdir çekerim ve çözümü eski kelebek içine yaprak jilet koyulan makine ile traş olmakta buldum ve kesinlikle ama kesinlikle traş köpüğü kullanılmamalı traş olurken eski usul arko traş sabununu sıcak su ile yüzde 2-3dk köpürttükten sonra Dikkat:Sakalın çıkma yönü, istikametine göre traş edilmeli sakal yoksa kıl dönmesi tahriş vs. yapmakta birde unutmadan 1 kere üstünden geçtiğiniz bölgeyi bir daha traş etmeyin bu seferde traş yanığı olma ihtimaliniz var bu konular hakkında çok güzel bilgilerin olduğu birde sayfa paylaşıyım bana cankurtaran bir site gibi gelmişti buyrun:
http://tiraskeyfim.blogspot.com/

unutmadan ben buff kullanıyorum ve bir sıkıntım yok kaldıki benim cildim de çok hassas..

Kalın rahatsız eder. Ben şuan ya inmce balaklavamı yada buff umu kullanıyorum. hem sakal hemde kulaklarım giyip çıkartırken acımıyor.

peki yazın sıcak havada bu dediklerinzi kyullanabilirmiyiz..yakmazmı bunaltmazmı sıcakan??

LS2 ve GDR gibi kaliteli kasklar :D

Bahsettiğin orta sınıf kaskın da şöyle bişeydi heralde;

118x500_yogurt_kabi.png

Bahsettiğin bölgelere hafif temas eden kalite kask olmaz hocam. Çünkü yanak yüz vs, gibi yerlere hafif temas eden kasklar görevini yapamaz, ve kesinlikle o şekilde kullanmamanızı öneririm. Bunun dışında sorunu nasıl çözersiniz bilmiyorum, ince balaklava önerecektim ama şimdi bir cildiyeciye gitmenizi öneriyorum. Eminim güzel bir tavsiye verecektir :wiinkk:

...kaldıki benim cildim de çok hassas..

Ah yesinler seni yavrum, kıyamam hiç :mrgreen:

Yaz kış balaklava kullanırım,ve emin ol bir alışırsan çok rahat edersin.
Balaklavasız yaz dahi olsa kafama kask takamıyorum,bende o zaman rahatsız oluyorum.Ayrıca yazlık ve kışlık olarak çeşitler mevcut,yazlık olan çok ince ve kullanışlı,ancak biraz iyisini alırsan hiç bir sorunun kalmaz diye düşünüyorum.

Yaz kış balaklava kullanırım,ve emin ol bir alışırsan çok rahat edersin.
Balaklavasız yaz dahi olsa kafama kask takamıyorum,bende o zaman rahatsız oluyorum.Ayrıca yazlık ve kışlık olarak çeşitler mevcut,yazlık olan çok ince ve kullanışlı,ancak biraz iyisini alırsan hiç bir sorunun kalmaz diye düşünüyorum.
anladım tesekler bilgi içinn..ögrenmek istedigim buydu

ne yapmaya çalıştın sen şimdi..
ayıp be bişi soruyorum bi öneri bekliyoruz.
bu mu senin motorsiklet arkadaslıgın..

bosver sen bu sıtede bır ls2 dusmanlıgı var gıdıyor anlamıyorum sankı herkez araı kullanıyor yollarda ıse en cok gorudgum markadır.kullandıgın kaskın pedlerı nasıl bılmıyorum yenı kask alcaksan ls2 396 mutlaka dene dıger modellerıne gore bambaska bır konforu var pedlerden dolayı.bunun dısında bende yazlık balaklava kullanıyorum hem hıjyen acısından onemlı ama tabı sıcakta ve trafıkte zor olcak emınım.

valla benim de ters çıkıyo boğaz kısmı...mach 3 ünen vuruyom tersten, kanlar akıyo zaman zaman...üzerine de losyonu bastım mı öğlene kadar duyulan sızı:)
sakal çıkış yönünde alsam alımıyo kalıyo o zaman.
problem yeni çıkmaya başlayan sakalı almaya çalışırken..biraz uzasa problem yok...

bunun için sen de iki günde bir traş olmaya bak bence...memur olduğum halde ben iki günde bir traş oluyorum. yoksa sonuçları kötü oluyo

valla benim de ters çıkıyo boğaz kısmı...mach 3 ünen vuruyom tersten, kanlar akıyo zaman zaman...üzerine de losyonu bastım mı öğlene kadar duyulan sızı:)
sakal çıkış yönünde alsam alımıyo kalıyo o zaman.
problem yeni çıkmaya başlayan sakalı almaya çalışırken..biraz uzasa problem yok...

bunun için sen de iki günde bir traş olmaya bak bence...memur olduğum halde ben iki günde bir traş oluyorum. yoksa sonuçları kötü oluyo
bende saglık memurutum..bas hemsireler cirit atıyo ..zaten sorun ilk kestigim zaman oluyo biraz uzasın sıkıntı olmuyo..
işte traş olduktan sonra birda kaskı takınca uff motorda saga sola dönmek bile adamın canını acıtıyo tıyıt tıyır :)

peki şu şişirilebilen pedlere sahip kasklar var. özellikle takıp çıkarırken kolaylık olur diye düşünüyorum

nasıl şişiriliyor bilmiyorum ama belki kafanıza taktıkdan sonrada şişirilebilen bi düzeneğe de sahip olabilir. Böylece keyfinize göre ayarlar rahat edersiniz. Sitede kullanan bi arkadaş bahsetmişti yanılmıyorsam ls2 nin bir modeli

gdr mecbur kalmadikca almayin derim.
Bulabiliyorsaniz grex alabilirsiniz.
Gdr kotunun iyicesi bi kask. Uc kurus daha verip daha iyisine yonelin.

peki şu şişirilebilen pedlere sahip kasklar var. özellikle takıp çıkarırken kolaylık olur diye düşünüyorum

nasıl şişiriliyor bilmiyorum ama belki kafanıza taktıkdan sonrada şişirilebilen bi düzeneğe de sahip olabilir. Böylece keyfinize göre ayarlar rahat edersiniz. Sitede kullanan bi arkadaş bahsetmişti yanılmıyorsam ls2 nin bir modeli

benımkınde var yanı soyledıgım modelde bır ıkı farklı modelde de var aynı tansıyon aletını sısırdıgınız gıbı bastıkcı pıs pıs sısıyor:) bıraz bol alınıp onunla desteklenebılır ben tam aldım sısırmeden de oturuyor sısınce bıraz sıkı oluyor ama yuzumun tam seklını alıyor denemenızı tavsıye ederım.

benımkınde var yanı soyledıgım modelde bır ıkı farklı modelde de var aynı tansıyon aletını sısırdıgınız gıbı bastıkcı pıs pıs sısıyor:) bıraz bol alınıp onunla desteklenebılır ben tam aldım sısırmeden de oturuyor sısınce bıraz sıkı oluyor ama yuzumun tam seklını alıyor denemenızı tavsıye ederım.

Valla hiç kullanmadım görmedimde. Ama heralde herkesin içinde kaska hava basmak garip karşılanabilir :p

belki şöyle yapabilirsiniz; Sabah evden traş olmayıp gidersiniz,iş yerinde traş olma imkanınız varsa orda olursunuz. akşama kadarda yüzünüz dinlemiş olur, akşam kaskı takıp devam..

dostum arkadaşlara kızmışsın ama bu ls2 ve gdr zaten orta sınıf kasklar.bunun altındakileri takmasanda olur.yine arkadaşların belirttiği gibi yazlık balaklava kullanmak en mantıklısı:cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar