Kask Sorunu -

Merhaba MT :king:
Ekipmanlarımı tamamlıyorum dün prosev mevsimlik mont [250tl] scoyco eldiven [120tl] prosev dizlik [70tl] koruma takozu [90tl] ve alarmlı disk kilidimi[60tl] aldıktan sonra geriye motosiklet botu ve kask kaldı. Elimde zaten nolanın bir kaskı var ama 5-6 yıl oldu ömrünü doldurdu bi bakıma yani.

Bir kaç gündür kask araştırıyorum istanbuldayım şuan 1-2 yer gezdim ve aklımda kalan modeller nolan n64 ve ls2nin karbon kaskı oldu.

Nolan n64

FİYATI : 600tl
Malzemesi: Polikarbon olarak geçiyor. Sharp 4 yıldız.
Polikarbon - karbon termoplastik vsvs. şeyler her yerde geçiyor ama pek kafam basmadı tek anladığım karbonun polikarbondan daha iyi olduğu ( umarım onu da yanlış anlamamışımdır :mrgreen: )
LS2 FF396 CARBON

FİYATI : 680tl
Malzemesi: karbonfiber olarak geçiyor. Sharp 4 yıldız.
bunun nolandan ekstrası carbon olması(?) ve şişen iç astar el ile ayarlanabiliyor.

Baktığımız zaman diğer markaların karbonfiber kasklarının fiyatları bunun 2katından fazla iken, sizce hangi kaskı almalıyım veya başka kask önerisi olan var mı?
Zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim :rendeer:

Merhaba MT :king:
Ekipmanlarımı tamamlıyorum dün prosev mevsimlik mont [250tl] scoyco eldiven [120tl] prosev dizlik [70tl] koruma takozu [90tl] ve alarmlı disk kilidimi[60tl] aldıktan sonra geriye motosiklet botu ve kask kaldı. Elimde zaten nolanın bir kaskı var ama 5-6 yıl oldu ömrünü doldurdu bi bakıma yani.

Bir kaç gündür kask araştırıyorum istanbuldayım şuan 1-2 yer gezdim ve aklımda kalan modeller nolan n64 ve ls2nin karbon kaskı oldu.

Nolan n64
[url]http://i.hizliresim.com/0L00jB.jpg[/url]
FİYATI : 600tl
Malzemesi: Polikarbon olarak geçiyor. Sharp 4 yıldız.
Polikarbon - karbon termoplastik vsvs. şeyler her yerde geçiyor ama pek kafam basmadı tek anladığım karbonun polikarbondan daha iyi olduğu ( umarım onu da yanlış anlamamışımdır :mrgreen: )
LS2 FF396 CARBON
[url]http://i.hizliresim.com/vRaazz.jpg[/url]
FİYATI : 680tl
Malzemesi: karbonfiber olarak geçiyor. Sharp 4 yıldız.
bunun nolandan ekstrası carbon olması(?) ve şişen iç astar el ile ayarlanabiliyor.

Baktığımız zaman diğer markaların karbonfiber kasklarının fiyatları bunun 2katından fazla iken, sizce hangi kaskı almalıyım veya başka kask önerisi olan var mı?
Zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim :rendeer:

Karbon - karbonfiber - composite fibre 3 u farklı dıye bılıyorum

Super Moderator
Nolan sevmiyorum ve tavsiye de etmiyorum, LS2 için de yorum yapamayacağım. Öyle laf olsun diye yazıyorum..

Super Moderator
Biraz klişe olacak ama önerebileceğim 2 marka var.

1- Arai
2- Shoei

Şuanda Shoei GT Air kullanıyorum, gayet memnunum.

Bu markalar dışında da kafama kask takmam. Bundan önceki de Shoei idi.. Ondan önce de Arai kullanıyordum..

Biraz klişe olacak ama önerebileceğim 2 marka var.

1- Arai
2- Shoei

Şuanda Shoei GT Air kullanıyorum, gayet memnunum.

Bu markalar dışında da kafama kask takmam. Bundan önceki de Shoei idi.. Ondan önce de Arai kullanıyordum..

levent abi bütçem bunlara yetmiyor ya en ucuzları 1300 liradan falan başlıyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Shoei'nin daha ucuz kaskları var bulabilirsin. LS2'den kesinlikle daha kalitelidir.

Super Moderator
levent abi bütçem bunlara yetmiyor ya en ucuzları 1300 liradan falan başlıyor

Kullandığın cep telefonuna ne kadar ödedin? Hiç yoksa 1.500'den aşağı olduğunu düşünmüyorum.:):queen::queen::queen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:10 ----------

Arai shoei takabılecek olsaydık zaten r6 ya bınerdık sıkma canını al nolan fakırın dostudur :D xlite 802r var bendede olmedım daha

Keşke senin dediğin gibi para ile binilseydi:)

Kullandığın cep telefonuna ne kadar ödedin? Hiç yoksa 1.500'den aşağı olduğunu düşünmüyorum.:):queen::queen::queen:

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:10 ----------

Keşke senin dediğin gibi para ile binilseydi:)

Parasız verılıyorsa bizde alalım levent hocam :D geçen artçı için bile 2000 lıralık kask al dedın bana vardır bunun bi kaynagı :D

Super Moderator
Parasız verılıyorsa bizde alalım levent hocam :D geçen artçı için bile 2000 lıralık kask al dedın bana vardır bunun bi kaynagı :D

Bence kafanıza takacağınız kaska cep telefonunuza ödediğiniz paradan fazlasını vermek lüks olmamalı. Ben zengin birisi değilim, çalıştığım kadarı ile yapabildiğimi yapmaya özen gösteriyorum. Bunun dışında başka bir özel durumum yok.

Bence kafanıza takacağınız kaska cep telefonunuza ödediğiniz paradan fazlasını vermek lüks olmamalı. Ben zengin birisi değilim, çalıştığım kadarı ile yapabildiğimi yapmaya özen gösteriyorum. Bunun dışında başka bir özel durumum yok.

200 lıralık telefon kullanıyorum :)

kaskta konfor çok önemli bugün rüzgar sesinden motoru duymuyordum :/ caberg ve airoh modellerine de bak.

Goruyorumki kaska çok para verdikce daha fazla guvende olabileceğini dusunen arkadaşlar hala mevcut :p

Arkadaşlar bakın bu yanılgı yaygın ve yanlış.
Yanı;

200 liralık kask 50km/h
500 liralık kask 100km/h
1000liralik kask 150 km/h
2000liralik kask 300 km/h

Diye sizi korur diye bir denklem yok.

Evet materyal maliyeti ve bu materyallerin koruma ve esneklik kapasitesi mevcut.

Genel olarak : plastik - fiber ve karbon olarak genel olarak üçe ayrılır.

Polikarbon- plastiğin bir çeşididir. Kansorejendir ama kulağa 'karbon' kelimesi geldiği için bunu pazarlama taktiği olarak kullanırlar. Damacana su kaplarının yapildigi maddedir polikarbon esasinda. Yüksek ısı ile gevseme ve kansorejen gaz saliminda bulunur.

Fiber daha esnek ve daha dayanıklı bir malzeme olmasına rağmen seri üretim maliyetleri daha yüksektir. Koruma özelliği ve mukavemeti daha üstündür.

Karbon ise uzay teknolojisinde kullanılmaya başlamıştır ilk olarak, çelikten 3 kat daha sert ancak 6 kat daha hafiftir. Karbon kaskı eline alıp karpuz gibi tokatladiktan sonra "bumu koruyacak kafami yeaaa" diyen cahiller cirit atarlar. Oysaki koruması tartışmaya açık değildir

Super Moderator
Goruyorumki kaska çok para verdikce daha fazla guvende olabileceğini dusunen arkadaşlar hala mevcut :p

Arkadaşlar bakın bu yanılgı yaygın ve yanlış.
Yanı;

200 liralık kask 50km/h
500 liralık kask 100km/h
1000liralik kask 150 km/h
2000liralik kask 300 km/h

Diye sizi korur diye bir denklem yok.

Merhaba, merakımı mazur görün, yazdığınız mesaj doğrultusunda üzerinizde oluşan bu algı ''Pahalı kask daha iyi korur'' hangi mesajım sonrasında sizde oluştu. Bunu çok merak ettim.

Teorik olarak herkesin 1. sırada ön planda tuttuğu Sharp test sonuçlarına da bakarak, kullanmış olduğum GT Air'in 3 yıldız, ve konuyu açan arkadaşın sorguladığı LS2 FF396 CARBON kaskın 4 yıldız almış olması ve fiyatının Türkiye şartlarında 700TL (250 USD) ve Shoei GT Air'in ise, 1.800 TL (600-650 USD) olduğunu da göz önünde bulundurmanızı rica eder, sizden cevap beklerim.

Saygılarımla.

Son düzenleme:
Merhaba, merakımı mazur görün, yazdığınız mesaj doğrultusunda üzerinizde oluşan bu algı ''Pahalı kask daha iyi korur'' hangi mesajım sonrasında sizde oluştu. Bunu çok merak ettim.

Teorik olarak herkesin 1. sırada ön planda tuttuğu Sharp test sonuçlarına da bakarak, kullanmış olduğum GT Air'in 3 yıldız, ve konuyu açan arkadaşın sorguladığı LS2 FF396 CARBON kaskın 4 yıldız almış olması ve fiyatının Türkiye şartlarında 700TL (250 USD) ve Shoei GT Air'in ise, 1.800 TL (600-650 USD) olduğunu da göz önünde bulundurmanızı rica eder, sizden cevap beklerim.

Saygılarımla.

levent abi sana uydum ikisinide almadım agv k5 aldım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar