Kask Temizleme (sökme)

bide şööle bi durum var kasklarınızın vizörlerinde fabrika çıkışı olarak (tabi çok düşük kaliteli olanlar hariç) su kaydırıcı tabaka bulunur.. vizore her temas ettiğinizde, temizlik amaçlı bile olsa bu tabakayı inceltirsiniz hatta içindeki anti-buhar tabakası da aynı şekilde ve vizörünüz git gide kotuleşir.. haberiniz ola..

ayrıca enteresan ama piyasadaki lcd monitor temizleyici sprayler (anti-statik olanlar) vizor temizleyicilerden daha ucuz ve aynı işi gayet iyi yapıyor.. denedim ve bayadır kullanıorum..

Son düzenleme:
peki kaskın vizöründeki minik minik çizikleri en iyi nasıl yok edebiliriz?

Mümkünse vizörü çıkarıp, bildiğimiz araba cilasını vizöre yumuşak bir bezle veya üstübü ile çizikler geçene kadar bastırarak (kırılmasın dikkat) uyguluyoruz. Sonra temiz bir bezle siliyoruz. Böylece çizikler yok olduğu gibi yağmurda tutmuyor. Vizörümüz ilk günkü gibi.:)

ya arkadaşlar bi el atın vizör nasıl sökülür bugün yağmur yedim vizör kirlendi siliyim dedim ıslak mendille iyice battı nası sökcez bu mereti?

Hepsi aynı olmadığından burda tek çeşit bi tarif yapılamaz, her markada ayrı mekanizmalar vardır, kiminde bi tırnak atıp çekilen yaylı bir mandal, kiminde de üstüne basılan bir button.
Ama hepsindeki genel mantık vizörün üstünde her yanda ikişer tane bulunan L şeklindeki tırnağı boşa düşürmek.
bu tarif sökmen için pek işine yaramayacak ama genel bi bilgi veriyim dedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar